Pe ce Deget se Poartă Verigheta și Inelul de Logodnă? Și la ce mâna? Dreapta sau stânga?

verigheta-mana-stanga-argint

Găsirea persoanei iubite alături de care să-ți crești copiii și să împarți cele mai frumoase momente este cu siguranță unul din cele mai importante aspecte ale vieții. Pentru a ajunge în acest punct, bărbatul trebuie să ceară partenera în căsătorie. Totuși, când vine momentul ca el să îi pună întrebarea cea mare, este important să știe la ce mână și pe ce deget se pune inelul pentru a nu se crea o situație stânjenitoare. Astfel apare întrebarea: pe ce deget se poartă inelul de logodnă sau verigheta și la ce mână? La această întrebare vom răspunde în acest articol. Haideți să începem.

Cele două inele, cel de logodnă și verigheta sunt cu siguranță cele mai importante accesorii din viața unei femei. Acestea simbolizează iubirea dintre parteneri. Visul unei femei este de a le purta pe aceleași pentru toată viața: asta înseamnă că a avut o căsnicie fericită. Totuși, este important să le porți la mâna corectă și pe degetul potrivit. Pentru a înțelege cum se poartă aceste bijuterii, trebuie să înțelegem originile acestor obiceiuri cu un simbolism atât de puternic.

Vezi și: cele mai frumoase inele din argint din catalogul nostru. Toate inelele (si celelalte produse) vin cu ambalare premium cadou, certificat de garantie si conformitate. Asdar, daca doriti sa faceti un cadou frumos cuiva, va trimitem tot ce aveti nevoie.

Cum a apărut inelul de logodnă?

Inelul de logodnă are o semnificație foarte puternică ce a apărut în urmă cu câteva secole. Pentru unele persoane, acesta esta chiar mai important decât verigheta, deoarece reprezintă prima promisiune de iubire ce creează o legătură strânsă între cei doi parteneri. Acest simbol semnifică iubirea și fidelitatea: Din acel moment, partenerii se promit unul altuia pentru tot restul vieții, pentru a petrece împreună cele mai frumoase dar și cele mai tragice momente.

Obiceiul de a oferi un inel de logodnă a apărut prin anul 1215 când Papa Inocențiu al 3-lea a stabilit că trebuie să existe o perioadă de așteptare între promisiunea de căsătorie și iubire și căsătoria propriu-zisă. Inelul de logodnă reprezintă așadar unirea destinelor a tinerilor ce urmează să se căsătorească. În zilele noastre, cele mai populare sunt inelele de logodnă cu diamant. În Evul Mediu însă nu erau atât de populare deoarece doar cei mai bogați și le permiteau.

set-inel-si-cercei-argint-1

De fapt, primele documente în care se vorbește de inelele de logodnă cu diamant au apărut în 1477, când Arhiducele Maximilian al Austriei a cerut-o pe Mary de Burgundy, cunoscută și sub numele de Maria cea Bogată. După acest gest, inelele de logodnă cu diamant au devenit o tradiție în rândul nobilimii iar în zilele noastre, toate inelele de logodnă trebuie să aibă cel puțin o piatră care să semene cu diamantul. După gestul arhiducelui Maximilian, inelele cu diamant erau o necesitate în cazul nobilimii.

Cu toate acestea, obiceiul de a purta inele este mult mai vechi. De fapt, chiar și în Egiptul Antic se purtau inele, acestea fiind simbolul puterii și a statutului în societate. Pe urmă, romanii au preluat acest obicei. Orice gest avea simbolul său. De exemplu, era foarte importantă valoarea inelului dar și mâna sau degetul pe care era acesta purtat pentru a reprezenta statutul unei persoane în societate. Se știe de asemenea că inelele erau folosite și pentru a submina o persoană. De exemplu, erau inele purtate de stăpâni care simbolizau puterea dar și inele purtate de sclavi, ce reprezentau supunerea.

Forma de cerc a inelului joacă de asemenea un rol important. Acesta era folosit în mod ritualic în rândul tradițiilor păgâne. Se trasa un cerc în jurul cuplului, ce reprezenta promisiunea acestora de a fi unul alături de celălalt pentru tot restul vieții. Cu toate că obiceiul inelului de logodnă a apărut de la Papa Inocențiu, aceste obiceiuri au fost observate chiar și în Egiptul Antic. Pentru ei, forma de cerc reprezenta infinitul, simbolizând promisiunea bărbatului de iubire veșnică pentru parteneră.

În Roma Antică, obiceiul de a oferi un inel frumos de logodnă era de asemenea urmat de o ceremonie de logodnă, în care erau invitați cei apropiați, pentru a promite fidelitate și iubire eternă persoanei iubite. Cu toate astea, inelele din acele perioade erau mult mai simple. Abia de la gestul arhiducelui Maximilian au devenit populare cele cu diamant sau piatră prețioasă. În Evul Mediu, exista o superstiție conform căreia femeia trebuia să poarte inelul de logodnă în păr pentru 9 zile. Aceasta superstiție se spune că ajuta noul cuplu să aibă parte de belșug și fericire de-a lungul căsniciei.

Când au devenit populare inelele de logodnă contemporane?

Inelele de logodnă au prins un val de popularitate începând cu anii ‘40, în SUA. De atunci, acesta reprezintă la nivel internațional promisiunea de iubire între două persoane ce urmează să se căsătorească. Cu toate că diamantul este recomandat, având în vedere prețul acestuia, în zilele noastre se folosesc și inele de logodnă cu pietre prețioase cum ar fi safir, opal sau topaz.

În zilele noastre, există o competiție între cupluri, când vine vorba de mărimea diamantului sau de culoarea inelului sau a pietrei cumpărate. Unul din cele mai extravagante inele de logodnă a fost cel al actriței Elizabeth Taylor, primit de la Richard Burton în 1969. Acest inel are un diamant de 33.19 carate și valora 8.8 milioane de dolari în 2011.

Pe ce deget se poartă inelul de logodnă?

Cu toate că înainte era un gest accesibil doar persoanelor bogate, în zilele noastre tradiția de a oferi un inel pretios de logodnă înainte de căsătorie a devenit aproape o obligație. Așadar, este foarte important să știi pe ce deget și la ce mână se poartă acesta. Conform obiceiului, inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă. Acest obicei a rămas același încă din vremea Egiptului Antic. În acea vreme se credea că venele din acest deget ajung direct la inimă. Această venă avea chiar o denumire specială, „Vena Amoris”, care în latină înseamnă ”vena dragostei„.

Cu toate astea, este important de precizat că există și culturi în care inelul se poartă pe degetul inelar de la mâna dreaptă. De exemplu, în Rusia, Germania, Norvegia și India, inelul de logodnă se poartă la mâna dreaptă (tot pe degetul inelar), considerându-se că pe mâna stângă poate aduce ghinion. Cu toate că, în mod tradițional, femeile sunt cele care primesc inele de logodnă de la bărbați, în Suedia și Chile și femeile trebuie să ofere bărbaților inel de logodnă. În Kenya, bărbații trebuie să poarte diferite accesorii colorate în jurul gâtului în perioada de logodnă, acestea simbolizând promisiunea de iubire eternă față de o persoană.

De ce s-a păstrat obiceiul de purta inelul la mâna stângă?

Nu doar obișnuinta este motivul pentru care încă se practică acest obicei. În zilele noastre, femeile au o abordare practică în ceea ce privește purtarea acestei bijuterii. Având în vedere că majoritate femeilor sunt dreptace, purtarea inelului de logodnă la mâna stângă le oferă mai multă libertate să își desfășoare treburile zilnice fără sa deterioreze bijuteria.

Inelul de logodnă se poartă împreună cu verigheta sau separat?

O altă problemă cu care se confruntă tinerii căsătoriți este: câte inele se poartă la o mână? Pot fi purtate inelele de logodnă și verighetele împreună? Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să știm care este diferența între cele două accesorii.

Principala diferență între un inel de logodnă și o verighetă constă în faptul că cel de logodnă are trebuie să conțină o piatră. Aceasta este punctul de bază al inelului. În cazul verighetei însă, aceasta nu are nicio piatră. Este pur și simplu o bandă metalică (cu toate că poate avea diferite ornamente, în funcție de preferințe) și are o însemnătate religioasă mult mai mare, fiind pusă pe deget pentru prima dată chiar în timpul ceremoniei religioase.

Purtarea celor două bijuterii depinde de la caz la caz. Cu toate că se recomandă ca cele două să fie purtate pe același deget, dacă bijuteriile sunt confecționate din materiale diferite și se pot zgâria reciproc, multe femei aleg să le poarte la mâini diferite. De exemplu, depinde mult și de designul inelelor: dacă cele două sunt diferite, trebuie purtate separat. Așadar, în ceea ce privește purtarea ambelor inele, nu există o regulă atât de strictă. Cu toate că se recomandă în general ca ambele să fie din același material și să aibă un design asemănător, pentru a fi putea fi purtate împreună, acest lucru nu este obligatoriu.

verigheta

Designerii și stiliștii nu recomandă purtarea a mai mult de 3 inele la un deget, așadar dacă deja îl porți pe cel de logodnă și verigheta, mai ai voie maxim încă un inel pe degetul respectiv. În unele cazuri, femeile ce doresc să adopte un stil mai simplist pot chiar să renunțe complet la inelul de logodnă, purtând doar verigheta care reprezintă căsătoria și drumul în viață între ea și persoana iubită.

Cu alte cuvinte, regulile nu sunt atât de stricte în ceea ce privește purtarea inelelor. Această decizie ar trebui să o iei tu, pentru a-ți fi cât mai comod și pentru a te simți mai bine. Dacă sunteți în căutarea unor inele de logodnă cu pietre prețioase care să vă ajute să promiteți iubire eternă în cel mai romantic mod posibil, pe Eleni puteți găsi nenumărate modele. De la inele de logodnă extravagante până la modele accesibile, tu alegi care este cel care ți se potrivește.

Persoanele căsătorite poartă verigheta pe inelarul mâinii stângi. Mulți însă nu știu de ce verigheta se poartă pe acest deget, dar vor afla din rândurile de mai jos.

De ce se poartă verigheta pe inelarul mâinii stângi?

Egiptenii erau convinși că vena care trece prin mâna stângă ajunge la inimă, motiv pentru care au considerat că verigheta trebuie purtată pe această mână. Multe culturi sunt de părere că degetul inelul de la mâna stângă are puteri magice și vindecătoare. Acest deget era folosit, în antichitate, pentru amestecarea poțiunilor, pentru ca acestea să capete puteri deosebite.

Conform culturii chinezești, degetele de la o mână reprezintă familia unei persoane. Astfel, degetul mare reprezintă părinții, degetul arătător reprezintă frații, degetul mijlociu reprezintă persoana însăși, degetul arătător reprezintă partenerul de viață, iar degetul mic reprezintă copiii.

Recomand să citești ghidul pentru măsurarea inelului pentru a fi sigur că alegi mărimea potrivită.

Deși noi știm că verigheta se poartă pe inelarul de la mâna stângă, tradiția diferă de la o cultură la alta. Grecii ortodocși trebuie să poarte verigheta pe mâna stângă înainte de căsătorie, iar după aceea, trebuie să o mute pe mâna dreapta.

Potrivit culturii egiptene, viitoarea mireasă trebuie să poarte inelul la mâna dreaptă înainte de căsătorie, iar în timpul ceremoniei trebuie să-l schimbe pe mâna stângă. Astfel, femeia arată că și-a schimbat statutul.

Conform culturii evreiești, mirele îi pune miresei inelul pe degetul arătător, în timpul ceremoniei. După ceremonie, femeia trebuie să-l mute pe degetul inelar.

După cum se poate observa, tradițiilor diferă de la o cultură la alta, însă, ceea ce este important de reținut este faptul că în toate spațiile culturale, inelul reprezintă iubirea veșnică dintre două persoane.

Două persoane care se căsătoresc și aleg să poarte verighete, își promit una alteia că vor avea grijă ca iubirea lor să crească cu fiecare zi care trece.

De ce să-ți personalizezi verighetele prin gravare?

Urmează să vă căsătoriți și ați ales deja un model de verighete care vă place amândurora? Nu credeți că ar fi bine să le gravați, pentru a deveni unice? Dacă vreți să aflați mai multe despre gravarea verighetelor, citiți în continuare.

Motive pentru care ar verighetele ar trebui personalizate prin gravare

Dacă încă nu v-ați convins că ar trebui să vă gravați verighetele, după ce veți citi următoarele lucruri veți înțelege de ce ar trebui să apelați la această metodă de personalizare:

Dacă veți grava verighetele cu versurile melodiei preferate pe care ați dansat dansul mirilor, vă veți aminti toată viața de acel moment unic, încărcat de emoție. Chiar dacă anii vor trece, nu veți uita niciodată versurile acelei melodii, scrise pe verighetele voastre.

Nu trebuie neapărat ca verighetele să fie gravate cu texte sau cuvinte. Puteți folosi anumite simboluri, pentru a transmite un mesaj prin care să vă exprimați sentimentele. Doar voi doi veți ști ce reprezintă acele simboluri.

Cei care vor să fie mereu la modă pot să-și graveze verighetele cu amprenta partenerului. De asemenea, aceștia vor simți mereu căldura persoanei iubite, dacă vor alege să-și graveze verighetele pe interior cu amprenta ei.

Citește despre inelele din argint și vezi cum se poartă corect și care sunt la modă anul acesta.

Multe cupluri aleg să-și graveze verighetele cu data nunții și numele lor. Astfel, partenerii își arată dragostea unul față de altul.

Ce se poate grava pe verighete?

Dacă ați luat hotărârea că trebuie să vă gravați verighetele, dar nu știți încă ce să alegeți, noi vă venim în ajutor cu câteva idei:

  • Data nunții, nume și simboluri
  • Promisiuni: „La bine și la rău”, „te voi iubi pentru totdeauna”, „de astăzi inima mea îți aparține ție”, „împreună până la moarte”
  • Poreclă – dacă vă place să vă alintați, puteți să gravați verighetele cu numele de alint
  • Citate din biblie sau versuri din melodii
  • Amprenta – poate fi realizată fie în interiorul verighetei, fie la exterior
  • Un mesaj într-o altă limbă
  • Semnătura
  • Un mesaj haios – „A meritat așteptarea”
  • Bătăile inimii

Împreună puteți alege să vă gravați verighetele cu mesajul sau simbolul dorit. Astfel, de fiecare dată când vă veți uita la verighetele voastre veți ști că ascund un mesaj secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *