Cum poti deveni colectionar de bijuterii cu pietre pretioase?

16 septembrie este ziua colectarii pietrelor, așa ca hai sa vorbim despre cum sa începi o colecție de pietre prețioase. Probabil vei spune: “Cine crezi ca sunt – Elizabeth Taylor?”, dar nu trebuie sa fii un star de cinema sau milionar pentru a începe să-ți creezi propria colecție de pietre prețioase.

Multe pietre prețioase frumoase pot fi achizitionate la un preț foarte mic și fără eforturi mari. Odata ce vei intra in aceasta lume a colectionarilor de pietre prețioase, nu vei mai dori sa ieși din ea. Viața ta va deveni o adevarata aventura.

Toți experții și colectionarii de pietre prețioase au fost odata oameni simpli cărora le-a plăcut să privească pietrele prețioase și să învețe despre ele. Entuziasmul pentru pietrele prețioase apare adesea în copilărie, atunci cand devii incantat de inelul cu safir al bunicii sau atunci cand mergi la secțiunea cu pietre prețioase din muzeu.

La urma urmei, ce copil ar putea trece pe langa un exemplar colorat și strălucitor fără sa se uite la el cu atenție?

Deci, dacă dorești să-ți construiești propria colecție de pietre prețioase, sau ai un copil care arată un interes pentru pietre, aceste sfaturi îți vor fi utile.

Cumpara cateva pietre pretioase

Ai nevoie de cateva pietre prețioase pentru o colecție de pietre. Pietrele cumparate la început nu trebuie sa fie scumpe sau rare.

Multe pietre pot fi achiziționate la prețuri foarte mici. Poti cumpara bijuterii care au astfel de pietre. Sau poate vrei sa cumperi o anumită piatra pentru ca pur și simplu te simți atras de modelul sau culoarea sa. Este colectia ta, deci alege ceea ce-ți place ție!

Imbunatateste-ti cunoștințele

Exista cateva cărți și site-uri web excelente despre pietre prețioase și minerale. Vei găsi multe cărți informative cu fotografii.

Investeste in cateva truse de baza

După ce stabilești ce vrei sa cauti, trebuie sa cumperi si un echipament care sa te ajute. O lupa de bijuterii 10x și o torță mica sunt esentiale pentru examinarea atentă a pietrelor prețioase. Gandeste-te unde și cum sa afisezi colecția ta de bijuterii pentru a o prezenta lumii, dar în același timp, pentru a o păstra în siguranță.

Pietre prețioase găsite în vacanță

Daca iti place sa calatoresti și mergi frecvent în vacanta, fa-ti timp sa cauti și pietre prețioase prin locurile vizitate. Cumpara pietre prețioase din țările pe care le vizitezi. Procesul de cumparare poate fi foarte distractiv. Evita sa faci o greșeală mare, plătind prea mulți bani pentru o piatra ce valoreaza mai puțin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *