Agata de mușchi – proprietăți vindecătoare ale pietrei

Agata de muschi este o piatra ce are mai multe nuanțe de verde, și seamănă, de la distanța, cu copacii sau muschii. Aceasta piatra puternica este cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare. Despre bijuteriile cu agata de muschii se spune ca aduc purtatorului sanatate, prieteni si bogatie.

Semnificație și utilizare

Cu toate ca moss agate este considerată o parte a familiei “agatelor”, nu este o forma reala de agata (cel puțin în termeni stiintifici) deoarece nu are acel bandaj concentric vizibil al agatelor adevărate. Cu toate acestea, uneori poate avea benzi de culoare maro – piatra mocha.

De obicei, aceasta piatra semipretioasa prezinta incluziuni asemanatoare muschilor care duc cu gandul la agricultura – de aceea, mai este denumita piatra gradinarului.

Iată cateva dintre numeroasele semnificații și utilizari ale agatei de muschi:

  • Cand agata de muschi este plantata intr-un ghiveci cu o planta nesanatoasa, reface planta deteriorata.
  • Este considerată piatra razboinicilor, iar atunci cand este purtata aduce victoria.
  • Alunga gandurile negative.
  • Simbolizează noile începuturi și calmează durerea – uneori este folosită de moase pentru a reduce durerea mamei din timpul nașterii.

Unde se gaseste agata de muschi?

Agata de muschi este un membru al familiei cuartului și poate fi găsită în întreaga lume în Rusia, Australia, India și Statele Unite. Agata de muschi face parte, de fapt, dintr-o subsectiune a familiei cuartului numita pietre pretioase calcedonie.

Alte pietre care sunt membri ai familiei cuartului includ: ametist, citrin si crisopraz si multe altele. Cuartul este una dintre cele mai mari familii de pietre prețioase utilizate în bijuterii.

Agata de muschi are un aspect translucid spre opac cu reflexii verzi. Fiecare piatra este unică, cu multe tonuri diferite de verde și mai multe sau mai puține incluziuni. Exista o gama largă de culori și stiluri diferite din care poți alege, deci exista o agata de muschi pentru fiecare dintre noi.

Îngrijirea pietrei agata de muschi

Agata (moss agate) are un luciu șters și o duritate de 6.5-7.5 pe scara Mohs. Gradul de duritate reprezinta rezistenta pietrei la zgarieturi. Deși agata de muschi este o piatra rezistență, la fel ca toate celelalte pietre prețioase, necesita o atentie deosebita.

Agata se curata usor cu apa caldă și săpun și o carpa moale. Nu folosi agenți de curățare, deoarece aceștia pot distruge piatra, dar și metalul de langa ea. Agata trebuie depozitata departe de alte pietre pentru a evita zgarieturile. De asemenea, trebuie evitată expunerea prelungită la căldură și lumina.

Agata de muschi este o piatra frumoasă, deci trebuie sa o adaugi în colecția ta de bijuterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *