Cadouri Botez: Ce Putem Oferi In Dar la un Botez?

bijuterii copii cercei

Botezul este primul mare eveniment important din viața unui bebeluș. Pentru că vor să adune laolaltă prietenii și toți membrii familiei, părinții copilului organizează din timp petrecerea de botez. Dacă ai fost invitat la o astfel de petrecere, trebuie să te gândești deja la ce cadou de botez vei oferi bebelușului, părinților și nașilor.

La petrecerea de botez a unui copil participă, de obicei, mai multe persoane, deci ar fi bine să oferi un cadou original care să fie pe placul părinților. Ține cont de sfaturile noastre și alege un cadou deosebit.

Cum să alegi un cadou pentru botez

Îți dorești să oferi un cadou deosebit, care să fie util părinților? Atunci, ar trebui să ții cont de mai multe lucruri înainte de a pleca la cumpărături.

Cadoul practic sau simbolic?

Prima dată trebuie să te decizi ce fel de cadou vrei să oferi, unul simbolic sau unul practic. Trebuie să ții cont și de personalitatea părinților dacă vrei să fii sigur că alegi un cadou pe placul lor.

Ține cont de nevoile părinților

Când alegi un cadou de botez nu trebuie să te gândești la ce ai vrea tu să primești dacă ai deveni părinte, ci la nevoile celor care și-au mărit deja familia. Află ce lucruri au cumpărat pentru bebelușul lor și vezi ce le lipsește. S-ar putea să le faci o mare bucurie, oferindu-le cadoul potrivit.

Vorbește cu celelalte persoane care vor participa la petrecere

Înainte de a cumpăra un cadou de botez, discută și cu ceilalți invitați pentru a fi sigur că nu va mai oferi nimeni același dar. Este indicat ca fiecare invitat să vină cu un cadou diferit.

Cadou de botez pentru bebeluș

Există o mulțime de cadouri pe care i le poți oferi unui bebeluș la petrecerea de botez. Dacă nu vrei să dai greș alege unul dintre cadourile de mai jos:

Bijuterii

Dacă vrei să-i dăruiești copilului un dar prețios pe care să-l păstreze toată viața, alege o bijuterie. Poți opta pentru una din aur sau argint cu un design specific vârstei. Noi de exemplu, avem in catalogul ELENi niste cerceluși din argint pentru bebe foarte draguți. Dacă mergi la botezul unei fetițe poți cumpăra o pereche de cercei, iar dacă mergi la botezul unui băiețel poți opta pentru o brățară.

Obiecte personalizate

Dacă vrei să oferi un cadou unic, alege un obiecte personalizat. Majoritatea obiectelor pot fi personalizate, deci ai de unde alege. Părinții se bucură atunci când primesc o păturică sau o pernă personalizată cu numele copilului lor.

Cadouri practice

Aceste cadouri sunt foarte utile pentru părinți. Dacă te-ai hotărât să cumperi un cadou practic, poți opta pentru un cărucior, câteva hăinuțe sau alte obiecte de care are nevoie un copil mic. Dacă vrei să fii sigur că nu vei da greș, poți chiar să-i întrebi pe părinți de ce lucruri au nevoie în creșterea copilului.

Carusel muzical

Dacă dorești o idee mai specifică de cadou de botez pentru cel mic, un carusel muzical ar putea fi alegerea potrivită. În timp ce se învârte, acesta poate cânta diferite cântecele precum „Twinkle Twinkle Little Star” sau „Rock-a-bye Baby”, așadar nu doar că e un cadou foarte drăguț, dar are și rolul de a-l liniști pe cel mic.

Hăinuțe și botoșei pentru cel mic

Uneori pur și simplu cadourile clasice sunt cele mai bune. Hăinuțele sau încălțămintea sunt cel mai oferit cadou la un botez și pe bună dreptate – au un scop practic. Înainte să cumperi acest cadou însă, află câți invitați vor veni la petrecere, deoarece dacă sunt foarte mulți, e posibil ca hainele pe care le oferi să nu le poarte niciodată pentru că vor primi foarte multe și copiii cresc incredibil de repede, în special în primele luni de viață (atunci când este botezat).

Jucării

Ce cadou este mai bun pentru un copil decât o jucărie? Poate că acum este prea mic pentru a se juca, însă după 6 luni deja devine curios de lucrurile din jurul său, așadar o jucărie este un cadou de botez potrivit pe termen lung. O jucărie de pluș poate fi cadoul special pe care cel mic îl va aprecia atât ca bebeluș cât și când va crește mai mare – mulți toddleri adoră să doarmă cu o jucărie de pluș pe care o consideră „eroul lor protector”.

Icoană cu Sfântul care îi poartă numele

De cele mai multe ori, copilul primește tot ce are nevoie la botez, însă dacă vrei să îi faci un cadou special, poți alege o icoană cu Sfântul care îi poartă numele pentru a-l proteja. De exemplu, dacă îl cheamă Andrei, cumpără o icoană cu Sfântul Andrei. Aceasta va fi pusă pe noptiera de lângă pătuțul celui mic pentru a-l proteja.

Halat de baie și prosop

Un  alt cadou pentru botez potrivit pentru cel mic este un halat de baie sau un prosop. Alege culoarea în funcție de sexul bebelușului sau optează pentru o culoare neutră dacă nu vrei să te complici. Asigură-te că materialul din care este făcut halatul e confortabil. Sunt nenumărate modele din care poți alege, de la cele cu formă clasică până la cele simpatice cu model de animăluț.

Carte cu povești

O cărticică cu povești poate fi un cadou de botez pe care îl va aprecia atât bebelușul cât și părinții. Când cel mic va avea o criză de plâns, părinții îi pot citi câteva pagini dintr-o carte pentru a-l liniști.

Dacă sunt credincioși, poți opta de asemenea pentru o carte cu dogmă religioasă, cum arfi o carte cu povești creștine sau chiar Biblia pentru copii.

Cadouri de botez pentru fetițe

Există unele cadouri mai specifice care sunt oferite în funcție de sexul celui mic. De exemplu, pentru fetițe se poate opta pentru o rochiță de prințesă care să conțină un imprimeu din celebrele desene animate, cum ar fi cu Frozen, Cenușăreasa sau Mica Sirenă.

Poți de asemenea opta pentru păpuși pentru bebeluși care, cu toate că la botez probabil va fi prea mică pentru a se juca cu ele, le va aprecia după câteva luni.

Cadouri de botez pentru băieți

La fel ca și în cazul fetițelor, se alege un cadou de botez care îi va fi util atunci când va mai crește puțin deoarece cel mai probabil acum este prea mic pentru a le înțelege scopul. Poți alege hăinuțe ce au imprimeu cu super eroi, centre de activități sau mașinuțe (un cadou specific băieților).

Obiecte personalizate

Dacă vrei să faci un cadou de botez cu adevărat special, poți să oferi obiecte personalizate pentru cel mic. Indiferent că e vorba de un pandantiv, de o pernă sau o pătură, important este să aibă numele bebelușului. Obiectele personalizate sunt foarte apreciate deoarece sunt un cadou unic și este foarte puțin probabil să mai primească unul la fel.

Idei de cadouri pentru părinți

Petrecerea de botez este organizată în cinstea copilului, însă și părinții trebuie să fie în centrul atenție la un astfel de eveniment, așa că ar fi drăguț din partea ta să le oferi și lor un cadou.

Bijuterii

Toți părinții își doresc să rămână cu o amintire palpabilă din ziua primului mare eveniment din viața copilului lor. Dacă vrei să le oferi un dar deosebit, optează pentru o bijuterie. Pentru proaspăta mămica poți cumpăra o pereche de cercei cu pietre prețioase, iar pentru tată ai putea achiziționa o brățară din argint.

O ședință foto

Majoritatea părinților vor să facă o ședință foto cu noul membru al familiei, deci nu ai cum să dai greș cu un astfel de cadou. În timpul unei ședințe foto, părinții se vor distra alături de bebelușul, iar un fotograf profesionist va imortaliza cele mai frumoase momente.

O cină romantică

De obicei, atunci când în familie apare un nou membru, timpul pe care părinții îl petrec împreună se reduce destul de mult. Toată atenția lor cade asupra copilului și nu mai au timp să se gândească la ei doi. Dacă vrei să le faci o surpriză plăcută, oferă-le cadou o cină romantică la restaurantul lor preferat. Ai putea chiar să te oferi să stai cu bebelușul cât sunt ei plecați, dacă nu îl pot lăsa în grija altcuiva.

Set pentru imprimarea amprentelor celui mic

Cu toate că pare a fi mai degrabă un cadou pentru cel mic, de fapt părinții sunt cel care își vor aminti de momentele cu cel mic atunci când se vor uita, peste ani, la aceste amprente. Un astfel de set e un cadou deosebit pentru botez deoarece poate imortaliza fragilitatea și inocența bebelușului.

Un album foto elegant

Un album foto, tapițat cu piele este un cadou de botez deosebit deoarece acesta poate fi completat cu pozele pe care le faci micuțului. Nu este un cadou pe care care este folosit pe moment, după care se uită de el, ci valoarea sa crește în timp, când este umplut cu pozele celui mic: asta e ceea ce îl face de neprețuit.

O ramă foto

În aceeași ordine de idei ca mai sus, dacă vreți un cadou mai specific, puteți cumpăra o ramă foto în care părinții să pună poza lor preferată cu cel mic. Culoarea ramei foto trebuie să fie aleasă în funcție de sexul bebelușului: de exemplu, să fie albastră dacă e băiat și roz dacă e fată. Pot fi, însă, alese și culori neutre. Este un cadou de botez special deoarece va conține poza preferată a părinților cu cel mic și va fi pusă într-un loc special.

Un cadou de botez util

Nu vor aprecia nimic la fel de tare precum un cadou util, pe care îl pot utiliza pentru a face primii ani de viață cu bebelușul mai ușori.

Dacă sunteți apropiați de părinți, puteți oferi obiecte utile mai valoroase precum un cărucior, un scaun auto, scaun înalt de masă sau diferite accesorii pentru prepararea hranei. Un alt cadou foarte apreciat și deseori uitat este un videofon sau – acesta va permite părinților să vadă ce face micuțul chiar și atunci când nu sunt în cameră.

Având în vedere că aceste cadouri au un preț destul de ridicat, este bine să te asiguri că nu l-au cumpărat deja, pentru a nu face degeaba această investiție.

Idei de cadouri pentru nași

Nașii sunt părinții spirituali ai copilului, deci ar fi bine să le oferi și lor un cadou în ziua botezului.

Colier pentru nașă și butoni pentru naș

Butonii completează perfect ținuta unui bărbat și oferă o notă de eleganță. În același timp, un colier purtat la rochia potrivită poate atrage toate privirile. Dacă vrei să le arăți nașilor că-i respecți și-i apreciezi, ai putea să le oferi astfel de cadouri.

Electrocasnice

De asemenea, ai putea cumpăra pentru nași și un obiect electrocasnic. Poți opta pentru un robot de bucătărie, un mixer, un cuptor cu microunde etc. Înainte însă ar fi bine să te asiguri că nu și-au cumpărat deja aceste obiecte.

Obiecte decorative

Dacă vrei să-i surprinzi plăcut pe nașii copilului, ai putea să le oferi în dar un obiect decorativ precum o vază sau un tablou care să se potrivească în locuința lor. Pentru a nu da greș, alege un obiect în nuanțe neutre care să se potrivească în orice cameră.

Părinții își doresc ca toți invitații care participă la petrecerea de botez a copilului lor să se simtă bine. De asemenea, vor păstra toate cadourile primite pentru a-și aminti de frumosul eveniment la care au participat cele mai dragi persoane.

Cadourile personalizate

Un cadou de botez personalizat este alegerea potrivită pentru nași deoarece acesta are valoare sentimentală. Indiferent că vorbim de o ramă foto cu poza făcută în timpul evenimentului cu cel mic (eventual care poate să îi includă și pe nași sau la un mesaj decorativ, sunt nenumărate idei de cadouri simbolize și personalizate din care poți alege. La cadou, poți adăuga de asemenea un mesaj de apreciere scris de voi. Astfel, acest cadou va fi o amintire plăcută pe care îl vor valorifica mereu.

Accesorii utile

Cu toate că nu sunt la fel de comune, poți oferi și un cadou de botez cu nuanță mai personală. De exemplu, nașului îi poți oferi un portofel  sau un ceas valoros iar nașei o geantă de piele sau o casetă de bijuterii, în care, eventual, poți introduce și un lănțișor de argint sau de aur.

Aceste cadouri nu au neapărat valoarea sentimentală, dar cu siguranță vor fi apreciate de nași. Dacă nu vrei să riști făcând un cadou sentimental, cumpărând astfel de accesorii nu ai cum să dai greș.

Cum alegi nu cadou de botez pentru nași?

Experții susțin că pentru a alege un cadou de botez, unul din cele mai importante lucruri la care trebuie să te gândești este calitatea cadoului. Este recomandat să aibă atât valoarea practică cât și simbolică. Dacă vrei un să faci un cadou mai consistent, este indicat să te orientezi spre brandurile de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *