Iti este frica sa porti bijuterii deoarece esti alergica la anumite metale? Ei bine, nu ar trebui sa iti fie. Exista metale din care se fac bijuteriile care sunt hipoalergenice, asadar chiar si persoanele cu alergii le pot purta. In acest articol iti vom raspunde la intrebarea daca „argintul este hipoalergenic” dar vom vorbi si despre cat de hipoalergenice sunt celelalte metale din care se fac bijuteriile.
Ai gasit vreodata bijuteria ta perfecta, dar ai fost dezamagit de aceasta deoarece ti-a provocat iritatii urate pe piele? e foarte probabil ca motivul sa fie faptul ca ai o alergie la metal! Simptomele includ iritatii pe piele, inrosiri la nivelul pielii, umflaturi si mancarimi in locurile in care metalul a luat contact cu pielea.
Acestea pot fi inconfortabile mai ales in zone precum urechile, atunci cand porti o pereche de cercei care iti plac.
Stiind diferenta intre un metal hipoalergenic si un metal obisnuit te poate ajuta sa iei decizia corecta atunci cand alegi ce bijuterie sa porti. Citeste in continuare pentru a invata totul despre argintul sterling si alergiile metalelor.
Este argintul sterling hipoalergenic?
Raspunsul la aceasta intrebare este mai complicat decat pare, asadar, pentru momenti iti vom raspunde cu: depinde. Citeste in continuare pentru un raspuns complet.
Argintul este un metal hipoalergenic in natura sa, insa in piesele pe care le cumperi, cel mai des nu se gaseste doar argint. Argintul sterlin se numeste astfel deoarece are in componenta sa alte metale, fiind 92.5% argint pur. Cu toate astea, celelalte 7.5% sunt alte tipuri de metal. In general, acesta este cupru. Cuprul este grozav deoarece este de asemenea un metal non-alergenic.
Cu toate astea..
Exista si alti producatori (majoritatea din China) care amesteca argintul cu alte tipuri de metale, cum ar fi nichelul. Aproximativ 5-10% din populatia pamantului este alergica la nichel. Alergia la nichel este mai cea mai comuna dintre alergiile metalelor. Atunci cand pielea unei persoane alergice intra in contact cu nichelul, acestea rezulta de obicei in iritatii si mancarimi.
Un alt lucru pe care il poti observa ca fiind ciudat este ca sunt si bijuterii de „argint” care sunt defapt doar placate cu argint. Asta inseamna ca acestea au doar un strat subtire de argint pus deasupra metalului de baza. Acest strat subtire se poate desprinde usor, expunand materialul de dedesubt si lasandu-l sa intre in contact cu pielea – ce obicei acest material este alama sau alte metale ieftine.
Totul despre bijuteriile hipoalergenice
Bijuteriile hipoalergenice sunt concepute special pentru persoanele care sunt alergice la anumite metale. Majoritatea oamenilor care au alergii la metale, sunt alergici la nichel. Mereu sa verifici ca bijuteriile pe care le cumperi sa nu contina nichel.
In continuare vom vorbi despre alte tipuri de metale care sunt hipoalergenice si sunt perfecte pentru cei care au reactii alergice la metale.
Aurul
Aurul este o optiune hipoalergenica extraordinara. Aurul este masurat prin diferite karate. Aurul de 24 karate este considerat aur pur. Asta inseamna ca din 24 de karate, toate cele 24 sunt facute din aur pur.
Cu toate astea, aurul de 24 karate este foarte moale, adesea prea moale pentru a face bijuterii din el. Cel mai des vei gasi bijuterii din aur ce au 14 karate, ceea ce inseamna ca doar 14 din 24 karate sunt aur pur. Celelalte 10 karate sunt alte metale.
Cantitati mici de nichel pot fi gasite in celelalte 10 karate. Cu toate astea, majoritatea celor celor alergici la nichel care nu au reactii daca cumpara accesorii de calitate. Aceste accesorii sunt facute dintr-un procent mare de aur si un procent mic de alte metale.
Platina
Platina este un metal hipoalergenic, fiind o alegere foarte buna pentru bijuterii. Cu toate ca este scump (mai scump decat alte metale), pe acesta petele apar foarte rar si nu iti vor provoca iritatii.
Platina este cunoscut ca fiind unul dincele mai puternice si rezistente metale din lume. Asadar, investitia in piese din platina poate fi o idee buna deoarece pot rezista pentru totdeauna, sau cel putin pentru perioade lungi de tmip.
Rodiul
Sodiul este un metal din aceeasi familie cu platina si este de asemenea hipoalergenic. Este folosit in general intr-un strat foarte subtire pe suprafata bijuteriilor de aur alb pentru a le oferi o stralucire aparte si pentru a le proteja pe termen lung. La fel ca platina, foarte rar apar pete de oxid pe acesta, cu toate ca e mai scump decat alte metale.
Multi producatori de bijuterii folosesc acum totodata rodiu ca strat de protectie pe bijuteriile de argint. Acest strat ofera clientilor o bijuterie al pret rezonabila, care nu se pateaza la fel de usor.
Argentium
Argentium-ul este un tip de argint. Acesta este hipoalergenic deoarece foloseste geranium pentru a il intari. Utilizand geranium face de asemenea ca bijuteriile sa straluceasca mai tare. Multi au observat de asemenea ca acestea rezista mai bine la petele de oxizi.
Niobium
Niobiul este o alta optiune extraordinara pentru persoanele cu alergii la metale. Acesta este rezistent la coroziune si este folosit in implantele medicale si unelte. Niobiul nu este niciodata placat sau pictat, asadar culoarea sa nu se duce. Acesta nu contie nichel, plumb sau alti aditivi, motiv pentru care este hipoalergenic.
Este de asemenea valabil in diferite culori, ceea ce il face grozav pentru cei ce vor bijuterii excentrice.
Ce bijuterii hipoalergenice sa cumperi
Acum ca ti-am spus despre care metale sunt hipoalergenice, ramane la alegerea ta sa alegi metalul cel mai potrivit. Cu cat e de calitate calitate mai slaba bijuteria, cu atat e mai probabil sa contina nichel sau alte metale alergice, asadar tine cont de acest aspect atunci cand esti in cautarea unei bijuterii hipoalergenice. Toate bijuteriile trebuie sa fie hipoalergenice, insa sunt unele, cum ar fi lantisoarele, la care ar trebui mai multa grija deoarece se afla in jurul gatului.
Bijtueriile hipoalergenice de calitate precum cele din argint sterling sunt o investitie foarte buna si stii ca le vei putea purta ani intregi fara sa iti faci griji ca vor reactiona rau cu pielea.
Cele din argint sterling au devenit unele din cele mai populare datorita faptului ca sunt accesibile la pret, sunt foarte stralucitoare si versatile, fiind potrivite la orice tip de imbracaminte, indiferent de stilul tau. Daca doresti sa aduci noi accesorii in colectia ta de bijuterii, cele din argint sterling de 92.5% argint pur sunt o alegere extraordinara.
Alergie la bijuterii
Alergia sau sensibilitatea la metal este intalnita frecvent. Majoritatea persoanelor cu alergii la metale sunt alergice la nichel, care este adesea amestecat cu alte metale pentru a se crea aliaje. Dacă ești alergic sau sensibil la metale, nu înseamnă ca trebuie sa renunti pentru totdeauna la bijuterii.
Alege sa porti bijuterii produse din metale hipoalergenice, cum ar fi oțel inoxidabil, titan, cobalt sau argint sterlin.
Aurul poate fi o buna opțiune pentru cei care au sensibilitate la metale. Aurul pur de 24 de karate este hipoalergenic, dar este prea moale pentru a fi folosit în bijuterii. Majoritatea bijuteriilor sunt realizate din aur de 14K sau 10K, ceea ce înseamnă că au 14 sau 10 parti de aur. Celelalte parti provin din alte metale care ar putea sa nu fie hipoalergenice.
Pe de alta parte, bijuteriile din argint sterlin contin cel putin 92.5% argint. Deoarece cea mai mare parte a bijuteriei este din argint, s-ar putea sa fie mai sigură pentru cei alergici.
Cred ca sunt alergica la inelul pe care îl port
Dacă ai pielea roșie și mancarimi la degetul inelar ai putea avea o alergie. Pentru ca porți inelul în mod constant, apa, săpunul și mizeria s-ar putea aduna între inel și piele. Fricțiunea poate provoca sau agrava aceasta problema, mai ales dacă ai un stil de viața activ.
Pentru a scapa de aceasta problema trebuie sa iti scoti inelul, să-l speli și sa-ti lasi pielea sa respire. Dacă aspectul pielii se imbunatateste după ce ai făcut acești pași, înseamnă ca nu este vorba de o alergie, ci doar de o iritatie.