Bijuteriile cu chihlimbar și beneficiile acestora – Potrivite pentru anxietate și atacuri de panică?

Bratari cu chihlimbar

Bijuteriile cu chihlimbar au fost apreciate de-a lungul istoriei pentru toate beneficiile pe care le-au avut acestea pentru sanatate cum ar fi tratarea durerilor cauzate de reumatism, artrita, dureri musculare și articulare. Cu toate acestea, unul din beneficiile ascunse pe care nu mulți le cunosc este că bijuteriile cu chihlimbar pot reduce nivelul de anxietate și pot chiar opri un atac de panică.

Trăim într-un secol în care totul ne este dat la îndemână și nivelul de confort a atins cote maxime. Nu ne mai facem griji de mâncare sau de nevoile de bază. În zilele noastre, nevoile sunt de a ne lăuda cu telefoane și mașini scumpe. Cu toate acestea, secolul vitezei ne aduce și probleme cu care strămoșii noștri nu au fost obișnuiți. În zilele noastre, totul se mișcă în ritm alert. Simțim nevoia să fim în pas cu ceilalți, să nu rămânem în urmă. Totul se bazează pe productivitate.

Cu toate că nivelul de confort este ridicat, la fel este și nivelul de stres. Acest lucru se vede prin faptul că din ce în ce mai multe persoane, chiar și tineri se confruntă cu depresie, anxietate și chiar atacuri de panică.

Ți s-ar putea întâmpla chiar și ție într-o zi: imaginează-ți că te afli într-un supermarket și deodată începi să transpiri, să te simți amețit și să simți că oricât de tare respiri, nu intră suficient aer în plămâni. Te simți din ce în ce mai amețit și simți nevoia să ieși din această stare. Încerci să fugi, dar nu ai unde. Simți că un lucru rău se va întâmpla curând, că îți pierzi controlul.

Cel mai rău lucru este că atunci când ți se întâmplă prima dată, nu știi cu ce te confrunți și ai impresia ca îți este pusă viața în pericol. Dacă ai mai avut astfel de experiențe, știi că sunt inofensive, dar cu siguranță sunt inconfortabile.

Colier cu chihlimbar

Generația tinerilor adulți din zilele noastre, numiți generația X încep să se confrunte din ce în ce mai des cu probleme de anxietate. Toate aceste probleme apar datorită presiunilor sociale. Ne simțim presați să evoluăm, să avem o carieră de succes, să avem o viață perfectă, să fim mai buni decât ceilalți. Dacă se întâmplă să nu funcționăm corect pentru o perioadă suntem considerați dați la o parte, astfel că ne simțim obligați să funcționăm corect indiferent de consecințe. Deseori, toată această presiune își pune amprenta asupra psihicului nostru și, mai devreme sau mai târziu, vom ceva. Unul din principalele simptome sunt atacurile de panică sau anxietatea.

Totuși, cum ar fi dacă ți-aș spune că bijuteriile cu chihlimbar te pot ajuta să treci mai ușor peste aceste probleme? Din fericire, acestea s-au observat a fi foarte eficiente în a ajuta tinerii să scape de problemele cu anxietatea, fiind astfel numite „anxioliticele naturale”.

Conform statisticilor, 1 din 10 tineri suferă de atacuri de panică și 57% dintre studente au experimentat episoade copleșitoare de anxietate. Acestea adesea pot provoca tulburări digestive, insomnii, dureri în piept și senzație de nod în gât, toate fiind inconfortabile.

Pe lângă psihoterapie, exerciții de respirație și medicație, merită să încerci și bijuteriile cu chihlimbar care sunt un remediu natural ce te pot ajuta să reduci sau să menții anxietatea, depresia și atacurile de panică sub control. Înainte să-ți spunem cum te pot ajuta bijuteriile cu chihlimbar să menții sub control anxietatea, este bine să știi ce este această piatră semiprețioasă.

Ce este chihlimbarul?

Chihlimbarul, numit și ambră este considerat o piatră semiprețioasă. Aceasta însă nu este o piatră în adevăratul sens al cuvântului, cu o rășină translucidă formată din conifere fosilizate din Perioada Terțiară a Pământului.

Pietre de chihlimbar

În interiorul acestor „pietre” pot fi găsite plante sau insecte mici ce au fost prinse și s-au fosilizat împreună cu piatra respectivă. Aceste insecte pot fi prinse înauntru de mii de ani. Având în vedere frumusețea acestora, nu este de mirare că de-a lungul istoriei, omul a acordat o atenție deosebită acestei pietre tratând-o atât cu admirație și respect. De fapt, pe lângă proprietățile sale fizice, adesea oamenii au considerat că aceasta are și proprietăți magice.

Se crede că această rășină provine de la 3 specii de copaci: cedru, zadă și agathis. De-a lungul istoriei, multe popoare au considerat această piatră specială și misterioasă. Vikingii și alți strămoși din Danemarca au considerat au numit chihlimbarul „aurul nordic” și l-au folosit pentru a face diferite diferite bijuterii și talismane frumoase din el. La un moment dat a fost atât de valoros încât a fost folosit ca mijloc de plată, înainte să existe valuta modernă.

În scandinavia, chihlimbarul a devenit primul produs de export. Mai târziu, grecii au observat că pot folosi chihlimbarul pentru a produce electricitate statică, motiv pentru care i-au dat numele de „electron”, de unde a provenit și cuvântul modern „electricitate”.

Datorită frumuseții sale dar și a proprietăților pe care le are această piatră, a fost prețuită încă din cele mai vechi timpuri. Popoarele vechi susțineau că chihlimbarul poate îmbunătăți starea unei persoane și că are chiar și proprietăți medicinale. Alte popoare considerau chiar că această piatră poate aduce noroc și prosperitate purtătorului.

În multe din proprietățile sale se mai crede chiar și în zilele noastre, motiv pentru care a rămas o „piatră” atât de prețioasă și îndrăgită.

Cum te pot ajuta bijuteriile cu chihlimbar să reduci nivelul de anxietate?

Cu toate că de-a lungul istoriei chihlimbarul a fost folosit pentru a oferi o stare de bine purtătorului, efectele sale fiind recunoscute, nu se știa sigur cum funcționează această piatră. În prezent, s-a constatat că secretul său este acidul succinic – acest component se găsește în chihlimbar și intră în contact cu pielea în cantități mici atunci când ții această piatră. Există mai multe tipuri de chihlimbar iar cea mai benefică se consideră a fi ambra naturală baltică.

Pietre de chihlimbar bratara

Cu toate astea, unele studii au arătat că acidul succinic nu se topește decât la temperaturi foarte ridicate, de 180-200 °C. Având în vedere că organismul nostru nu atinge decât 37°C, este imposibil să topească acest acid. Totuși, s-a observat că chihlimbarul este ușor solubil în apă, astfel că ar putea să emită particule mici de acid când intră în contact cu pielea, mai ales în situațiile tensionate, cum ar fi când ești în mijlocul unui atac de panică și cel mai probabil ai mâinile transpirate.

Cu toate că nu se știe sigur dacă această ipoteză funcționează, s-a observat că acidul succinic ajută la reducerea nivelului de anxietate la șoareci.

O altă proprietate interesantă a chihlimbarului este faptul că poate emite ioni negativi atunci când este fregat între palme sau când este purtat pe sub haine. Există efecte terapeutice ce funcționează pe același principiu, cum ar fi sarea lămpile cu sare de Himalaya. Corpul uman este un organism electric, neuronii comunicând prin semnale electrice, așadar se poate ca ionii transmiși de chihlimbar să interacționeze cu corpul nostru la un nivel bioelectronic.

Cu toate că există și o urmă de scepticism în spatele beneficiilor acestei pietre, de-a lungul istoriei a fost folosită pentru a trata anxietate și chiar și în zilele noastre sunt foarte multe persoane anxioase care susțin că au reușit cel puțin să reducă aceste simptome cu ajutorul chihlimbarului.

Totodată, această piatră mai este folosită la tratarea durerilor de reumatism, artrită și articulare. Pentru a fi mai eficientă, piatra trebuie purtată aproape de zona dureroasă. De exemplu, dacă ai dureri de mână, trebuie purtată pe post de brățară. Există multe bijuterii cu chihlimbar ce pot fi folosite în scop terapeutic. Folosește una care te ajută să ții piatra cât mai aproape de zona dureroasă.

Concluzie

Chihlimbarul este remediul natural ce merită folosit ca ajutor pe lângă un tratament alopat cum ar fi medicația sau ședințele de psihoterapie. Acesta poate fi folosit în situațiile de cumpănă, cum ar fi în mijlocul unui atac de panică, având posibilitatea să te ajute să datorită proprietăților sale anxiolitice. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *