Bijuteriile și Sănătatea – Vezi cum iți pot influența bijuteriile din argint sau aur starea de sănătate

bijuterii-stare-de-bine-sanatate

Aurul este un metal prețios, folosit de mii de ani la confecționarea bijuteriilor și a obiectelor decorative. Deoarece nu-și pierd frumusețea și strălucirea odată cu trecerea anilor, bijuteriile din aur rămân printre preferatele femeilor.

Probabil mulți dintre voi nu s-a gândit la asta până acum, dar bijuteriile pe care le purtăm ne pot influența starea de sănătate.

De ce este recomandat să purtăm bijuterii din aur?

Aurul, un metal cu numeroase proprietăți benefice, ne poate ajuta să avem un organism mai sănătos și ne ține departe de alergii.

Nu provoacă alergii

Materialele și metalele care intră în contact direct cu pielea noastră pot avea o influență asupra stării noastre de sănătate. Dacă alegem să purtăm haine confecționate din țesături naturale, care lasă pielea să respire și ne ajută să ne reglăm temperatura corpului, organele noastre interne pot funcționa mai bine.

De asemenea, și metalele folosite la confecționarea bijuteriilor au un impact major asupra stării noastre de sănătate.

 

Multe persoane sunt alergice la bijuteriile care conțin nichel. Aurul alb de 14K este obținut prin combinarea aurului galben cu alte metale, precum argint și rodiu, deci persoanele alergice la nichel nu au de ce să-și facă griji dacă aleg să poarte un lanț din aur alb sau o brățară. De obicei, femeile alergice la nichel dezvoltă alergii în zona urechilor.

Elimină stresul

Zi de zi, ne confruntăm cu diferite situații stresante, atât la serviciu, cât și în trafic. Din fericire, bijuteriile din aur care intră în contact cu pielea reglează presiunea arterială și calmează organismul. Altfel spus, dacă porți bijuterii din aur te liniștești mai repede.

bijuterii-anti-stres

Acest metal prețios este utilizat în medicina alopată de mulți ani. Pentru a scăpa de stres, alege să porți o brățară din aur roz de 14K, deoarece în aliajul de aur roz este inclus și cupru, un metal cu multe proprietăți benefice. În plus, bijuteriile din aur te ajută să comuni mai ușor cu cei din jur și-ți oferă mai multă încredere în forțele proprii.

Estompează ridurile – Aurul este folosit la revitalizarea organismului și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Tratamentele cu aur au început să fie folosite frecvent în saloanele cosmetice pentru estomparea și prevenirea ridurilor. Există pe piață o mulțime de creme cu extract de aur care te pot ajuta să arăți mai bine și să ai un ten mai luminos.

Recomand să citești despre placarea cu aur pentru a afla ce tip de aur este folosit în acest proces. Dacă vrei să profiți de proprietățile aurului, poți purta și un lănțișor cu pandantiv din aur galben de 14K. Poți să-l porți la aproape orice ținută, pentru a crea un look complet.

Tratează rănile – Acest metal a fost folosit mult timp pentru a ameliora durerile și a trata rănile. Atunci când aurul este aplicat pe o rană, poate grăbi vindecarea și poate preveni infecțiile.

Îmbunătățesc starea de spirit – Dacă te simți epuizat și trist, poartă o bijuterie din aur și te vei înveseli instant. Se crede că bijuteriile din aur au o energie pozitive care-i ajută pe oameni să-și îmbunătățească starea de spirit. În plus, această energie relaxează vasele sangvine și favorizează distribuirea oxigenului în celule, crescând astfel nivelul de energie.

Întăresc sistemul imunitar – Deși toți oamenii îți doresc să-și păstreze sănătatea, uneori nu se mai pot feri de boli. În jurul nostru există o mulțime de agenți patogeni care ne pot îmbolnăv, mai ales dacă avem sistemul imunitar slăbit. Din fericire, bijuteriile din aur stimulează imunitatea și ne pot proteja împotriva infecțiilor.

Ameliorează simptomele artritei – Cei care suferă de artrită se confruntă cu dureri puternice și nu își pot utiliza mereu degetele. Aurul poate să reducă simptomele asociate artritei, de aceea este recomandat ca persoanelor bolnave de artrită să poarte bijuterii confecționate din acest metal prețios.

Pietrele naturale și efecte le lor asupra stării de spirit

Bijuteriile cu pietre prețioase și semiprețioase nu sunt doar simple accesorii ce ne completează ținuta. Acestea emană o vibrație înaltă și reușesc să ne schimbe starea de spirit.

Dacă îți dorești să fii o persoană echilibrată, calmă și cu o stare de spirit bună, încearcă să porți bijuterii cu pietre naturale care te binedispun.

Piatra lunii

bijuterii din piatra lunii

Piatra lunii emană o doză de mister și magie. În trecut, se credea că această piatră este creată din lumina lumii, de aceea oamenii o divinizau. Este un cadou minunat pentru cei născuți în zodiile Pești și Vărsător, deoarece le aduce noroc. În plus, piatra lunii este potrivită și pentru persoanele romantice care iubesc bijuteriile ce au un aer mistic.

Un inel din argint înfrumusețat cu piatra lunii poate atrage dragostea în viața fiecărei femei, dacă aceasta îl poartă cu inima deschisă.

Rubin

rubin-bijuterie-argint

Această piatră prețioasă este folosită la crearea inelelor de logodnă, deoarece este delicată și strălucitoare. Cel care poartă o bijuterie cu rubin, este protejat de pericole și se bucură de o viață prosperă. Această piatră poate alunga coșmarurile și poate aplana conflictele.

Purtând o brățară sau un inel cu rubin vei fi protejată de rele și vei emana eleganță. Orice femeie care vrea să arate bine, ar trebui să poarte o bijuterie cu rubin. Și cerceii din argint cu rubin pot fi perfecți pentru o femeie atentă la detalii.

Safir

bijjuterii-cu-safir-verde-2

Această piatră te ajută să te calmezi în momentele stresante. Safirul este considerat piatra regalității și a sincerității, de aceea a fost folosit dintotdeauna la decorarea robelor și a hainelor pentru preoți. De asemenea, această piatră ne duce cu gândul la romantism. Simbolizează bucuria, loialitatea și pacea.

O brățară din argint cu pietre de safir în diferite culoare te poate ajuta în perioadele stresante și poate alunga energiile negative.

Citrin

 

bijuterii-cu-piatra-citrin

Citrinul este considerat piatra optimismului și a succesului, fiind foarte potrivită pentru femeile din ziua de azi. Purtând o bijuterie cu citrin, vei avea o viață prosperă și vei atrage norocul în viața ta. Bijuteriile cu citrin au capacitatea de a scoate în evidență delicatețea femeilor.

Dacă vrei să zâmbești tot timpul, poartă un inel din argint cu mai multe pietre naturale, printre care și citrin.

Ametist

bijuterii din argint cu ametist

Denumit și „piatra spiritualității”, ametistul poate vindeca inimile și poate aduce iubirea adevărată în viața celor care îl poartă. Această piatră are proprietăți energetice uimitoare și este recomandată în special persoanelor născute în zodia Pești.

Dacă vrei să profiți de proprietățile acestei pietre, poartă o pereche de cercei sau un inel cu ametist.

Topaz

bijjuterii-cu-topaz-albastru

Această piatră te poate ajuta în momentele stresante și agitate. În trecut, se credea că topazul poate depista otrava și poate atrage frumusețea și generozitatea. Este piatra norocoasă a persoanelor născute în zodia Scorpion și-i poate ajuta pe aceștia să treacă cu bine peste perioadele dificile.

Tanzanit

Deși nu este foarte cunoscută, această piatră semiprețioasă are un farmec deosebit, deoarece își modifică nuanța în funcție de direcția din care este privită. Dacă vrei să îți păstrezi calmul în zilele tensionate, poartă o bijuterie cu tanzanit.

Opal

piatra-de-opal

Această piatră magică, extrem de frumoasă este asociată iubirii și pasiunii. Opalul este piatra seducției ce reușește să elimine inhibițiile. Dacă vrei să te bucuri de energia acestei pietre, poartă un inel sau o pereche de cercei cu opal. Pe lângă faptul că vei arăta minunat, vei reuși să aduci și iubirea în viața ta.

Pietrele naturale te ajută să-ți completezi ținuta și să treci cu bine peste momentele dificile. Poartă-le ori de câte ori ai ocazia și lasă norocul să intre în viața ta.

De ce să porți bijuterii cu pietre semiprețioase?

Pietrele semiprețioase sunt preluate din natură și șlefuite manual pentru se potrivit perfect în bijuterii. Fiecare piatră are o poveste minunată în spate și oferă o frumusețe aparte fiecărui bijuterii. Înainte de a fi adăugată într-o bijuterie, piatra semiprețioasă trece printr-un proces complex.

Ce reprezintă pietrele semiprețioase?

Dintotdeauna oamenii au încercat să găsească frumusețile lumii înconjurătoare și s-au bucurat de toate lucrurile pe care le-au descoperi de-a lungul timpului. Atunci când au găsit pietrele semiprețioase în culori deosebite, le-au folosit la crearea bijuteriilor. Astfel, aceste pietre au ajuns să fie iubite de majoritatea femeilor care obișnuiesc să poarte bijuterii pentru a-și completa ținutele.

Unii însă preferă să poarte pietre semiprețioase pentru a profita de puterile lor. Iată câteva pietre cu proprietăți deosebite:

  • Ametist – se crede că această piatră îl protejează pe cel care o poartă de energiile negative, îi îmbunătățește intuiția și îl ajută să scape de vicii. Purtând această piatră semiprețioasă, o persoană va reuși să ia cele mai bune decizii care-i vor schimba viața.
  • Agat – se spune despre această piatră că oferă stabilitatea în perioadele dificile și îl ajută pe cel care o poartă să se simtă bine în propria piele. Agatul este disponibil în mai multe culori:roșu, verde, albastru și negru, deci fiecare persoană își poate alege culoarea preferată. Indiferent de culoarea sa, agatul îi ajută pe oameni să trăiască într-un mod echilibrat.
  • Howlite – acest mineral descoperit de curând îl încurajează pe purtător să renunțe la tot ceea ce-l stresează și să trăiască din plin. Purtând o bijuterie cu howlite te vei bucura mai mult de viață și nu vei mai da importanță oamenilor care te vorbesc de rău.
  • Cuarț – se crede că această piatră are capacitatea de a amplifica energia și de a prelua din proprietățile celorlalte pietre care se află în apropierea ei.

quartz-bijuterii-argint

De ce să porți bijuterii cu pietre semiprețioase?

O bijuterie este mai mult decât un accesoriu, este o parte din tine și te reprezintă. Purtând bijuterii cu pietre semiprețioase, vei reuși să duci o viață mai frumoasă și mai liniștită, deoarece acestea te pot ajuta să scapi de stres și să duci la bun sfârșit activitățile zilnice.

Recomand să citești și despre Onix – o piatră prețioasă folosită la crearea celor mai extravagante bijuterii.

Purtând zi de zi astfel de bijuterii, ținuta ta va fi completă, iar starea de spirit se va îmbunătăți. Deoarece sunt disponibile într-o gamă variată de nuanțe, pietrele semiprețioase pot fi purtate la orice ținută. Poți purta o bijuterie cu pietre semiprețioase chiar și atunci când mergi la birou, nu doar la evenimente speciale.

Poți găsi o mulțime de bijuterii cu pietre semiprețioase, realizate cu atenție de cei mai pricepuți bijutierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *