Acvamarin – o piatra cu proprietăți calmante, linistitoare si inspiră adevăr și încredere

acvamarin-piatra

Acvamarinul evocă puritatea apelor cristaline. Este o piatra cu proprietăți calmante, linistitoare si inspiră adevăr și încredere. În tradițiile antice se credea ca acvamarinul este comoara sirenelor și era folosit de marinari ca talisman al norocului și protectiei.

De asemenea, a fost considerată o piatra a tineretii si fericirii veșnice. Astăzi îi protejează pe toți cei care călătoresc pe apa și deschide canalele comunicarii sincere.

Numele acvamarin, provine din latinescul “aqua marinus” care înseamnă “apa marii” si se referă la culoarea sa strălucitoare, asemănătoare oceanului. Cristalul albastru pal, transparent, apartine familiei Beryl. Din cauza oxizilor de fier din compozitia chimica a pietrei, culoare sa devine uneori verde albastrui.

Acvamarinul intrupeaza toate lucrurile legate de mare, precum și acele lucruri legat de rai, reflectate la suprafața apei. Cu ajutorul acestei pietre, unii oameni pot afla semnificațiile ascunse ale realității.

Ca o piatra a simetriilor, este propice meditatiei si revelatiei. Aceasta este piatra profeților, samanilor, vindecătorilor și misticilor. Acvamarinul ne permite sa exploram cele mai întunecate adâncimi ale sufletului nostru.

Utilizarea acvamarinului

Acvamarinul ajuta la depasirea fricii de a vorbi. Este o piatra excelentă pentru profesori. Relaxează vorbitorii într-o etapa a cunostintei în care sunt pe deplin conștienți de propriile lor sentimente. De asemenea, le permite sa vorbească clar și fără a se înfuria în situații dificile.

cercei-cu-acvamarin-piatra

Acamarinul emite o energie blanda si plina de compasiune. Îi inspiră pe cei care judeca sa fie mai toleranți. Piatra justitiei, acvamarinul oferă curaj în situații grele. Poți purta acvamarinul cand mergi la scoala la care învață copilul tău, pentru o reclamație sau cand încerci să rezolvi disputele cu vecinii privind locurile de parcare.

Acvamarinul albastru-verzui îi protejează pe cei care călătoresc pe mare, ameliorand frica de apa. De asemenea, îi protejează pe cei implicați într-o călătorie pe o distanță lungă. Este o piatra buna pentru cei care învață să înoate.

Ca piatra a dragostei, acvamarinul albastru pal încurajează un iubit sa se intoarca inapoi, ajuta doua persoane cu stiluri de viață diferite să trăiască împreună în armonie și reduce efectele problemelor sensibile care provoacă certuri.

Terapie de vindecare cu acvamarin

Acvamarinul este o piatra a respiratiei, căilor respiratorii si plamanilor. Poate vindeca infectiile sinusurilor și tusea frecventa. Este eficient si pentru febra fanului și alte alergii cronice. Acvamarinul este o piatra ce combate infectiile. Este utilă pentru laringita sau dureri în gât. Este benefică pentru problemele cu dinții și gingiile.

Susține vindecarea bolilor inflamatorii și calmează eczemele, urticaria, rozaceea și psoriazisul. De asemenea, poate ajuta la prevenirea focarelor de herpes. Unele boli ale pielii cauzate de alergii pot fi vindecate de acvamarin și pot completa tratamentul pentru zona zoster.

Ochii obosiți și unele probleme de vedere pot fi ameliorate dacă acvamarinul este plasat pe pleoape timp de 20 minute în fiecare seara. Amplasat pe plexul solar, va calma spasmele nervoase.

Acvamarinul este o piatra de apa. Energia sa blândă aduce emoțiile la suprafața și ajuta la înțelegerea motivului pentru care pastram gandurile vechi in mintea noastra. De asemenea, identifica locul în care ego-ul îl determina pe un individ sa reacționeze exagerat, să își asume rolul de victimă/agresor.

Acvamarinul ajuta la echilibrarea furiei sau fricii excesive și elimina abuzurile emoționale sau fizice din trecut. Este o piatra excelentă pentru copiii care au trecut prin situații traumatice și care actioneaza agresiv. Energia acestei pietre ajuta oamenii sa-si depaseasca frica de necunoscut.

Acvamarinul este probabil cea mai puternica piatra pentru curatarea si activarea chakrei gatului. Stimulează energia de la inima la gat, permitand comunicarea adevărului.

Chakra gatului este vocea corpului, o supapa de presiune care permite exprimarea energiei din celelalte chakre. Dacă este blocată sau dezechilibrata, aceasta poate afecta sanatatea celorlalte chakre. Atunci cand chakra gatului este în echilibru, ne permite sa spunem ceea ce gandim și ceea ce simțim.

Ne putem comunica ideile, sentimentele și emoțiile. Cand chakra gatului este în echilibru, putem aduce adevărul nostru personal în lume.

verificare-piatra-acvamarin

Energia spirituala a acvamarinului

Acvamarinul este o piatra a puterii, atat pentru barbati cat și pentru femei. Ajută la conștientizarea faptului ca nu toata puterea provine din forța. Le oferă femeilor curajul de a-și exprima cunoștințele interioare și le imbunatateste abilitățile intuitive.

De asemenea, ajuta la disiparea amortelii emoționale și a dificultatilor cu care se confruntă barbatii atunci cand vor să-și comunice sentimentele.

Albastru pal al acvamarinului amintește de culoarea cerului de la finalul iernii. Pe măsură ce soarele se ridica mai sus în fiecare zi, marchează începutul vieții și al emoțiilor, ajutandu-ne sa reflectăm asupra vieții.
Talismanele de culoare albastru deschis ne ajuta sa fim răbdători și sa cautam iertarea celorlalți. De asemenea, ne ajuta sa devenim mai veseli.

Cristalele de culoare albastru deschis ajuta la gestionarea durerii, la eliberarea trecutului și eliminarea sentimentului de vinovăție.

Acvamarinul în nuanțe de turcoaz pal oferă o energie proaspătă. Aduce speranta si echilibru. Ne reduce în centru. În nuanțe mai deschise, turcoazul promovează armonia interioară și pacea.

Acvamarinul este un cristal excelent pentru meditație și trezirea abilitatilor paranormale. Unele tradiții susțin că este posibil să-ți vezi ingerul pazitor printr-o piatra de acvamarin.

Acvamarinul și taramul angelic

Dacă ziua ta de nastere cade în oricare dintre perioadele de mai jos, acvamarinul îți poate dezvălui numele îngerului tau păzitor.

Data Culoarea cristalului Numele ingerului pazitor
21-25 martie Turcoaz Vehuiah (Vehujav)
28 iulie-1 august Albastru Haaiah

In tabelul de mai jos vei gasi informatii despre alti ingeri pazitori.

Scopul ingerului Culoarea cristalului Numele ingerului
Ajuta la vindecarea relatiilor Albastru Raguel
Protector si conducator al celor nascuti intre 28 iulie – 1 august Albastru Haaiah
Protector si conducator al celor nascuti intre 11-15 iunie Turcoaz Luaviah
Stapanul celei de-a patra carte de tarot Turcoaz Malkhidael
Stapanul celei de-a 17-1 carte de tarot Turcoaz Tzakmaqiel
Protector si conducator al celor nascuti intre 21-25 martie Turcoaz Vehuiah

Exista mai multe moduri prin care poți afla care este piatra ta norocoasă. Majoritatea oamenilor considera ca piatra lor norocoasă este piatra specifica lunii în care s-au nascut. Piatra norocoasa poate fi aflată și cu ajutorul roții culorilor.

Acvamarinul este piatra norocoasa a celor născuți în luna martie.

De asemenea, acvamarinul de culoare albastru pal este una dintre pietrele norocoase ale celor nascuti în perioada în care oamenii așteaptă echinoctiul de primavara (19 februarie-19 martie). Acesta este momentul în care o viata noua este pe punctul de a începe.

Acvamarinul este totodată piatra norocoasa a celor nascuti sub zodia Scorpion, în perioada 23 octombrie- 21 noiembrie. Scorpionii sunt complicati, independenti si creativi. Sunt lideri excelenti si uneori putin competitivi.

Acvamarin – Amulete și talismane

Acvamarinul este un talisman antic folosit de romani pentru a purifica apa si pentru a-i proteja atunci când călătoresc pe mare. A fost purtat de marinari ca un talisman împotriva inecarii.

Acvamarinul folosește energia apei, energia linistii, puterii și purificarii. Elementul “apa” mărește puterea de regenerare. Este energia cercului vieții.

Poți utiliza cristalul acvamarin pentru a îmbunătăți orice spatiu pe care il folosesti pentru odihna, reflecție sau rugaciune. Energia apei este, în mod tradițional, asociată cu zona de nord a unei case sau camere. Este asociate cu zona Carierei și Calea vieții, energia care curge asigura un echilibru pe masura ce viața se desfășoară.

Legenda antică a acvamarinului

Acvamarinul a fost numit inițial “apa mării” de către pescarii români, care l-au folosit pentru a proteja apa și pentru a prinde o captura buna. Datorită sigurantei pe care o oferă oamenilor atunci când călătoresc pe mare, acvamarinul a fost asociat cu apostolul Toma, care a calatorit adesea cu barca către diferite tari predicand Evanghelia.

Medicii romani l-au folosit pentru a trata supraalimentarea, crezand ca ajuta la digestie și la reducerea retentiei de lichide din corp. Datorită proprietăților sale de purificare, mesterii romani fabricau pahare din acvamarin.

În vremurile străvechi, se credea ca acvamarinul contracareaza forțele întunericului. De asemenea, oamenii credeau ca acvamarinul poate vindeca icterul, poate impaca oamenii si poate alunga prostia si lenea.

Margele de acvamarin au fost descoperite în mumii egiptene.

Grecii au folosit acvamarinul cu mai bine de două mii de ani în urmă.

O brosa gravata pe un acvamarin avea puterea de a impaca dușmanii și de a reface prietenia dintre doi oameni care s-au certat.

Unde se găsește acvamarinul?

Acvamarinul este o piatra foarte raspandita. Aceste cristale au fost gasite peste tot in lume, cel mai adesea in granit sau alte roci similare. De asemenea, s-a gasit si in depozite secundare (aluvionare).

Majoritatea pierelor de acvamarin sunt gasite in Brazilia. Cea mai piatra, de 110 kg a fost gasita in 1910, in Brazilia, Minas Gerais. Alte depozite importante s-au gasit in Angola, Kenya, centrul Madagascar, Malawi, Nigeria, Mozambique, Pakistan, in muntii Ural din Rusia, Tanzania, Colorado(SUA) si in Zambia.

Depozitele braziliene cu cristale acvamarin mari si clare sunt localizate in Bahia, Espirito Sango si Minas Gerais. In Brazilia, acvamarinul este asociat cu topazul, crisoberilul si uneori diamantele, gasite in nisipurile din Minas Novas.

Depozitele din Muntii Ural din Rusia sunt comparative cu cele din Brazilia. Un alt depozit important este gasit si in Siberia. La inceput, toate minele de acvamarin erau localizate in Mursinka. Pe urma, alte depozite au fost gasite in Alabashka, Sarapulskaya si alte orase.

Când s-a descoperit piatra acvamarin?

Acvamarinul era deja cunoscut si valorificat in vremurile Sumeriane, Egiptiene, grece si Romane ca un simbol al vericifii si a tineretii fara batranete. Grecii si Romanii il purtau adesea cand mergeau pe mare deoarece se credea ca ii protejeaza pe calatori si le aduce bogatie.

In epoca medievala, acvamarinul era considerat un antidot pentru otrava si era corelat cu apostolul Sfantul Toma si calatoriile sale pe mare. In acste timpuri, acvamarinul se credea de asemenea ca ajuta cuplurile gasatorite sa re-aprinda dragostea si se credea ca ajuta soldatii sa devina invincibili.

despre bijuteriile din acvamarin

Pretul acvamarinului – Cat costa? Cat este de valoros?

Pretul acvamarinului depinde mult de culoarea si claritatea acestuia. Cel care este de culoare albastru intunecat, fara imperfectiuni este cel mai valoros. Se trateaza in general cu caldura. Doar pietrele de albastru intunecat, fara imperfectiuni se gasesc la preturi mai mari dar chiar si acestea sunt mai putin valoroase decat, de exemplu, smaraldul.

Bineinteles, valoarea este data si de marimea minereului. Asadar pretul initial al acvamanirului este oferit de culoare, caliatea(claritate) dar si de dimensiunea sa.

In secolul 19, cea mai cautata culoare de bijuterii acvamarin erau cele de culoare verde dar, in ultimii ani, preferinta de culoare s-a dus catre un albastru intens. Cele mai valoroase, la cele mai mari preturi pietre acvamarin provin din Brazilia.

Cum se foloseste piatra acvamarin?

De la sfarsitul secolului 19 pana acum, acvamarinul era folosit in mare parte in bijuteriile cu stil Art Noveau sau Art Deco. Bijuteriile din Art Noveau se revolta impotriva epocii rigide victoriene cu dferite modele de bijuterii acvamarine inspirate de natura si animale, cu pietre pretioase adesea puse in siruri de aur.

Stilul Art Noveau dintre anii 1890 si 1914 continua sa inspire bijutierii contemporani sa faca noi bijuterii din acvamarin. Piesele antice inca sunt la mare cautare. La sfarsitul secolului 19, René Lalique a devenit unul din cei mai gcunoscuti designeri die bijuterii din stilul Art Noveau iar bijuteriile sale adesea contineau acvamarin, cum ar fi de exemplu pandantivele cu acvamarin, care acum fac parte din muzeul Diehaus.

Precum miscarea Art Noveau, inainte de aceasta a existat stilul Art Deco, creat in 1925, care in general lucra bijuterii din acvamarin, diamant, safir sau benzi de smalt negru.

The Maison continua sa foloseasca acvamarinul in bijuteriile sale chiar si in zilele noastre si se mandreste cu faptul ca contie doar cele mai pure pietre de acvamarin, de culoare cat mai intensa, cum ar fi inelul din acvamarin din colectia Peau d’Âne.

Datorita frumusetii sale aparte si a culorilor extraordinare, nu este de mirare ca multi bijutieri continua sa foloseasca chiar si in zilele noastre acvamarinul pentru a crea bijuterii de exceptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *