Aventurinul – Se spune că aduce noroc în viața celui care o poartă

bijuterii-aventurin-piatra-semi-pretioasa

Aventurinul este o piatră semiprețioasă ce aduce noroc în viața celui care o poartă. Pe lângă faptul că invită norocul în viața oamenilor, aventurinul are și proprietăți vindecătoare. De fiecare dată când ai nevoie de puțin noroc, fie că mergi la un interviu, fie că dai un examen important, ia cu tine o piatră de aventurin.

Numele acestei pietre a fost inspirată dintr-un mineral artificial, creat de om, care acum se numește Goldstone. Aventurinul seamănă foarte bine cu această piatră. Inițial, Goldstone a fost denumit aventurin, pentru că a fost creat în mod întâmplător (în limba italian, „a ventura” înseamnă întâmplător).

Aventurinul mai este cunoscut și sub denumirea de cuarț verde. Are aceeași compoziție ca citrinul, ametistul, cristalul de stâncă și cuarțul fumuriu.

Aventurin – proprietăți

Aventurinul este piatra prosperității, piatra ce promovează compasiunea, încurajează perseverența și ameliorează nevrozele severe. În plus, se spune despre această piatră că sporește creativitatea, calmează furia și echilibrează energia masculină-feminină. Recomand să citești și despre Onix – o piatră prețioasă cu un aspect lucios folosită adesea la crearea bijuteriilor din argint.

Dacă vrei să proprietățile acestei pietre și să aduci norocul în viața ta, trebuie să o folosești după un program propriu. Atunci când porți bijuterii cu aventurin, reușești să te conectezi cu spiritul tău norocos.

piatra-aventurin

Beneficiile vindecătoare ale aventurinului

Aventurinul ajută la reglarea valorilor tensiunii arteriale, stimulează circulația sangvină și îmbunătățește starea de spirit. Toți cei care se recuperează după o boală ar trebui trebui să aibă la îndemână o piatră de aventurin. De asemenea, și cei care au probleme de fertilitate și nu reușesc să facă copii ar trebui să folosească o piatră de aventurin.

Aventurinul reușește să vindece mintea și sufletul. Îi ajută pe oameni să își dezvolte abilitățile de lider, să ia decizii bune și îi încurajează să continuie, indiferent de obstacolele care le ies în cale. În plus, îi ajută să-și vindece rănile vechi, să devină empatici și iubitori.

Iată cum poți profita de proprietățile aventurinului:

  • Poartă-l ca accesoriu – purtând bijuterii cu aventurin vei reuși să te conectează cu cristalul întreaga zi. Poți alege să porți o brățară, un colier sau o pereche de cercei care să-ți amintească să rămâi receptiv la oportunitățile care apar în timpul zilei.
  • Poartă-l ca talisman – pentru a atrage energia norocoasă, pune-ți o piatră de aventurin în buzunar sau în geantă pentru a o avea mereu la îndemână. De fiecare dată când simți că ghinionul îți dă târcoale, ia piatra în mână. Aceasta va elimina energile negative și va permite norocului să intre în viața ta.
  • Așază-l într-un loc din casă – este foarte ușor să atragi norocul de partea ta, trebuie doar să plasezi o piatră de aventurin în spațiul în care locuiești.

piatra-semipretioasa-aventurine

Deși este un talisman puternic, aventurinul nu este foarte cunoscut. Aceasta este piatra norocoasă a celor născuți în zodia Taur, deci poți oricând să o oferi cadou unei persoane dragi născute sub acest semn zodiacal.

Câte tipuri de aventurin există?

Aventurin verde

Cel mai cunoscut tip de aventurin este cel verde.Cei care vor să atragă norocul în viața lor ar trebui să poarte cu ei această piatră minunată. În plus, aventurinul este oricând pregătit să liniștească sufletul omului. Despre această piatră se spune, de asemenea, că susține creativitatea, calmează furia și îi ajută pe oameni să empatizeze cu ceilalți.

Aventurinul verde are o conexiune strânsă cu natura, iar cei care locuiesc în mijlocul orașului ar trebui să așeze această piatră într-un loc din casă pentru a-și crea o oază de liniște.

Dacă vrei să scapi de gândurile apăsătoare, pune seara, înainte de culcare, o piatră de aventurin într-un ghiveci cu o plantă înverzită. A doua zi, te vei trezi mai vesel și plin de speranță.

Dacă ești dispus să-ți asumi anumite riscuri, acest cristal te poate ajuta să te îmbogățești. Pune-l într-un săculeț verde, alături de un trifoi cu 4 foi și se spune că vei avea mult noroc la bani.

Aventurin albastru

Această piatră are o strălucire blândă și-i ajută pe oameni să ia cele mai bune decizi. Conectat la chakra gâtului și la chakra celui de-al treilea ochi, aventurinul albastru ajută la tratarea tulburărilor mintale.

De asemenea, despre aventurinul albastru se spune că-i poate ajuta pe oameni să-și îndeplinească planurile de călătorie. Dacă vei pune o piatră de aventurin în bagajul tău când vei pleca în vacanță, nu vei avea parte de evenimente neplăcute.

Poți să câștigi foarte ușor respectul celorlalți dacă porți cu tine o piatră de aventurin albastru atunci când mergi la serviciu.

Aventurin roșu

Aventurinul roșu are o forță puternică și reușește să le ridice moralul oamenilor, chiar și atunci când aceștia sunt foarte triști. Se spune că protejează împotriva accidentelor rutiere, a furturilor și incendiilor.

Aventurinul roșul te poate ajuta să câștigi mai mulți bani dacă îl pui într-un săculeț roșu alături de câteva mirodenii (scorțișoară, ghimbir).

Aventurin portocaliu

Dacă porți la gât o bijuterie cu aventurin portocaliu poți deveni o persoană mai calmă. Această piatră este recomandată, în special, adolescenților care sunt preocupați de aspectul lor fizic.

De asemenea, aventurinul portocaliu îi ajută pe oameni să-și dezvolte creativitatea.

Aventurin argintiu

Aventurinul argintiu este piatra iubirii secrete și a tinerilor îndrăgostiți. Are o încărcătură energetică foarte mare și-i poate ajuta pe oameni să-și îndeplinească dorințele. Seara, când luna apare pe cer, ține o piatră de aventurin în mână și pune-ți o dorință în minte. Înfășoară apoi aventurinul într-o eșarfă verde și așteaptă să ți se îndeplinească dorința.

Aventurinul – piatra norocoasă a celor născuți în zodia rac și berbec

Persoanele născute în zodia rac sunt predispuși la anxietate, dar aventurinul este gata să înlăture acele sentimente și gânduri negative, ajutându-i astfel pe raci să meargă mai departe.

Și persoanele născute în zodia berbec se pot bucura de proprietățile acestei pietre minunate. Aventurinul îi ajută pe nativii berbeci să-și dezvolte abilitățile de lideri.

Cum să folosești corect o piatră de aventurin

Nu mai există nicio îndoială, cu toții avem nevoie de o piatră de aventurin. Cine nu ar vrea să devină un bun conducător, să atragă banii de partea lui și să aibă mai mult noroc?

Atât acasă cât și la birou ai nevoie de o piatră de aventurin. Aceasta te poate ajuta să ai mai multă încredere în forțele proprii, să-ți dezvolți propria afacere și să ai mult succes. Așază piatra pe birou sau pune-o în geantă și ia-o cu tine la următoare întâlnire de afaceri. În scurt timp vei putea deveni o persoană de succes și vei putea câștiga sume mari de bani.

Dacă membrii familiei tale nu mai reușesc să comunice între ei, pune o piatră de aventurin într-un colț al casei. În scurt timp ar trebui să observi o schimbare.

De asemenea, un inel sau un colier cu aventurin pentru a profita din plin de toate beneficiile ei. Bijuteriile cu pietre prețioase îți pot transmite vibrațiile și energia lor pozitivă.

Cum să cureți pietrele de aventurin?

Pentru a curăța o piatră de aventurin folosește puțină apă caldă și săpun. După ce ai spălat-o bine, șterge-o cu o cârpă moale pentru a se usca. Dacă vei menține piatra curată, te vei putea bucura de toate beneficiile ei. Pietrele de aventurin nu se curăță niciodată cu aburi sau ultrasunete.

Dacă vrei să încarci piatra de aventurin verde, pune-o lângă o plantă cu frunze. Aventurinul roșu se încarcă atunci când este trecut prin flacăra unei lumânări, iar cel albastru se încarcă prin expunerea la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *