Ce semnifică un colier cu o cruce așezată pe orizontală?

În ultimul timp, bijuteriile cu o cruce asezata pe orizontala, au devenit foarte populare. Probabil pana acum nu prea ai văzut multe persoane purtand un colier cu o cruce atasata pe orizontală. Aceste tipuri de coliere cu cruce au mare succes printre vedere. Pot fi făcute din aur, argint și chiar cu diamante sau cubic zirconia. Printre bijuteriile cu cruciulite găsim și inele, cercei sau bratari.

Crucea este un simbol cu o istorie foarte lungă. Vechii egipteni sunt printre primii care au utilizat acest simbol. Pentru ei, crucea “Ankh” a reprezentat viața și fertilitatea.

Brățară din argint cu talisman Cross

Creștinii sunt însă cei care utilizează cel mai mult acest simbol. Forma crucii reprezinta stalpul de lemn pe care a fost rastignit Iisus. Prin urmare, pentru creștini, crucea este un simbol important al credinței, iubirii și sacrificiului.

Crucea asezata pe orizontală este pur și simplu o abordare modernă a simbolului traditional. Mulți designeri de bijuterii considera ca este important sa le oferim lucrurilor vechi o noua infatisare pentru a ramane la moda.

Mulți ar putea crede ca bijuteriile cu cruce pe orizontală au fost inspirate de alte utilizari ale simbolurilor în întreaga lume. Steagurile tarilor Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca si Islanda au o cruce amplasată pe orizontală, numita “cruce creștină scandinava”.

De asemenea, crucea pe orizontală poate fi găsită pe unele pietre funerare. In acest caz reprezinta invierea sufletului.

Unii cred ca un colier cu o cruce pe orizontală, îl reprezintă pe Hristos purtand crucea și asezand-o după ce a inviat.

Cum sa porti o bijuterie cu o cruce pe orizontală?

Colierele cu o cruce pe orizontală pot fi purtate cu orice ținută. Și, deși cel mai des sunt purtate cu ținute casual, colierele de genul acesta imbracate in diamante pot fi perfecte pentru o tinuta formala.

Colierele cu cruce pe orizontală pot fi purtate la baza gatului dar și pana la piept. Arata grozav, indiferent de locul în care crucea cade pe decolteu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *