Ghid: Lungimea Potrivită la un Colier. Cum Trebuie Aleasă?

lantisor-argint

De multe ori se intampla sa vedem un colier minunat de care ne indragostim instant, însă cand îl punem la gat, ne dam seama ca nu ni se potriveste atat de bine. Asta pentru ca nu fiecare colier este potrivit pentru toata lumea. Chiar dacă te-ar putea atrage un lanț lung și dramatic, s-ar putea sa descoperi, cand îl pui la gat, ca este destul de greu.

Sunt convinsă ca ai mai multe coliere pe care se aduna praful, pentru ca nu le porți. Nu este deloc simplu sa gasesti colierul potrivit, care arată bine și te face sa te simți frumoasă. Cand porti un colier trebuie sa te simti increzatoare și elegantă.

Fie ca este vorba de un colier moștenit de la cineva, unul cu perle sau un choker, fiecare colier pe care il detii trebuie sa se aranjeze frumos la gatul tau.

Iată ce lucruri trebuie sa iei în considerare atunci cand alegi un colier.

Care este lungimea standard a unui colier?

Bijuteriile sunt extrem de subiective; ceea ce arata grozava pe tine s-ar putea sa nu arate la fel pe prietena ta. Și, deci exista unele reguli și lungimi standard, nu trebuie luate în calcul întotdeauna, deoarece totul depinde de felul în care te face sa te simți colierul respectiv.

Lungimile standard ale unui colier:

  • Colier tip guler – 35 cm lungime, purtat în jurul gatului. Colierele tip guler arată cel mai bine cand sunt purtate cu bluze, topuri si rochii cu guler sau cu un umăr gol.
  • Choker – 40 cm lungime, sta strâns în jurul gatului si arată grozav cu o varietate de decolteuri. De fapt, choker-ul poate fi purtat cu aproape orice bluza, în afara de helanca. Choker-ul vine într-o varietate de stiluri, de la dantela pana la piele și au, adesea, un pandantiv delicat.
  • Colier printesa – 45 cm lungime. Colierele printesa cad ușor peste clavicula și merg cu orice. Acestea vin într-o varietate de stiluri și fac pe oricine sa arate bine.
  • Colier Matinee – 50-60 cm, sta intre clavicula si bust. Colierele cu mărgele sunt disponibile, de regula, in lungimea colierului Matinee pentru a-si prezenta toate detaliile.
  • Colier Opera – o lungime dramatică, cuprinsa intre 70 și 90 cm. Acest colier stă fie pe bust, fie la cativa centimetri sub el.
  • Colier Rope si Lariat – 88 -106 cm lungime. Pot fi infasurate pentru a crea un colier dublu în jurul bustului.
  • Colier cu lungime ajustabila – este o piesa excelenta ce poate fi purtată într-o varietate de lungimi si stiluri. Cu un astfel de colier te poți juca pana găsești cea mai buna lungime pentru tine.

Cum sa alegi colierul cu lungimea potrivită pentru tine

Ai deja un colier pe care îl iubești? Minunat! Este o idee buna sa-l scoti și sa-l măsori, deoarece sunt șanse mari, ca lungimea lui să fie cea mai potrivită pentru tine.

De asemenea, trebuie sa iei în considerare lungimea si latimea gatului tău. Dacă ai un gat lung și subțire ca o lebădă, un choker va arata foarte bine la gatul tau. Dacă ai un gat mai scurt, un colier matinee îți va alungi gatul. Daca iti place cum arăta choker-ul, dar simți ca te sufoci cand îl porți, atunci optează pentru colierul printesa.

În cazul în care pe chipul tău au apărut câteva riduri sau pete pigmentare, și nu vrei ca ceilalți sa le observe, poarta un colier lung.

Exista mai mulți factori pe care trebuie să-i iei în considerare cand alegi lungimea potrivita a colierului, inclusiv înălțimea și forma fetei. Sa aruncăm o privire asupra modului în care aceste caracteristici îți pot influența alegerea.

Înălțimea și forma corpului

Forma corpului influențează modul în care se asaza colierul la gatul tau? Cu siguranța, dar asta nu înseamnă ca trebuie sa porti coliere de aceeași lungime toata viata. Acestea fiind spuse, dacă ai un trunchi lung, colierele vor sta în diferite locuri ale corpului.

Femeile înalte pot alege sa poarte coliere lungi, însă asta nu înseamnă ca femeile mai mici de inaltime nu pot sa o faca. De fapt, totul depinde de modul în care colierul se asaza pe fiecare persoana în parte. Dacă ai 155 cm și te simți uimitor purtand un colier Lariat, poarta-l în continuare.

Forma fetei

Ultima caracteristică fizică pe care trebuie sa o iei în considerare atunci cand alegi lungimea corectă a colierului este forma fetei. Fata ta, indiferent dacă este ovala, patrata, rotundă sau în forma de inima, va stabili ce lungime trebuie sa aiba colierul pentru a arată bine la gatul tau.

Cele mai moderne lănțișoare din argint cu pandantiv

Chiar dacă nu este singurul factor decisiv in alegerea colierului potrivit, forma fetei trebuie luată în considerare. Iată cateva aspecte care te vor ajuta sa alegi lungimea colierului în funcție de forma fetei:

  • Persoanele cu fata ovala pot purta coliere de diferite lungimi.
  • Persoanele cu fata rotunda arată cel mai bine cand poarta coliere lungi, care creeaza un efect lung, subțire. Choker-ul, în schimb, va accentua fața rotunda.
  • Persoanele cu fata patrata, dreptunghiulara sau în forma de inima arată grozav când poarta choker, deoarece acest colier netezeste unghiurile feței.

Chiar dacă ai urmat toate aceste instrucțiuni pentru alegerea lungimii potrivite a colierului, exista posibilitatea ca tinuta ta sa nu se potrivească cu lungimea colierului.

Garderoba si stil

Ultimul factor pe care îl luăm în calcul în alegerea colierului potrivit este stilul. Ce porți în fiecare zi? În timpul iernii, daca porti des helanca, trebuie sa sari peste colierele tip guler și choker. În schimb, poți purta lanțuri lungi, coliere rope și opera pentru ca merg minunat cu o helanca.

Dacă porți des bluze cu decolteu în V, poti purta coliere printesa. În general, este recomandat sa iti stabilesti mai întâi outfit-ul și apoi sa alegi colierul potrivit. Însă dacă tocmai ti-ai cumparat un colier nou și ești nerăbdătoare să-l porți, poți să-ți alegi outfit-ul în funcție de colier.

Sperăm ca acest ghid îți va fi de ajutor în alegerea colierului potrivit. Aminteste-ti însă ca nu exista reguli cand vine vorba de ceea ce-ti place. Chiar dacă colierul pe care-l iubești sfidează aceste standarde, poarta-l în continuare, dacă te face sa arati bine.

Coliere versatile – cum să porți un colier versatil pentru a crea diferite look-uri?

Dorești să profiți la maximum de bijuteriile tale? Îți recomand să optezi pentru bijuterii versatile. Acestea nu sunt costisitoare, ocupă puțin spațiu și pot fi folosite pentru crearea mai multor look-uri diferite. Aceste bijuterii sunt perfecte pentru călătorie. Nu trebuie să-ți iei toată cutia de bijuterii după tine atunci când pleci în vacanță. Un singur colier versatil se poate potrivit la mai multe ținute.

  • Lanțuri reglabile – Lanturile reglabile sunt foarte cautate in ultimul timp. Femeile isi doresc un astfel de colier in cutia lor de bijuterii, deoaerece îi pot modifica lungimea în funcție de ținuta pe care o poartă. Unui astfel de colier i se pot atașa diferite pandantive sau charmuri. Poți chiar să porți mai multe lanțuri de marimi diferite. Poți opta pentru cele din argint, aur alb, aur galben etc. Sigur exista un colier pe gustul și bugetul tău.
  • Coliere foarte lungi fără închizătoare – Colierele foarte lungi fără închizătoare se încadrează tot în categoria bijuteriilor versatile. Un astfel de colier este făcut adesea din mărgele sau perle. Colierele de genul acesta pot fi înfășurate in mai multe moduri pentru a crea un aspect diferit sau pot fi chiar legate pentru a crea o piesă centrală innodată. Și cu cât colierul este mai lung, cu atat poate fi purtat in mai multe moduri diferite!
  • Lanțuri lungi – Lanțurile lungi sunt multifuncționale. Acestea pot fi purtate in straturi. De asemenea, li se pot atașa diferite pandantive.
  • Dispozitiv pentru scurtarea colierelor – Poți scurta lungimea unui colier lung cu un astfel de dispozitiv. Pur și simplu pliază colierul și atașează dispozitivul la capete. Daca dorești poți răsuci lanțul pentru a crea un colier mai interesant. Poți folosi acest dispozitiv chiar și pentru a combina mai multe coliere.
  • Coliere cu ciucuri – Colierele cu ciucuri pot fi purtate în mod tradițional, legate în față sau ca un choker unic cu un ciucure la spate. Înfășoară colierul în jurul încheieturii mâinii pentru a crea o brățară elegană cu mai multe lanțuri sau în jurul taliei pentru a crea o centură elegantă. Opțiunile sunt nesfârșite!
  • Coliere din plasă – Datorită modelului lor ușor tricotat, colierele din plasă sunt perfecte pentru a crea un look interesant. Dar te-ai gandit vreodată să le folosești ca accesoriu pentru păr? Unele coliere cu ochiuri scurte se întind ușor si pot fi puse în jurul capului ca o bentiță elegantă.
  • Colier Omega reversibil – În loc să-ți cumperi doua coliere Omega în două nuanțe diferite, ai putea să-ți cumperi unul singur in două culori: cu argint pe o parte și aur pe cealalta. Un astfel de colier se va potrivit cu siguranță cu orice ținută și orice pandantiv pe care il ai un cutia de bijuterii.
  • Colier flexibil 4 în 1 – Acest colier este creat din silicon flexibil și poate fi răsucit in diferite moduri. Poate fi purtat ca un colier Omega, ca o brățară, ca un colier elegant în formă de Y sau ca un choker. Colierul se va transforma în fața ochilor tăi.
  • Combinarea colierelor – Poți purta mai multe coliere cu texturi, culori sau lungimi diferite. De asemenea, poți răsuci doua coliere pentru a obține un colier cu aspect de împletitură. Pentru a crea o bijuterie nouă, răsucește sau împletește colierele și prinde-le la capete cu un dispozitiv pentru scurtarea colierelor.

Care este diferența dintre un colier și un pandantiv?

Colierul este o bijuterie care se poartă la gât. Există mai multe tipuri de coliere: cu perle, din aur galben, cu diamant etc. Colierele vin in diferite lungimi, variind de la 35 cm până la 91 cm. Colierele cu o lungime mai scurtă pot fi purtate pentru a accentura clavicula și gâtul, in timp ce colierele cu lungimi mai mari pot fi purtate pentru a alungi trunchiul.

Deși în ultimul timp au apărut mai multe tipuri de coliere, cele cu pandantiv sunt încă la modă. Pandantivul, deși doar ocazional poate fi observat atașat de un colier cu pietre prețioase sau perle, poate fi vazut, de obicei, atârnând de un lanț de argint sau aur. Deși sunt asociate cel mai frecvent cu colierele, pandantivele pot fi folosite și pentru decorarea brățărilor pentru mâini sau glezne.

Pentru a fi considerat pandantiv, acesta trebuie sa fie detașbil de lanț. Bucla prin care pandantivul se atașează la lanț este cunoscuta bijutierilo drept „balot”.

Colierele cu pandantiv au o lungime clasică de 40-45 cm și cad elegant pe sau chiar sub claviculă. Designerii au creat mai multe coliere cu lungimi diferite, însă cele care se încadrează in lungimile de mai sus au fost cele mai căutate. Pandantivele pot fi achiziționate cu tot cu lanț sau simple. Există tot felul de pandantive, deci sigur vei găsi cel puțin unul pe gustul și bugetul tău.

Poți să-ți cumperi un pandantiv pe care sa-l asortezi cu un lanț pe care îl ai deja in cutia de bijuterii, sau poți cumpara un pandantiv cu tot cu lanț daca iți dorești sa porți o bijuterie nouă.

Cele mai întânlite pandantive sunt cele in formă de cruce și inimă. Și colierul cu pandantiv din diamant este la mare căutare, deoarece aceasta bijuterie fină, prețioasă este atemporala și poate fi transmisa de la o generație la alta.

Pandantivul este un accesoriu popular, purtat pentru a da o notă personală ținutei purtate. Purtând la gât un lanț cu pandantiv in formă de cruce, arăți lumii că ești o persoană credincioasă. De asemenea, dacă alegi sa porți un pandantiv în formă de inimă, poți să-i faci pe ceilalți să creadă că inima ta aparține cuiva. Dacă iubești animalele, s-ar putea să optezi pentru un colier cu pandantiv in formă de animal. De asemenea, dacă ești o persoană care crede foarte mult in noroc, sunt mari șanse să-ți cumperi un pandantiv în formă de trifoi.

Pe vremuri, grecii și romanii purtau la gât monezi pentru a-și arăta statulul social. În epoca Victoriană s-au purtat pandantivele medalion cu poza iubitei. Astăzi, fiecare persoană iși poate permite să poarte un lanț sau o brățara cu pandantivul preferat. Prețul pandantivelor diferă in funcție de metalul din care sunt confecționate, dar și de model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *