Brățara Prieteniei – Ce Este? Cât Costă? Unde o găsim?

bratara-prieteniei-modele

Brățările prieteniei reprezintă un cadou potrivit pentru orice ocazie. Obiceiul de a oferi cadou o brățară a prieteniei este destul de vechi, dar încă se păstrează și astăzi. Singurul lucru care s-a schimbat de-a lungul timpului este modelul brățărilor. Aceste brățări, indiferent de model, înfrumusețează relația de prietenie dintre oameni.

Brățara prieteniei – semnificație

În anumite zone din Asia în fiecare an, în luna august se sărbătorește „Raksha Bandhan”. Această sărbătoare hindusă marchează legătura strânsă dintre prieteni, frați și iubiți, prin legarea unei brățări sacre de culoare roșie la încheietura mâinii. Conform tradiției, sora trebuie să-i ofere fratelui ei o astfel de brățară în semn de mulțumire pentru tot ceea ce face pentru ea.

Pietrele prețioase atașate brățărilor prieteniei au o aură deosebită și reușesc să transmită foarte bine sentimentele de dragoste și prietenie.

Iată ce proprietăți au pietrele folosite la decorarea brățărilor prieteniei:

  • Chrysocolla – are o culoare unică și îl ajută pe cel care o poartă să identifice linia dintre real și ficțiune.
  • Turcoaz – este o piatră ce poată ajuta organismul să se vindece, fiind foarte benefică mai ales pentru inimă. Aztecii erau atât de fascinați de frumusețea turcoazului încât credeau că această piatră este formată din lacrimile zeițelor.
  • Howlit – simbolizează pacea și armonia. Această piatră calmează mintea și poate combate insomnia.
  • Onix – protejează împotriva bolilor și îi ajută pe cei care o poartă să ia cele mai bune decizii.
  • Obsidian – are rol protector îndepărtează energiile negative.

Pentru a-ți arăta dragostea față de un prieten, îi poți oferi acestuia o brățară cu un talisman, precum albina, fluture sau semnul infinit. Albina reprezintă perseverența și buna organizare, fluturele este simbolul păcii, iar semnul infinit reprezintă înțelepciunea.

Atunci când nu știm cum să ne exprimă sentimentele față de o persoană dragă, ne putem folosi de anumite brățări cu pietre prețioase sau talismane. O brățară a prieteniei poate face ca legătura dintre două persoane să devină mult mai strânsă.

Pe ce mână trebuie să porți brățările?

În trecut, argintul se purta doar la munca dreaptă, însă astăzi oamenii nu mai țin cont de această regulă și poate bijuteriile la ambele mâini.

Totuși, în cazul bărbaților, este recomandat ca brățările să fie purtate la mâna dreaptă, iar ceasul la mâna stângă. Și femeile respectă această regulă pentru că nu vor să-și aglomereze prea mult încheietura mâinii.

Persoanele de sex feminin cred că bijuteriile purtate la mâna stângă ies mai bine în evidență. Deoarece această mână este folosită cel mai des, atât brățările cât și inelele se observă mai bine.

Experții susțin însă că bijuteriile și accesoriile pot fi purtate atât pe mâna stângă, cât și pe mâna dreaptă. Atâta timp cât ți-ai ales cu grijă bijuteriile și se potrivesc cu ținuta ta, le poți purta pe orice mână.

De asemenea, experții susțin că atunci când îți alegi bijuteriile trebuie să verifici dacă acestea sunt de calitate superioară. Alege să porți bijuterii cu pietre prețioase, confecționate din aur și argint pentru a fi sigur că nu dai greș. Dacă îți vei cumpăra bijuterii de calitate, vei beneficia și de garanție.model-bratara-prieteneiei-impletitt

La ce mână se poartă inelele?

Faptul că porți inele pe o anumită mână poate spune multe despre tine. În plus, această alegere îți poate influența viața în diferite moduri.

Se spune că dacă porți inelele pe mâna dominantă (mâna dreaptă în cazul dreptacilor și mâna stângă în cazul stângacilor) lupți până la capăt pentru ceea ce-ți dorești. Dacă în schimb, alegi să porți inelele pe mâna stângă și ești dreptaci, accepți ceea ce ți se oferă și nu încerci să faci nimic pentru a modifica lucrurile. Totuși, tu decizi singură pe ce mână alegi să porți inelele. Însă, atunci când vine vorba de inelul de logodnă, acesta trebuie purtat pe degetul inelar de la mâna stângă. Nu contează atât de mult pe ce mână alegi să porți bijuteriile. Important este să te simți bine atunci când le porți și să zâmbești cât mai des. Cel mai frumos accesoriu al unei fete este zâmbetul sincer.

cum-se-face-bratara-prieteniei

Sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când porți o brățară din aur

Femeile iubesc bijuteriile din aur și oricât de multe ar avea, tot se bucură atunci când primesc una nouă. O bijuterie fără de care multe femei nu pot ieși din casă, este brățara din aur. Dacă este aleasă cu atenție, această bijuterie poate îmbrăca frumos încheietura mâinii.

Dacă vrei să fii sigură că porți corect brățările din aur, citește în continuare. În rândurile de mai jos îți vom spune ce greșeli fac majoritatea femeilor atunci când poartă brățări.

Sfaturi pentru femeile care poartă brățări din aur

Dacă vrei să le arăți tuturor că știi să porți corect o brățară din aur, ține cont de sfaturile noastre:

  • Nu purta bluze cu mâneca prea lungă, deoarece îți acoperă brățara – Indiferent de cât de frumoasă este brățara ta, dacă mâneca bluzei o acoperă, nu ai cum să te bucuri de ea. Nu te îmbrăca într-o cămașă cu maneci lungi, dacă vrei să-ți scoți în evidență brățara subțire și finuță. Nu este tocmai frumos să-ți sufleci mânecile pentru a verifica dacă brățara mai este la locul ei. Atunci când vrei să-ți pui la mână o brățară din aur, îmbracă o bluză cu mâneci scurte sau trei sferturi.
  • Asigură-te că nuanța aurului se potrivește cu tonul pielii – Înainte de a cumpăra o brățară, asigură-te că nuanța aurului se potrivește cu tonul pielii tale. Brățară trebuie să-ți scoată încheietura în evidență, nu să-ți facă mâinile să pară îmbătrânite. Dacă tonul pielii tale este neutru, alege să porți bijuterii din aur roz, iar dacă tonul pielii este cald optează pentru bijuterii din aur galben. În schimb dacă, tonul pielii tale este rece ar fi bine să optezi pentru bijuterii din aur alb,.
  • Nu purta ceasul și brățara la aceeași mână – Aceste două accesorii nu trebuie să stea niciodată la aceeași mână, deoarece brățara este subțire și finuță, în timp ce ceasul este gros și lat. Dacă le vei pune pe amândouă la aceeași mână, brățara nu va mai ieși în evidență. Mai mult, se poate agăța în catarama de la ceas.
  • Scoate-ți brățara de la mână înainte de a te pune în pat – Lasă-ți pielea să respire și dă-ți jos toate bijuteriile înainte de a merge la culcare. Făcând acest lucru, îți protejezi și bijuteriile, deoarece riscul ca acestea să se zgârie sau să se agațe scade considerabil. Este recomandat să-ți dai jos bijuteriile și înainte de a face baie într-o piscină, deoarece aurul se poate deteriora din cauza apei tratate chimic.
  • Nu cumpăra bijuterii din metale neconvenționale doar pentru că sunt mai ieftine – S-ar putea să fii tentată să achiziționezi o brățară din materiale sau metale neconvenționale doar pentru că este mai ieftină decât una din aur. Însă ar fi bine să nu cedezi tentației, pentru că este posibil să porți bijuteria respectivă doar de 2-3 ori. Recomand să citești și despre placarea cu aur – vezi ce metale pot fi placate cu aur.

În plus, se poate deteriora mult mai repede și s-ar putea să constați că nici măcar nu-și merită banii. Decât să-ți cumperi mai multe brățări ieftine, pe care le porți doar de câteva ori, mai bine investești într-o brățară din aur pe care o poți purta toată viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *