Pandantiv Cruce – ce reprezintă și la ce ținute poate fi purtat?

Bijuteriile erau folosite în trecut pentru a marca statutul social și averea al celor care le purta. Înainte cei care alegeau să poarte bijuterii cu cruci arătau că aparțin unui anumit curent religios, însă astăzi mulți aleg să-și completeze ținuta cu un astfel de accesoriu fără a ține cont de semnificațiile lui. Din rândurile de mai jos vei afla multe lucruri interesante despre pandantivul cruce.

Crucea și creștinismul

Crucea este un simbol ce ne amintește de răstignirea Domnului Iisus Hristos, un moment important pentru creștini. Potrivit credinței creștine, la Taina Botezului se primește prima cruce pentru a marca momentul în care individul s-a creștinat. Biserica susține că acesta trebuie să poarte crucea respectivă pentru tot restul vieții.

În plus, crucea trebuie așezată la nivelul diafragmei pentru a rămâne un simbol secret. Dacă îți dorești să porți un lanț cu pandantiv cruce pentru a arăta că aparții unui anumit rit religios, alege o cruce de mici dimensiuni. Un astfel de pandantiv îl poți asorta la majoritatea ținutelor simple.

Potrivit bisericii, doar preoții pot purta cruci peste haine, deci ar fi bine să ții cont de asta.

Crucea – un pandantiv foarte apreciat

Timpul a trecut, iar vremurile s-au schimbat. Astăzi, orice individ poate purta un lanț cu pandantiv cruce fără să țină cont de semnificațiile lui. Atât creștinii, cât și ateii poartă pandantiv cruce pentru că li se potrivește stilului lor.

Pandantivul cruce care este folosit doar ca accesoriu nu are un crucifix, precum crucile bisericești, și poate fi purtat oricând și oricum. Acesta poate fi decorat cu diferite pietre semiprețioase, colorate sau transparente. În plus, poate fi creat din diferite materiale.

Femeile obișnuiesc să asorteze pandantivul cruce cu o bluză pe gât sau un decolteu adânc, în timp ce bărbații îl poartă pentru a-și evidenția pieptul gol.

Crucea a devenit astăzi doar un accesoriu ce poate fi purtat la o mulțime de ținute. Un astfel de pandantiv nu se demodează niciodată și, în plus, dacă este confecționat din argint 925 sau din aur poate rămâne într-o stare bună toată viața.

Ce semnifică un colier cu o cruce așezată pe orizontală?

pandantiv-argint-cruce-intoarsa

În ultimul timp, bijuteriile cu o cruce asezata pe orizontala, au devenit foarte populare. Probabil pana acum nu prea ai văzut multe persoane purtand un colier cu o cruce atasata pe orizontală. Aceste tipuri de coliere cu cruce au mare succes printre vedere. Pot fi făcute din aur, argint și chiar cu diamante sau cubic zirconia. Printre bijuteriile cu cruciulite găsim și inele, cercei sau bratari.

Crucea este un simbol cu o istorie foarte lungă. Vechii egipteni sunt printre primii care au utilizat acest simbol. Pentru ei, crucea “Ankh” a reprezentat viața și fertilitatea.

Brățară din argint cu talisman Cross

Creștinii sunt însă cei care utilizează cel mai mult acest simbol. Forma crucii reprezinta stalpul de lemn pe care a fost rastignit Iisus. Prin urmare, pentru creștini, crucea este un simbol important al credinței, iubirii și sacrificiului.

Crucea asezata pe orizontală este pur și simplu o abordare modernă a simbolului traditional. Mulți designeri de bijuterii considera ca este important sa le oferim lucrurilor vechi o noua infatisare pentru a ramane la moda.

Mulți ar putea crede ca bijuteriile cu cruce pe orizontală au fost inspirate de alte utilizari ale simbolurilor în întreaga lume. Steagurile tarilor Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca si Islanda au o cruce amplasată pe orizontală, numita “cruce creștină scandinava”.

De asemenea, crucea pe orizontală poate fi găsită pe unele pietre funerare. In acest caz reprezinta invierea sufletului.

Unii cred ca un colier cu o cruce pe orizontală, îl reprezintă pe Hristos purtand crucea și asezand-o după ce a inviat.

Cum sa porti o bijuterie cu o cruce pe orizontală?

Colierele cu o cruce pe orizontală pot fi purtate cu orice ținută. Și, deși cel mai des sunt purtate cu ținute casual, colierele de genul acesta imbracate in diamante pot fi perfecte pentru o tinuta formala.

Colierele cu cruce pe orizontală pot fi purtate la baza gatului dar și pana la piept. Arata grozav, indiferent de locul în care crucea cade pe decolteu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *