Diamante Naturale Vs. Diamante Sintetice (create in laborator)

diamant-natural-sintentic

Diamantul este cel mai durabil simbol al iubirii, din întreaga lume. Diamantele create în laborator devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt mai accesibile decat diamantele naturale.

Diamant natural vs. diamant creat in laborator

Diamantele create în laborator (denumite și diamante artificiale) au aceleași proprietăți optice, chimice si fizice ca un diamant natural. Pentru ochiul neantrenat, diferențele dintre diamantele naturale și cele create în laborator sunt practic insesizabile. Ceea ce le deosebeste este insa originea si timpul de formare.

Diamantele naturale se formează în miliarde de ani, sub pamant. Ele ies la suprafață prin eruptie vulcanica. Diamantele create în laborator sunt produse intr-un laborator în cateva saptamani sau luni, cu ajutorul unei tehnologii specializate care imita caldura excesiva și presiunea mediului natural de creștere a diamantului.

Iată cum poți compara diamantele naturale și diamantele create în laborator, astfel incat sa poti alege opțiunea cea mai potrivită pentru tine.

Compararea diamantelorDiamant naturalDiamant creat in laborator
Este un diamant?DaDa
Compozitie chimica primaraCarbonCarbon
SursaPamantLaborator
Timp de creare1-3 miliarde de aniCateva saptamani sau luni
RaritateRarNecunoscut la acest moment
Certificat independentDaDa
100% free-conflictDaDa
Standarde stabilite de industria de aprovizionareDaIn dezvoltare
Eligibil pentru tranzactieDaNu

 

Explorarea alternativelor

Imitatiile sunt create sa arate ca diamantele naturale, ina au proprietăți chimice și fizice foarte diferite. Acestea doar imita aspectul unui diamant, însă nu sunt la fel de strălucitoare și durabile ca diamantele naturale sau create în laborator. Cu toate acestea, imitatiile de diamante sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care au un buget mai mic.

  • Safirul alb – Safirul alb este disponibil în soiuri naturale si create în laborator. Safirele albe naturale sunt, de obicei, mai scumpe decat cele create în laborator, dar pot avea incluziuni vizibile. Safirele albe create în laborator sunt mai ieftine decat cele naturale. Safirele albe sunt foarte durabile, dar nu sunt la fel de strălucitoare ca un diamant.
  • Cubic Zirconia – Cubic Zirconia este probabil cea mai cunoscută alternativă pentru diamant. Cubic Zirconia este găsită adesea în bijuteriile pentru copii, dar este folosită uneori și în inelele de logodna. Este o versiune a zirconiului produsă artificial. Cantareste aproape de două ori mai mult decat un diamant. Cubic Zirconia este destul de dur, dar se zgarie mai ușor decat un diamant.
  • Moissanite – Moissanite este un cristal din carbura de siliciu fabricat intr-un laborator. Este extrem de greu, dar este mai predispus la zgarieturi decât un diamant. Multe moissanite sunt incolore.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *