Una dintre cele mai mari mărci de bijuterii din lume, Pandora este cunoscută pentru colecția ei unică de charmuri, cercei, lănțișoare, brățări și inele. Are fani loiali care iubesc brandul pentru că vinde bijuterii de înaltă calitate la prețuri accesibile.
Fie că ai o colecție întreagă de bijuterii sau vrei să-ți cumperi acum prima piesă Pandora, continuă să citești pentru a afla de ce este atât de special acest brand.
Despre Pandora
Fondată în 1982, Pandora a început cu un magazin de bijuterii independent, înființat de aurarul danez Per Enevoldsen în Copenhaga, Danemarca, apoi a devenit o companie internațională de bijuterii.
În 1989, Pandora a început să-și producă bijuteriile în Thailanda. Acest lucru a permis brandului să ofere bijuterii finisate manual la prețuri accesibile.
În 2000, Pandora și-a lansat brățara cu charmuri patentată, care le-a permit clienților să-și personalizeze bijuteriile cu diferite combinații de charmuri. Charmurile nu sunt toate la fel, diferă în funcție de material, design, unele au pietre prețioase, semiprețioase și diverse motive.
Charmul a devenit produsul special al brandului. Noi charmuri au fost create pentru diferite ocazii și evenimente. Astăzi, bijuteriile Pandora sunt vândute în peste 100 de țări de pe 6 continente.
Iată câteva dintre caracteristicile brandului Pandora:
- Brandul oferă bijuterii de înală calitate, finisate manual. De fapt, fiecare piesă trece prin aproximativ 30 de perechi de mâini în timpul procesului de fabricare.
- Pandora produce brățări cu charmuri de colecție, iar clienții colecționează aceste charmuri pentru a comemora diferite ocazii sau evenimente.
- Bijuteriile Pandora sunt făcute din argint sterling și aur de 14K sau 18K.
- Brandul se străduiește să creeze modele de bijuterii unice cu ajutorul meșteșugarilor calificați, astfel încât să nu existe două piese identice.
- Pandora folosește tehnica „ceară pierdută” pentru a crea modele minimaliste și elaborate. Pentru charmurile din sticlă, utilizează tehnica „lampworking” sau „flameworking” pentru a crea piese colorate și unice.
Produsele Pandora
Pandora este apreciată pentru charmurile ei unice care sunt menite să reflecte stilul clientului în continuă evoluție. Aceste charmuri vin în diferite teme și designuri, și pot fi agățate la cercei, lanțuri și brățări. Ele au rolul de a simboliza și celebra momente speciale din viață, de aceea sunt un cadou ideal.
De la charmuri în formă de inimă, la charmuri cu pietre colorate, acestea te ajută să-ți exprimi stilul în cele mai interesante moduri. Pandora produce și modele mai copilăroase, cum ar fi charmuri cu Mickey și Minnie Mouse.
Dacă vrei să porți o bijuterie care să-ți aducă noroc, la Pandora găsești o colecție de charmuri cu zodii chinezești de la tigru până la dragon, cocoș, câine, iepure și șarpe.
Pe lângă charmuri și brățări, Pandora mai are și o gamă largă de bijuterii pentru femei, ce includ colaborări unice precum Pandora și Star Wars, Pandora și Harry Potter și Pandora și Disney.
De ce sunt atât de populare bjuteriile Pandora?
Puține mărci de bijtuerii sunt capabile să-și creeze o bază loiali de fani, așa cum a reușit Pandora. Conceptul de brățară cu charmuri îi face pe clienți să se reîntoarcă în magazin pentru a verifica dacă au apărut noi charmuri pentru a celebra diferite ocazii.
De exemplu, magazinele Pandora de pe navele de croazieră au adesea un charm tematic, ideal pentru comemorarea unei călătorii speciale. Strategia de marketing a brandului a fost aceea de a crea charmuri care să amintească de diferite momente din viață.
Brandul se adresează femeilor, în speciale, cele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.
Calitatea bijuteriilor Pandora
Brandul folosește o varietate de materiale și pietre prețioase pentru fabricarea bijuteriilor. Unele dintre acestea includ diamante, cuarț, topaz, perle de cultură, pietre organice, din sticlă sau chiar artificiale, precum și materiale netradiționale precum sticlă de Murano, lemn și piele.
Metale
Pandora folosește argint sterling, care este format din 92.5% argint și 7.5% alte metale cum ar fi cuprul. 88% din tot argintul folosit de brand in 2019 a provenit din surse reciclate. Unele din colecțiile sale au finisaj oxidat, care imită procesul de șlefuire naturală a argintului pentru un aspect vintage.
Pentru a împiedica unele piese din argint să se înnegrească, brandul folosește placarea cu rodiu negru.
În timp ce colecția de bijuterii din aur este făcută din aur galben de 14K, colecția de bijuterii în două tonuri este creată din argint sterling și aur roz sau galben de 14K. Unele colecții, cum ar fi colecția Pandora Shine și Pandora Rose sunt create dintr-un mix de metale.
Bijuteriile din colecția Pandora Shine au la bază un amestec de metal unic, acoperit cu un strat de paladiu și placat cu aur de 18K. Bijtureriile din colecția Pandora Rose sunt făcute dintr-un amestec de argint și cupru și placate cu aur roz.
Bijuteriile Pandora nu conțin nichel, fiind perfecte pentru cei care au alergii la acest metal.
De obicei, Pandora folosește cristale sintetice în bijuteriile sale. Doar 0.04 din pietrele folosite în bijuteriile Pandora în 2018 erau pietre prețioase naturale. În ceea ce privește pietrele prețioase naturale, cuarțul este cel mai utilizat in colecțiile Pandora. Bijuteriile conțin adesea ametist, cuarț fumuriu și cristal de rocă.
De asemenea, brandul încorporează pietre de cultură de înaltă calitate în bijuteriile sale.
Pietre sintetice și pietre create în laborator
Pentru ca prețul bijuteriilor să rămână accesibil, Pandora folosește pietre create în laborator cum ar fi cubic zirconia, cristal, safir sintetic și rubin sintetic. Aceste piese sunt create în laborator pentru a imita omologul lor natural.
Uneori, Pandora încorporează în bijuterii perle artificial lăcuite, făcute din sticlă ceramică ce are un luciu asemănător perlelor.Pe lângă faptul că seamănă cu perlele reale, perlele sintetice sunt, de asemenea, rezistente la transpirație, frecare și zgârieturi. De fapt, obțin scorul 6.5-7 pe scara de duritate Mohs.
Alte materiale
Pandora folosește, de asemenea, smalț, sticlă, piele și alte materiale. Charmurile din sticlă sunt făcute din sticlă de Murano de înaltă calitate, importată din insula venețiană Murano din Italia.
Smalțul este, de obicei, topit pe suprafața metalele sau a sticlei pentru a se crea diferite efecte colorate. Pandora folosește smalț pe bază de rășină epoxidică care este durabil și rezistent la la zgârieturi. Acest lucru face ca bijuteriile să se păstreze în stare bună mai mult timp.
Bijuteriile Pandora se înnegresc?
Toate bijuteriile din argint sterling se înnegresc în timp, așa că ar trebui lustruite frecvent pentru a se menține strălucitoare.
Bijuteriile placate și cele care au finisaj oxidat se decolorează în mod natural, dar cât de repede se întâmplă asta depinde de modul în care îți îngrijești bijuteriile. Parfumurile, clorul, loțiunile și transpirația fac ca bijuteriile să se decoloreze mai repede, deci ar fi bine să limitezi contactul bijuteriilor cu ele.
Trebuie să-ți dai bijuteriile Pandora jos când faci duș?
Poți purta bijuteriile Pandora și în timp ce faci duș. Cu toate acestea, Pandora recomandă îndepărtarea bijuteriile înainte de baie, de înot sau alte activități sportive. Dacă vei face acest lucru, te vei asigura că bijuteriile tale vor rezista mai mult și-și vor păstra luciul.
Pentru a-ți păstra bijuteriile Pandora în stare bună, pune-le după ce te machiezi și dă-le jos înainte de a merge la somn.
Pandora vs Swarovski
Swarovski este un brand mai vechi, fondat în 1895. Compania oferă o gamă largă de bijuterii pentru toate bugetele. Brandul este cunoscut pentru Swarovski Zirconia, care este unul dintre cele mai bune imitații de diamant de pe piață. Swarovski imită bijuteriile de înaltă calitate, folosind materiale mai accesibile.
Pandora, pe de altă parte, este mai versatil și le oferă clienților posibilitatea să-și personalizeze bijuteriile. Bijuteriile lor sunt accesibile și memorabile. Ambele mărci produs bijuterii accesibile și calitative.
Cum să-ți dai seama dacă bijuteriile Pandora sunt reale?
Există mai multe produse contrafăcute Pandora, așa că este recomandat să cumperi bijuterii doar din magazinele Pandora. Pentru a identifica bijuteriile Pandora, verifică dacă au marcaje cheie sau ștampile. Ștanța standard a mărcii este „ALE” care vine de la numele tatălui fondatorului companiei, Algot Enevoldsen.
Cu toate acestea, este posibil ca unele dintre cele mai mici piese ale brandului să nu aibă această ștanță.
De asemenea, ar trebui să cauți pe bijuterii un semn care indică puritatea metalului. De exemplu, o piesă din aur trebuie să fie ștampilată cu un „G” urmat de puritatea aurului. Pentru aurul de 18% (75% pur), se folosește marcajul G650, în timp ce pentru aurul de 14K sau (58.5% aur pur), se folosește marcajul 585.
Pentur bijuteriile din argint, ștanța trebuie să fie S925, care indică faptul că bijuteria este fabricată din 92.5% argint pur.
Reține aceste lucruri pentru a-ți fi mau ușor să distingi bijuteriile Pandora reale de cele contrafăcute:
- Charmurile Pandora contrafăcute sunt create din metale de bază și nu din argint.
- BIjuteriile Pandora contrafăcute se înnegresc rapid și sunt de slabă calitate.
- Metalele folosite la fabricarea bijuteriilor contrafăcute tind să irite pielea, deoarece pot conține nichel și alte metale care pot crea alergii.
Pentru a te asigura că bijuteriile Pandora sunt autentice, verifică aceste lucruri:
- Ștampila ALE
- Semn distinctiv care indică puritatea metalului
- Coroana de deasupra literei O din cuvântul Pandora
Își merită bijuteriile Pandora banii?
Bijuteriile Pandora sunt create din materiale de înaltă calitate și trec printr-un proces intens în timpul fabricării. Pe măsură ce sunt create, acestea trec prin mai multe mâini. Aceste lucru crește prețul bijuteriilor, dar garantează faptul că sunt de înaltă calitate.
În general, bijuteriile Pandora au prețuri rezonabile, deși nu sunt chiar ieftine, acestea sunt evaluate în funcție de valoarea lor și de ceea ce oferă clientului.
Se merită să-ți cumperi bijuterii Pandora dacă vrei să porți bijuterii de înaltă calitate, care să reziste mult timp. Dar, amintește-ți că aceste bijuterii nu conțin diamante sau pietre prețioase, cele mai multe dintre ele fiind confecționate din cubic zirconia și materiale precum smalț și argint.