Nu e nimic mai rau decat niste bijuteriile din argint care isi pierd stralucirea. Daca porti bijuteriile in dus sau cand gatesti, e posibil sa observi ca acestea isi pierd in timp stralucirea. Nicio grija! In acest articol vei primi niste sfaturi care te vor ajuta sa iti cureti bijuteriile din argint pentru a le oferi inapoi stralucirea.
Gatitul cu bijuterii este acceptabil, insa daca iti tii inelul de argint pe deget atunci cand faci prajituri, tot aluatul din faina se poate lipi de accesoriul tau preferat. Asadar, este indicat sa scoti inelele sau alte accesorii daca urmeaza sa coci ceva la cuptor. Pune-le intr-un loc uscat si racoros pana ce termini de copt.
Pentru inceput, e bine de precizat faptul ca nu exista doua bijuterii de argint care sa fie la fel si care sa se curete la fel. Asadar, exista mai multe metode prin care iti poti curata aceste bijuterii pentru a le reda stralucirea. In continuare iti vom oferi cateva sfaturi despre cum poti preveni aparitia petelor de pe accesoriile tale preferate si metode prin care poti curata bijuteriile de argint pentru a le face iar sa straluceasca ca atunci cand le-ai cumparat.
Cum cureti petele de pe bijuteriile de argint
Pe bijuteriile de argint pot aparea pete in timp – iar acest lucru e perfect normal! Atunci cand argintul este expus la oxigen sau sulfur, pot aparea pete. Oricat de normal ar fi, cel mai probabil vrei sa scapi de aceste pete pentru ca bijuteriile tale sa isi recapete stralucirea. Iata cateva metode simple prin care poti scapa de pete.
Apa cu sapun sau detergent de vase
Argintul este un metal moale si lucios, asadar este important sa te comporti foarte delicat atunci cand speli bijuteriile din argint. Un amestec de apa calduta si un detergent de vase sau chiar sampon pentru bebelusi poate curata in totalitate aceste bijuterii. Aceasta metoda functioneaza atat pentru bijuteriile din argint cat si cele din aur. Iata cum se aplica:
- Adauga cateva picaturi de sapun sau detergent de vase in apa calda si amesteca pana cand se formeaza bule
- Introdu bijuteriile in solutia respectiva pentru 5-10 minute
- Foloseste o perie moale cum ar fi o periuta de dinti pentru a curata toate suprafetele care nu se duc s-au dus (nu folosi unghiile).
- Clateste bine bijuteriile in apa calda
- Pentru a le usca, freaca usor bijuteriile cu o panza speciala (nu folosi prosoape de hartie sau servetele deoarece acestea pot zgaria argintul).
Vezi aici: Cum se curăță Alexandritul?
Aceasta metoda de curatare nu este potrivita doar pentru bijuteriile din argint ci pentru majoritatea tipurilor de bijuterii cum ar fi cele din aur, cu diamant sau alte pietre pretioase. Totusi, asigura-te inainte ca este o metoda sigura de folosit pentru bijuteria ta, deoarece, dupa cum spuneam, fiecare bijuterie are caracteristicile sale si e posibil ca aceasta metoda sa nu fie potrivita pentru toate bijuteriile, cu toate ca e una dintre cele mai sigure.
Cum cureti bijuteriile din argint sterling pentru a le reda stralucirea?
Bijuteriile din argint sterling sunt cel mai probabil facute din argint sterling si nu din argint pur. Argintul sterling contine aproximativ 7.5% cupru, asadar sunt mai rezistente decat cele cu argint 99.9% (care sunt foarte rare) dar totodata mult mai probabile sa aiba se formeze pete pe ele. (cupru este principala cauza a formarii petelor pe bijuteriile din argint sterling).
Pentru a-ti da seama daca bijuteriile tale sunt din argint sterling sau placate cu argint, verifica inscriptia. Daca scrie 9.25, 925/1000, Sterling, S/S sau Sterling 9.25, acestea sunt din argint sterling. Daca nu, cel mai probabil sunt placate cu argint.
Daca sapunul cu apa nu functioneaza la curatarea acestora, poti incerca alte ingrediente pe care sigur le ai prin casa, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie, uleiul de masline, otetul alb, sarea sau pasta de dinti.
Bicarbonatul de sodiu pentru curatarea bijuteriilor din argint
Pentru a face o pasta din bicarbonat de sodiu ce curata bijuteriile din argint si le ofera inapoi stralucirea, amesteca o parte doua parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa pentru a crea o pasta, pe care freac-o usor cu o periuta de dinti pe bijuterie. La final, clateste si sterge-o cu o panza speciala.
Amesteca lamaia cu ulei de masline
Amesteca jumatate de ceasca de suc de lamaie cu o lingurita de ulei de masline. Folosese o panza curata pentru a sterge usor bijuteriile din argint, pana cand observi ca acestea stralucesc. Clateste si usuca accesoriile inainte de a le depozita.
Citește și: Metode simple pentru curățarea bijuteriilor acasă
Amesteca otet cu bicarbonat de sodiu
Amesteca o jumatate de ceasca de otet cu 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, dupa care lasa bijuteria de argint in amestec pentru 2-3 ore. Pe urma, o pori curata usor cu o periuta de dinti si o poti clati.
Trucul cu pasta de dinti
O cantitate mica de pasta de dinti intr-o solutie diluata, cu ajutorul unei perii moi poate face minuni in curatarea bijuteriei din argint sterling. Asigura-te doar ca pasta de dinti nu contine o formula de inalbire a dintilor. Nu incerca aceasta metoda cu bijuteriile placate cu aur.
Cum sa previi aparitia petelor pe bijuteriile de argint
Petele de pe bijuteriile de argint le fac sa nu mai straluceasca atat de tare. Daca nu ai grija de bijuteriile tale, petele pot deveni atat de stridente incat vor fi foarte greu de indepartat sau, in unele cazuri, chiar imposibil. Asadar, cea mai buna metoda este de a preveni apartia acestor pete. Cu toate ca nu poti proteja complet bjiuteriile de aer, caldura sau umezeala, poti face anumite lucruri pentru a limita expunerea acestora.
In primul rand, toate bijuteriile din argint ar trebui depozitate in recipiente ermetice special concepute pentru a impiedia aparitia patelor pe acestea. Cu cat este mai scazut nivelul de umiditate, cu attat mai bine. Unele persoane adauga chiar o bucata de creta, de carbune sau chiar un pliculet de gel silica pentru a preveni aparitia umiditatii.
Umezeala ridicata este de asemenea motivul principal pentru care bijuteriile nu se pastreaza in baie. Scoate inelele, cerceii sau orice alte bijuterii din argint inainte sa faci dus, sa inoti sau sa speli vasele si asigura-te ca iti pui bijuteriile inapoi doar dupa ce te-ai uscat si dupa ce ai folosit parfum sau alte lotiuni cosmetice.
O alta metoda usoara de a preveni patarea acestora este de a le purta cat mai des. Organismul are uleiuri naturale care face bijuteriile sa-si pastreze stralucirea si previne aparitia petelor la nivelul acestora.
Iată ce trebuie să faci pentru a te bucură mult timp de bijuteriile din argint
Dacă vrei sa iti ingrijesti corect bijuteriile de argint, pentru a te bucura mult timp de ele, trebuie sa stii ca ceea ce trebuie să faci, este la fel de important ca ceea ce nu trebuie sa faci.
Iată ce trebuie sa faci:
- Menține bijuteriile din argint sterlin uscate. Usuca-ti bine mainile după ce te speli.
- Sterge-ti bijuteriile după ce le porți și apoi pune-le la locul lor. Laveta pentru lustruirea bijuteriilor de argint pe care o gasesti la eleni.ro este perfecta pentru acest lucru.
- Pentru bijuteriile murdare, realizate exclusiv din argint, poți utiliza produse speciale de curatat argintul.
- Depoziteaza-ti bijuteriile din argint într-un loc uscat.
Iată ce nu trebuie sa faci:
- Nu fa dus, baie și nu inota cu bijuteriile din argint. Apa poate face ca argintul sa se innegreasca mult mai ușor.
- Evita expunerea la produse cosmetice precum lotiuni de corp și parfumuri. Pune-ti bijuteriile după ce iti asezi parul și te machiezi. Da-le jos înainte de a merge la culcare.
- Nu fa treburi casnice dacă ai bijuteriile la mana. Produsele de curățat de uz casnic pot murdări bijuteriile care necesita ingrijire si curatare suplimentare, așa ca da-ti jos bijuteriile dacă vrei sa faci curat în casa.
Daca ai nevoie de mai multe informatii, iata un video care te poate ajuta:
Curățare cercei argint – tutorial: cele mai bune metode de curățare
De-a lungul istoriei, femeile stilate au ales eleganta nesfarsita a bijuteriilor din argint. Daca este ingrijita corespunzator, o pereche de cercei din argint sterling este o investitie pe care o poti purta pentru ani de zile.
Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti cativa pasi simpli de intretinere si curatare iar cerceii tai din argint sterlin isi vor pastra stralucirea pentru mult timp de acum inainte. Iata cativa pasi prin care iti poti face bijuteria sa straluceasca ca in prima zi in care ai cumparat-o.
Ce este argintul sterlin?
Inainte sa incepem insa, trebuie sa intelegi ce este exact argintul sterlin. Argintul pur este un material moale in natura sa, la fel ca si alte metale de calitate cum ar fi aurul.
Din acest motiv, este usor de indoit, zgariat si deteriorat. Astfel, este combinat cu alte metale pentru a deveni mai puternic. Astfel a aparut argintul sterlin. Acesta este un argint fin ce contine 92.5% argint si 7.5% cupru sau alte metale. Din acest motiv, i se spune adesea „argintul 925” si are marcat semnul „925” sau alte numere asemanatoare are indica puritatea acestuia.
Rezultatul acestui amestec de metale este unul lucios, luxuriant si totusi suficient de puternic pentru a-si pastra forma in care a fost facut initial.
Acest lucru il face prefect pentru a niste cercei frumosi din argint sterlin. Problema este ca metalul cu care este combinat (cuprul) reactioneaza cu oxigenul. asdar, atunci cand este tinut in conditii umede, sau pur si simplu expus la aer pentru perioade lungi de timp, acesta se oxideaza, aparand la suprafata niste pete negre si decolorate.
Pentru a combate aceste pete de oxid, multe bijuterii sunt date cu un stat de rodiu, acesta ajutand la prevenirea oxidarii pentru a mentine stralucirea naturala a argintului. Cu toate astea, pentru cerceii de argint sterlin care nu sunt date cu rodiu, exista alte metode de protectie.
Aceste bijuterii necesita curatare simpla dar regulata pentru a-i mentine stralucitori ca in prima zi. In continuare iti vom spune cum poti avea grija de accesoriile tale preferate.
Cum poti avea grija de cerceii de argint sterling
Haideti sa ne uitam la cativa prieteni si inamici ai argintului sterlin pentru a sti de ce anume sa te feresti daca doresti ca acerceii tai sa straluceasca in continuare.
Ingrijeste-i dupa ce ii porti
Dupa ce a intrat in contact cu uleiurile naturale ale corpului si cu umezeala din aer, cerceii tai vor avea nevoie de putina ingrijire inainte sa ii pui inapoi in cutia lor. Asigura-te ca ii speli cu apa calda pentru a indeparta toata murdaria depusa pe acestia.
Acum urmeaza cea mai importanta parte: sterge-i bine. Daca ii lasi sa se usuce la aer, acest lucru poate lasa pete pe bijuteriile tale, cu toate ca acestea pot fi usor sterse cu o panza speciala.
Acestea fiind spuse, cel mai bun mod prin care pot avea grija de cercei este sa ii porti! Uleiurile naturale ale corpului vor crea o bariera de protectie la suprafata acestora pentru a preveni problemele cauzate de umezeala, cum ar fi oxidarea.
Curatarea usoara a bijuteriilor din argint sterlin inainte de a le depozita te asigura ca nu raman resturi de mizerie si umezeala pe acestea, ce pot duce la deteriorarea bijuteriei.
Cum se depoziteaza cerceii din argint sterling
Depozitarea cerceilor este de asemenea un pas important. Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a evita oxidarea acestora. Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa ii depozitezi departe de caldura si umezeala – cei mai mari dusmani ai acestor bijuterii.
Atunci cand cumperi o pereche de cercei din argint sterlin, este indicat sa cumperi si o cutie de depozitare ermetica, speciala pentru astfel de accesorii. acestea limiteaza accesul de oxigen si umezeala in cutie, prelungind durata bijuteriilor.
De asemenea, depoziteaza-ti bijuteriile separat pentru a nu se incalzi sau zgaria una cu cealalta.
Un alt sfat pe care ar trebui as il incerci este sa le mentii uscate si sa pui in cutie si un pachet de gel silica. Acest gel are rolul de a absorbi umezeala, prevenind oxidarea bijuteriilor atunci cand sunt depozitate. Daca nu pachetele de gel silica (cu toate ca le primesti adesea atunci cand cumperi incaltaminte sau alte tinute), poti folosi o bucata de creta.
Acestea fiind spuse, e de la sine inteles ca cerceii din argint sterlin nu trebuie depozitati in baie deoarece aceasta este cea mai umeda camera din casa! Caldura si umezeala sunt periculoase si ii fac sa se oxideze in cel mai scurt timp.
Tine-i intr-un loc racoros si uscat, cum ar fi in dormitor, departe de razele directe ale soarelui.
Evita apa apa clorurata
Cu toate ca argintul sterlin rezista mult mai bine deat alte metale de calitate inferioara, daca vrei sa le porti pentru mai mult timp, este indicat sa le dai jos atunci cand faci dus sau baie.
Este cu atat mai important sa le dai jos atunci cand intri in contact cu apa clorurata, cum ar fi piscina sau jacuzzi. De asemenea, evita sa le porti atunci cand cureti casa cu produse ce contin clor.
Clorul din apa grabeste procesul de oxidare daca nu ai grija de cerceii tai din argint sterlin.
Evita alimentele ce contin sulf
Un alt inamic al argintului sterlin este sulful. Acesta are un efect similar cu lumina sau umezeala, cauzand oxidarea bijuteriei si decolorarea acesteia.
Alimente bogate in sulf:
- Ouale
- Ceapa
- Dressingul de salata
Asigura-te ca cerceii tai din argint sterlin nu intra in contact cu aceste alimente si nu ii purta atunci cand prepari mancaruri cu aceste alimente.
Sulful de asemenea poate fi gasit si in anumite materiale:
- Lana
- Latexul
- Elasticul
Cu toate ca sunt mici sanse ca bijuteriile tale sa intre in contact cu ultimele doua materiale, asigura-te totusi ca nu intra. Astfel, poti prelungi durata pana cand cerceii tai din argint sterlin se vor oxida.
Cand sa nu porti cerceii din argint sterlin
Probabil ca te vei indragosti de noul tau accesoriu si vei dori sa il porti cat mai mult posibil. Cu toate astea, uneori este indicat sa ii dai jos si sa ii depozitezi cu grija. Este indicat sa nu ii porti in cazul urmatoarelor activitati:
- Exercitii fizice
- Cand speli vasele
- Cand mergi la sauna
- Cand stai la plaja
- Cand folosesti lotiuni de piele sau par
- Cand te dai cu parfum
Cele doua activitati sunt foarte comun si adesea oameni fac greseala de a se da cu lotiuni de corp fara sa isi dea jos bijuteriile.
Tine minte de cei doi inamici principali ai cerceilor din argint – lumina si umezeala – daca ai grija la acest sfat, te vei bucura de o stralucire pe termen lung a acestora.
Cum se curata?
Oricat de multa grija ai, la un moment dat vor aparea pete negre pe acestia. Pur si simplu contactul cu oxigenul poate cauza acest lucru si este imposibil sa feresti cerceii tai din argint de a lua contact cu oxigenul. Asadar, din cand in cand, trebuie sa ii cureti pentru a le reda stralucirea. Iata cateva sfaturi prin care poti avea grija de cerceii tai din argint sterlin
Lustruirea
Prima metoda prin care poti avae grija de cerceii tai sa scape de petele de oxid este sa ii lustruiesti. Poti cumpara o panza speciala pentru bijuterii pe care o poti folosi pentru a-i curata in profunzime. Cu toate astea, nu folosi un servetel sau un prosop de hartie deoarece acestea pot zgaria cerceii tai preferati din argint sterlin.
Cu toate ca ti s-ar parea natural sa stergi bijuteria in cercuri, este mai indicat sa ii stergi in miscari inainte-inapoi. Stersul in miscari circulate poate scoate in evidenta zgarieturile.
Continua sa lustruiesti cerciei pana cand incep sa straluceasca si petele de oxid sunt indepartate. Daca aceasta metoda nu functioneaza oricat de mult te-ai stradui, nu-ti face griji. Exista alte metode.
Pentru a duce curatarea cerceilor din argint sterlin la un alt nivel, urmeaza urmatoarele doua sfaturi iar acestia vor straluci ca in prima zi.
Daca nici acestea nu functioneaza, este indicat sa mergi cu cerceii la un profesionist. Acesta va sti cum sa ii curete in profunzime. De asemenea, este recomandat sa mergi la un profesionist daca esti ingrijorat ca e posibil sa ii zgarii atunci cand incerci sa ii cureti cu acasa – tine minte faptul ca curatarea cerceilor din argint sterlin acasa implica riscuri.
Metoda cu pasta de dinti
Pasta de dinti poate ajuta la indepartarea petelor de oxid de pe suprafata cerceilor tai din argint sterlin. Pur si simplu pune pasta de dinti pe o panza moale, dupa care foloseste miscari inainte-inapoi pentru a lustrui bijuteriile. Aceasta metoda ar trebui sa le readuca stralucirea.
Cu toate astea, ai grija la ce tip de pasta de dinti folosesti, deoarece unele nu sunt recomandate si pot fi periculoase pentru periuta ta de dinti. De exemplu, pasta de dinti cu inalbitor nu este recomandata pentru lustruirea bijuteriilor.
Dupa curatare, clateste-i si sterge-i cu atentie inainte sa ii depozitezi.
Sucul de lamaie cu ulei de masline
O alta metoda prin care poti curata cerceii din argint sterlin este cu ajutorul sucului de lamaie cu ulei de masline. Combinatia acizilor din lamaie si actiunea uleiului cu panza ajuta la indepartarea petelor imediat de pe suprafata bijuteriei tale preferate.
Apa cu detergent de vase
Una din cele mai clasice metode, folosita pentru curatarea a aproape orice, apa cu sapunul poate fi o metoda prin care poti scapa de petele de oxid in cel mai scurt timp. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un detergent de vase cu amoniac iar acesta ar trebui as curete petele de oxid in cel mai scurt timp. Un detergent de vase bland ar putea functiona de asemenea.
Pune intr-un bol putin detergent de vase amestecat cu apa calda iar bijuteriile tale vor straluci dupa spalare.
Dupa spalare, clateste-ti si sterge-i cu ajutorul unei panze de bijuterii.
Dupa cum ai vazut, oricat ai incerca sa previi petele de oxid la nivelul cerceilor din argint sterlin, acestea pot fi indepartate prin diferite metode. Exista multa alte moduri prin care poti curata bijuteriile, insa acestea sunt cele mai cunoscute.
Folosind aceste tehnici de curatare, le poti reda stralucirea din prima zi. Asadar, curata-i folosind aceste metode pentru a te bucura de niste cercei din argint sterlin stralucitori chiar si dupa ani de utilizare.
Ideea este sa previi cat mai mult aparitia petelor de oxid si pentru a nu fi greu de indepartat, acestea sa fie curatate imediat ce apar.
Daca ai depozitat pentru mult timp bijuteriile iar acum ai observat ca au aparut pete uriase de care nu reusesti sa scapi, este recomandat sa mergi la un bijutier profesionist. Acesta are metode prin care poate reda stralucirea cerceilor tai de argint fara sa deterioreze materialul acestora.
Cu toate ca aceste metode sunt foarte eficiente, implica si riscuri daca nu sunt puse in aplicare asa cum trebuie. Asadar, daca vrei sa fii 100% sigur ca bijuteriile tale sunt in siguranta, cel mai indicat este sa ii cureti la un profesionist.
Totodata, o greseala comuna pe care o fac persoanele care isi curata cerceii din argint sterlin acasa este sa nu puna dopul la chiuveta. Acestia sunt mici iar detergentul de vase este alunecos. Este destul de probabil sa ii scapi, asadar asigura-te ca ai pus dopul la chiuveta pentru a nu-i pierde pe conducta.
Tinand cont de aceste sfaturi te poti bucura de niste bijuterii curate si stralucitoare pentru mult timp.
Sfaturi pentru strălucirea bijuteriilor – iată ce trebuie să faceți
Vă prezentăm cateva metode pentru a obtine bijuterii strălucitoare, ca noi. Este ușor de preparat, dureaza puțin, ingredientele sunt la indemana oricui, iar costul pentru o curatare a bijteriilor este minim.
Bicarbonat de sodiu
Ingredientele de care avem nevoie:
- 1 lingură sare
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 1 lingură soluție de spălat vase
- 250 ml apă
- 1 bucată de staniol
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem apa la încăzit 5 minute.
2. Așezăm o bucată de staniol pe fundul unui vas.
3. Adăugăm apa, sarea, bicarbonatul, soluția de vase și amestecăm bine. Așezăm bijuteria și o lăsăm 10 minute.
4. Stergem bijuteria cu un prosop uscat.
Pentru a-ti curata bijuteriile poți folosi și următoarele metode.
Brățări din argint
Sapun lichid
Atunci cand bijuteriile tale sunt doar puțin murdare poți folosi săpun lichid pentru a le curata și a le reda strălucirea. Umple un pahar cu apa calda (cel puțin 50 grade) și adaugă săpun lichid.
Înmoaie o periuta de dinti în aceasta soluție și curata-ti bijuteriile. După ce le-ai curățat bine clateste-le sau sterge-le cu o carpa.
Pudra de dinti
De asemenea, îți poti curata bijuteriile din aur și cu pudra de dinti. Aceasta metoda simpla are o eficienta ridicata. Poți folosi pudra de dinti în 3 moduri diferite:
- Fara apa – aplica puțină pudră de dinti pe o periuta si curata bijuteriile. De îndată ce bijuteriile încep sa straluceasca din nou, te poți opri din curatat.
- Pudra diluata – dilueaza 2 lingurite de pudra în 50 ml de apa. Pune bijuteria murdara in solutia obtinuta. După 2 ore, scoate-o din soluție, sterge-o și usuc-o bine.
- Pudra de dinți cu suc de lamaie – stoarce sucul dintr-o lamaie și amesteca-l cu o linguriță de pudră de dinti. Aplica acest amestec pe bijuterii si lasa-l sa actioneze timp de 2-3 ore. După aceea, clateste-l si freaca-l cu o carpa din microfibra.
Sare
Foloseste sare pentru a-ti curata bijuteriile din aur. Pentru a-ti face bijuteriile sa straluceasca din nou, trebuie sa pui 3 linguri de sare în jumătate de pahar de apa.
Inmoaie bijuteriile in apa sarata peste noapte. Dimineața vei vedea diferenta. Nu este nevoie sa clatesti bijuteriile, este suficient sa le ștergi cu un servetel.
Mustar pudra
Mustarul pudra curata si lustruieste aurul. Structura sa moale nu deterioreaza metalul. Pune mustarul pudra pe o carpa si lustruieste bijuteria. Nu ai nevoie de apa.
Cercei din argint
Suc de ceapa
Curata o ceapă și da-o printr-o mașina de tocat carne, apoi stoarce-o și colecteaza sucul într-un vas. Înmoaie o carpa în sucul de ceapă și șterge bine bijuteria din aur pana devine curată si strălucitoare.
Bere si albus de ou
Poate părea ciudat însă combinatia dintre bere și albus de ou este eficienta in curatarea bijuteriilor din aur. Trebuie doar sa combini un albus cu ou cu 50 ml de bere. Umezeste o carpa cu acest amestec și șterge bijuteria.
Coliere din argint
Folosind Ulei esential de lamaie
Uleiul esential de lamaie poate fi gasit in aproape orice casa. Totusi, probabil ca nu te-ai gandit niciodata sa il folosesti pentru a face bijuteriile sa straluceasca. Indiferent de ce bijuterii ai, uleiul esential de lamaie poate sa te ajute.
Citește despre: Cum facem bijuteriile să strălucească?
Toarna 3 picaturi in 85 ml de apa. Pune bijuteriile i solutia respectiva si lasa-le sa stea acolo cel putin 5 minute, sau chiar peste noapte.
Scoate bijuteriile din solutie si foloseste o periuta de dinti moale pentru a indeparta toate imperfectiunile de pe suprafata acesteia. Foloseste o carpa moale pentru a sterge bijuteriile. Astfel, le poti faces sa straluceasca ca la inceput. Este una din cele mai eficiente metode de curatare a bijuteriilor.
Atentie: Asigura-te ca bijuteriile respective pot fi introduse in apa.
Cu ajutorul otetului
Este foarte probabil sa ai deja otet in bucatarie. otetul este unul din cele mai importante produse pentru curatare. Il poti folosi pentru a indeparta mizeria de pe bijuteriile tale, chiar si unele care sunt prevazute cu o piatra pretioasa.
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva picaturi de otet in borcan si sa astepti 10-15 minute. Amesteca-le si dupa 15 minute, foloseste o periuta de dinti moale pentru a indeparta toate depunerile de pe suprafata acestora.
Folosind creta
Bijuteriile din argint sunt fara indoiala unele din cele mai populare de pe piata, fiind durabile si versatile. Cu toate astea, in timp apar pete pe suprafata acestora. Pot preveni aceste pete cu ajutorul unei bucati de creta. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci creta in cutia in care ai depozitat bijuteria. Aceasta absoarbe umezeala – unul din principalii factori pentru care apar petele.
Cu toate ca nu este o metoda de curatare ce reda stralucirea bijuteriilor tale, este o metoda de prevenire.
Cu un spray de geamuri
Acaesta este o alta metoda eficienta prin care poti indeparta excesul de ulei si praf de pe piesele tale preferate. Adauga cateva picaturi de detergent de vase si spray de geamuri intr-un recipient. Baga bijuteriile in amestec si lasa-le acolo pentru cateva minute. Foloseste o periuta de dinti pentru a indeparta mizeria, dupa care spala-le pentru 10-15 minute. Efectul de va surprinde.
Foloseste comprimate antiacide
Vei fi surprins sa afli ca tabletele antiacide care iti curata stomacul atunci cand le inghiti pot de asemenea sa te ajute sa cureti bijuteriile. Adauga doua comprimate antiacide intr-un pahar cu apa calda si pune in solutia respectiva bijuteriile. Lasa-le in solutia efervescenta pentru aproximativ 2 minute, dupa care scoate-le, clateste-le si sterge-le.
Sfat: Nu folosi chimicale puternice a curata bijuteriile
Multe persoane care vor sa redea stralucirea bijuteriilor folosesc solutii puternice, uneori prea puternice. Exista unele, chiar si la magazine, care pot deteriora materialul bijuteriilor tale. Din acest motiv este important sa eviti curatarea acestora cu chimicale puternice.
Majoritatea bijuteriilor sunt facute dintr-un aliaj. Cu toate ca materialul nobil nu reactioneaza neaparat cu chimicalele, cel din aliaj poate reactiona urat, deteriorand piesa ta preferata.
Incearca pe cat posibil sa folosesti doar metode naturale. Daca nu reusesti sa redai stralucirea prin metode naturale, cel mai indicat este sa mergi la un bijutier profesionist.
Cum sa-ti pastrezi bijuteriile curate si stralucitoare?
Acum ai aflat cum sa-ti cureti bijuteriile din aur, însă trebuie sa respecti și niște reguli simple, pentru a le pastra frumusetea.
- Cand faci treaba prin casa, scoate-ti bijuteriile, pentru ca altfel se vor murdări si-si vor pierde strălucirea. De asemenea, este important sa le dai jos atunci cand folosesti diferite creme, măști sau lotiuni.
- Dacă lucrezi cu detergenti ce conțin substanțe agresive, scoate-ti bijuteriile sau poarta manusi.
Respectand aceste recomandări, bijuteriile tale vor străluci.
Curățare Bijuterii Acasă – Cum Poți Întreține Bijuteriile Să Arate Bine în Timp
Nu exista ceva mai fascinant decat sa-ti privesti bijuteriile stralucind in lumina după ce au fost curățate corespunzător. Din fericire, majoritatea bijuteriilor sunt ușor de întreținut.
Iată cum poți păstra aspectul placul a bijuteriilor, folosind produse pe care le ai deja în casa:
Curatarea inelelor cu diamant
Cel mai bun mod de curatare a inelelor cu diamant, indiferent de modul de prindere sau tipul de metal, este prin prepararea unei soluții cu apa calda (aproape fierbinte) și detergent de vase. Înmoaie inelul timp de aproximativ 20-40 de minute în aceasta soluție, perie ușor piatra cu o periuta de dinti foarte moale apoi clateste inelul sub un jet de apa calda.
Clateste bine, dacă este necesar, repeta procedura. Asigura-te ca-ti iei suficient timp – periajul dur poate slăbi sau deteriora diamantele. Prin inmuierea ineului în produsul de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI, vei reusi, de asemenea, sa-i redai stralucirea.
Dacă ai garantie la inel, ar fi bine sa mergi la toate programarile de întreținere. Fiind atent cu bijuteriile tale poți preveni deteriorarea sau pierderea pietrelor.
Ce trebuie sa eviți atunci cand iti cureti bijuteriile?
Aminteste-ti ca reziduurile pot face ca inelul sa arate murdar. Indeparteaza inelul înainte de a gati sau de a aplica lotiuni groase. De asemenea, uleiurile pot decolora inelul.
Deși este în regula sa folosesti detergent de vase si chiar sapun pentru a curata inelele, evita produsele cu proprietăți hidratante.
Cand iti stergi inelul, evita prosoapele de hartie, deoarece acestea pot zgaria metalul. În schimb, utilizează o carpa moale din bumbac. Lasă apoi inelul sa se usuce la aer. Laveta de lustruit de la ELENI este, de asemenea, suficient de blândă pentru uscarea bijuteriilor.
Nu folosi niciodată produse de curatat de uz casnic, cum ar fi inalbitor, clor și acetona. Aceste substanțe chimice dure pot descompune unele metale de bază din inelul tău.
Nu folosi niciodată produse abrazive, cum ar fi pasta de dinti, bicarbonat de sodiu sau orice produs de curatare sub forma de pulbere, deoarece pot zgaria ușor metalele, în special aurul.
Fii foarte atenta atunci cand folosesti dispozitive cu ultrasunete pentru curatarea bijuteriilor acasă. Dispozitivul funcționează prin trimiterea vibrațiilor prin apa – mișcări ce pot duce la pierderea pietrelor.
Cat de des trebuie purtate inelele cu diamant?
Curatarea inelelor cu diamant trebuie făcută în mod regulat. Nu doar ca întreținerea regulată va menține inelul de logodnă sclipitor mai mult timp, dar va scurta și procesul de curatare pe termen lung.
Pentru ca inelul sa arate cat mai bine, încearcă să-l cureți o data la doua saptamani. Astfel, vei putea menține murdăria zilnică la distanță.
Dezinfectantul de maini si bijuteriile – ce trebuie sa stii?
Dezinfectantul de maini este foarte utilizat in aceste zile – dar ce impact are asupra bijuteriilor?
În primul rand trebuie sa stii ca sanatatea este intotdeauna mai importanta decat orice bijuterie. Cel mai important lucru este sa fii sănătos! In general, dezinfectantul de maini este sigur pentru toate pietrele dure și metalele prețioase precum argintul, platina, titanul și alte inele placate.
Dacă inelul contine pietre moi, cum ar fi perle sau opal, alcoolul din dezinfectantul pentru maini le-ar putea deteriora. Dacă inelele tale au pietre moi, îți recomand sa le scoți de la mana înainte de a folosi dezinfectantul.
Cum sa cureti bijuteriile cu piatra pretioasa?
În general, pentru a-ti curata bijuteriile cu piatra pretioasa, ai nevoie doar de o periuta de dinți moale, apa caldă și săpun.
Curățarea bijuteriilor cu pietre prețioase
Tu cum iti cureti bijuteriile? Probabil ai o laveta pentru lustruit bijuteriile de argint, sau o soluție de curățare a aurului. S-ar putea chiar sa detii un curatitor cu aburi sau cu ultrasunete. Este insa important sa retinem ca nu toate metodele de curatare sunt la fel, mai ales cand avem de-a face cu bijuterii cu pietre prețioase.
Alegerea metodei greșite poate duce la distrugerea permanentă a pietrelor prețioase. Citește în continuare pentru a afla care este cea mai sigura metoda de ingrijire a bijuteriilor cu pietre prețioase.
Alexandrit BIjuteriile cu alexandrit sunt rezistente la uzura zilnica?
Alexandritul este o piatra relativ dura cu o rezistență excelentă. Fiind rezistenta la caldura, lumina si substanțele chimice, aceasta piatra poate fi purtată zilnic. Evita clorul si produsele chimice puternice.
Cum sa cureti bijuteriile cu alexandrit?
Alexandritul este o piatra pretioasa uimitoare, ce pare sa-ti schimbe culoarea pe masura ce treci de la lumina zilei la lumina artificială. Pentru a menține frumusețea pietrei, este important sa cureti bijuteria corect. Produsul de curatat bijuterii fine de la eleni.o este un produs de curatat potrivit pentru alexandrit. Sterge bijuteria cu laveta noastra de lustruit inainte de a o depozita.
Alte metode de curatare a bijuteriilor cu alexandrit
Aparatele de curatare cu aburi sau ultrasunete pot fi opțiuni sigure. Vorbeste cu un consultant ELENI . Poți beneficia întotdeauna de serviciul nostru de curatare a bijuteriilor.
Cum sa pastrezi bijuteriile cu alexandrit?
Fiind o piatra pretioasa relativ dura, alexandritul este, în mare parte, ferită de zgarieturi și distrugere dacă sta în cutia cu bijuterii. Cu toate acestea, exteriorul sau dur ar putea fi o amenințare pentru pietrele prețioase mai moi pe care le ai în cutia cu bijuterii. Înfășoară bijuteria cu alexandrit într-o carpa moale sau depoziteaz-o separat de pietrele mai moi.
Ametist Bijuteriile din ametist sunt rezistente la uzura zilnica?
Ametistul este o piatra pretioasa ușor dură, dar, la fel ca toate pietrele prețioase din familia cuart necesita ingrijire speciala pentru prevenirea zgarieturilor. Schimbările bruste de temperatura pot afecta bijuteriile cu ametist. Anumite substanțe chimice folosite la treburile casnice pot deteriora piatra, de aceea este recomandat sa indepartezi bijuteriile cu ametist înainte de a utiliza soluții dure.
Cum sa cureti bijuteriile cu ametist?
Ametistul este piatra persoanelor nascute in luna februarie si are, de obicei, nuanțe de violet deschis. Produsul de curatat bijuterii fine de la ELENI este un produs de curatare perfect pentru ametist. Sterge bijuteriile de ametist uscate cu carpa noastra de lustruit, inainte de a le depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu ametist
Produsele de curățat cu ultrasunete pot fi folosite pe bijuteriile cu ametist. Vorbeste cu un consultant ELENI. Și nu uita, poți profita oricând de serviciile noastre gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se pastreaza bijuteriile cu ametist?
Înfășoară bijuteriile cu ametist într-o carpa moale pentru a evita zgarierea lor si depoziteaza-le separat de pietrele prețioase mai dure, cum ar fi diamantele.
Acvamarin. Bijuteriile cu acvamarin sunt rezistente la uzura zilnica?
Deși acvamarinul este o piatra pretioasa relativ dura, ar trebui sa fii precaut cu privire la zgarierea, impacturile puternice și expunerea la căldură. La fel ca toate pietrele pretioase, bijuteriile cu acvamarin trebuie îndepărtate de la mana cand se folosesc produse de curatare care pot contine substanțe chimice dure.
Cum sa cureti bijuteriile cu acvamarin?
Produsul de curatat bijuteriile fine și sistemul de ingrijire de la ELENI sunt perfecte pentru curatarea bijuteriilor cu acvamarin. Sterge bijuteriile cu acvamarin cu laveta noastra de lustruit inainte de a le depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu acvamarin
Ar putea fi sigur sa folosești un aparat de curățat cu ultrasunete pentru a curata bijuteriile cu acvamarin. Vorbește cu un consultant ELENI pentru a profita de serviciul nostru gratuit de curatare a bijuteriilor.
Cum sa depozitezi bijuteriile cu acvamarin?
Cel mai bine este sa-ti infasori bijuteriile cu acvamarin într-o carpa moale sau sa le pastrezi într-o cutie de bijuterii, departe de alte pietre prețioase.
Citrin. Bijuteriile cu citrin sunt rezistente la uzura zilnica?
Citrinul are o rezistență buna, însă toate pietrele prețioase din familia cuart necesită îngrijire suplimentară pentru prevenirea zgarieturilor. Schimbările bruste de temperatura pot afecta bijuteriile cu citrin. Cel mai bine ar fi sa-ti scoti bijuteriile cu citrin înainte de a face curat sau de a folosi soluții dure.
Cum se curata bijuteriile cu citrin?
Produsul de curatat bijuterii fine și sistemul de ingrijire a bijuteriilor de la ELENI curata perfect bijuteriile cu citrin. Sterge bijuteriile cu citrin uscate cu laveta noastra de lustruit, inainte de a le depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu citrin
Fără nicio problemă, poți folosi un produs de curatare cu ultrasunete pe bijuteriile cu citrin. Vorbeste cu un consultant ELENI. Aminteste-ti ca poți profita oricând de serviciile noastre de curatare a bijuteriilor.
Cum sa depozitezi bijuteriile cu citrin?
Cel mai bine este sa depozitezi bijuteriile cu citrin separat de alte pietre prețioase dure cum ar fi safirul si diamantul pentru a evita apariția zgarieturilor. De asemenea, poți infasura bijuteria cu citrin într-o carpa moale, dacă trebuie sa o depozitezi în aceeași cutie de bijuteri cu pietre dure.
Diamant. Bijuteriile cu diamant sunt rezistente la uzura zilnica?
Exista un motiv pentru care diamantul este piatra preferată pentru inelul de logodna. Diamantele sunt cele mai dure pietre prețioase și sunt rezistente la căldură, lumina și la substanțele chimice, de aceea bijuteriile cu diamant sunt perfecte pentru uzura zilnica.
Totuși, ar fi bine sa fii precaut cu vârfurile diamantelor. Este posibil ca substantele chimice dure să nu afecteze diamantul, dar ar putea provoca daune metalului din jurul pietrei.
Cum sa cureti bijuteriile cu diamante?
Pentru curatarea regulata, șterge pur și simplu bijuteriile cu diamante cu o laveta de lustruit. Diamantele atrag grasimea, pierzandu-si strălucirea. Folosind un produs de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI, vei putea reda stralucire diamantului. O perie cu peri moi poate fi utilizata pentru a indeparta ușor murdăria.
Alte moduri de curatare a bijuteriilor cu diamante
Dispozitivele de curatat cu ultrasunetele si abur nu vor afecta diamantul, dar folosirea lor ar putea slăbi prinderea diamantului, crescând șansele de a pierde piatra pretioasa. Vorbeste cu un consultant ELENI si profita de serviciile noastre gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu diamante?
Datorită durității și durabilității diamantelor este recomandat sa depozitezi bijuteriile cu astfel de pietre prețioase separat de alte bijuterii, pentru a evita zgarierea unor pietre prețioase mai moi. De asemenea, poți infasura bijuteriile cu diamante într-o carpa moale pentru a preveni eventualele daune.
Smarald. Bijuteriile cu smarald sunt rezistente la uzura zilnica?
Rezistenta unui smarald, este, de regula, destul de buna. Însă, aceasta piatra pretioasa suferă adesea fracturi de suprafața. Materialele de umplutura sunt folosite pentru a îmbunătăți frumusețea pietrei, dar expunerea la lumina și substanțe chimice poate provoca deteriorarea acestora în timp.
Ia în considerare acest lucru înainte de a alege smaralde naturale pentru bijuteriile pe care intentionezi sa le porți zilnic. Nu purta bijuterii cu smarald în timp ce cureți sau utilizezi produse chimice de uz casnic.
Cum sa cureti bijuteriile cu smarald?
Smaraldele naturale pot fi tratate cu ulei, ceara sau rasina. Datorită acestui tratament, un bun detergent pentru smarald ar fi produsul de curatare de la ELENI sau servetelele de curatare. Lăsa bijuteriile cu smarald să se usuce la aer pe o carpa moale.
Dispozitivele cu abur și ultrasunete nu ar trebui folosite niciodată pe bijuteriile cu smarald. Bijuteriile cu smarald trebuie tratate, ocazional cu ulei pentru a-si păstra strălucirea. Vorbește cu un consultant ELENI pentru mai multe detalii.
Cum sa depozitezi bijuteriile cu smarald?
Bijuteriile cu smarald pot fi ușor distruse de alte pietre prețioase, așa ca ar fi mai bine sa le depozitezi separat de alte bijuterii sau sa le infasori într-o carpa moale.
Granat. Bijuteriile cu granat sunt rezistente la uzura zilnica?
Exista multe tipuri de granat, ceea ce inseamna ca duritatea pietrei prețioase variază. In generala, granatul are o rezistenta destul de buna, ceea ce înseamnă că poate fi pus în toate tipurile de bijuterii.
Trebuie totuși sa fii prudent cu el pentru ca se poate zgaria si deteriora. Ca in cazul tuturor pietrelor pretioase, bijuteriile cu granat trebuie îndepărtate înainte de utilizare soluțiilor de curatare ce pot contine substanțe chimice.
Cum se curata bijuteriile cu granat?
Produsul pentru curatarea bijuteriilor fine de la eleni.ro este perfect pentru granat. Șterge bijuteria cu granat uscata, cu laveta de lustruit înainte de a o depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu granat
De obicei, este sigur sa folosesti un dispozitiv de curatat cu ultrasunetele pentru bijuteriile cu granat. Vorbeste cu un consultant ELENI. Aminteste-ti ca poți profita oricand de serviciile noastre gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu granat?
Pastreaza bijuteriile cu granat departe de alte bijuterii pentru a evita zgarierea acestora sau infasoara-le intr-o carpa moale.
Jad. Bijuteriile cu jad rezista la uzura zilnica?
Jadul este o piatra unică, apreciata pentru culoarea sa verde extraordinara. Jadul poate fi fragil, așa ca trebuie folosit cu prudență pentru a evita zgarierea sa. Indeparteaza bijuteriile cu jad înainte de a utiliza produse de curățat ce pot contine substanțe chimice dăunătoare.
Cum se curata bijuteriile cu jad?
Șterge bijuteriile cu jad cu o carpa moale inmuiata in apa caldă cu săpun. Clateste apoi bijuteriile cu jad si lasa-le sa se usuce. Poți utiliza, de asemenea, produsul de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI.
Alte moduri de curatare a bijuteriilor cu jad
Nu este recomandata curatarea cu ultrasunete sau cu abur pentru bijuteriilor cu jad.
Cum se depozitează bijuterii cu jad?
Datorită naturii sale fragile, bijuteriile cu jad trebuie depozitate separat de celelalte bijuterii sau infasurate intr-o carpa moale.
Morganit. Bijuteriile cu Morgranit sunt rezistente la uzura zilnica?
Morgranitul, o piatra pretioasa relativ dura, este rezistent la uzura zilnica, însă caldura și impactul dur pot deteriora bijuteriile cu o astfel de piatra. Pietrele pretioase Morgranit reprezinta o alegere excelenta pentru stilurile pe care iubesti sa le porți în mod regulat.
La fel ca si in cazul celorlalte pietre prețioase, bijuteriile cu morgranit trebuie îndepărtate înainte de folosirea produselor de curatare ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum sa cureti bijuteriile cu morgranit?
Produsul de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI este perfect pentru curatarea bijuteriilor cu morgranit. Șterge morgranitul uscat cu o laveta de lustruit înainte de a-l depozita.
Alte moduri de curatare a bijuteriilor cu morgranit
BIjuteriile cu morgranit pot fi curățate, de obicei, cu un dispozitiv de curatare cu aburi sau ultrasunete. Vorbeste cu un consultant ELENI daca vrei sa profiți de serviciul gratuit de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu morgranit?
Depozitează bijuteria cu morgranit într-o cutie de bijuterii captusita, departe de alte bijuterii, pentru a evita zgarierea pietrei. De asemenea, poți infasura bijuteria cu morgranit într-o carpa moale pentru a preveni deteriorarea sa.
Onix. Bijuteriile cu onix rezista la uzura zilnică?
Bijuteriile cu onix sunt potrivite pentru persoanele care iubesc culoarea sa închisă. Este o piatra relativ dura și usor de ingrijit. Bijuteriile cu onix trebuie îndepărtate înainte de folosirea produselor de curatare ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum se curata bijuteriile cu onix?
Poți folosi produsul de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI cu peria sa cu peri moi pentru a curata bijuteriile cu onix. Usucă bijuteria cu o carpa moale sau cu o laveta de lustruit. Nu folosi produse chimice pentru curatarea bijuteriilor, dispozitive de curatare cu aburi sau cu ultrasunete.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu onix?
Pastreaza bijuteriile cu onix departe de pietrele mai dure precum diamantele pentru a evita apariția zgarieturilor. Pastreaza bijuteriile cu onix într-un loc uscat și infasoara-le intr-o carpa moale.
Opal. Bijuteriile cu opal sunt rezistente la uzura zilnica?
Opalul este o piatra pretioasa superbă, cunoscută pentru petele sale de culoare și jocul de lumini. Bijuteriile cu piatra opal necesita o ingrijire suplimentara din cauza durității foarte slabe.
Opalul poate fi predispus la spargere sau zgariere. Scoate bijuteriile cu opal inainte de a umbla cu produse de uz casnic ce pot contine substanțe chimice și evita lumina intensa sau schimbările drastice de temperatura.
Cum se curata bijuteriile cu opal?
Șterge bijuteriile cu opal cu o carpa inmuiata in apa caldă și săpun. Evita inmuierea bijuteriilor. La ELENI poti gasi un produs de cutarare delicat sau servetele care sunt suficient de blande si pot fi utilizate pe bijuteriile cu opal.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu opal?
Înfășoară bijuteriile cu opal într-o carpa moale și pune-le departe de bijuteriile cu pietre prețioase mai dure, cum ar fi safirele și diamantele, pentru a evita zgarieturile.
Perla. Bijuteriile cu perla sunt rezistente la uzura zilnica?
Perlele sunt extrem de moi, fiind vulnerabile la zgarieturi și spargere. Pentru a te bucura de bijuteriile cu perle mult timp, trebuie sa le acorzi o atenție deosebita. Evita expunerea bijuteriilor cu perle la produse chimice de uz casnic, inclusiv fixativ, parfum și produse cosmetice. Bijuteria cu perle trebuie sa fie ultimul lucru pe care îl pui pe tine și primul lucru pe care il dai jos.
Cum se curata bijuteriile cu perla?
Perla este o piatra foarte delicată. Pentru a o curata, sterge-o cu o carpa moale, uscata (sau usor umeda). Servetelele de curatare de la ELENI sunt o opțiune buna și delicată pentru perle. Nu inmuia perlele în soluție de apă și săpun. Nu folosi niciodată dispozitive de curățat cu ultrasunete sau abur.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu perle?
Depozitarea corecta a bijuteriilor este esențială pentru păstrarea perlelor în stare buna. Depozitează orice perla pe care o ai într-o punguta moale de bijuterii, departe de alte accesorii.
Peridot. Bijuteriile cu peridot sunt rezistente la uzura zilnica?
Impactul puternic poate duce la zgarierea bijuteriilor cu peridot. Deși este o piatra relativ durabilă, peridotul nu este ideal pentru purtarea zilnică.
Cum sa cureti bijuteriile cu peridot?
Curata bijuteriile cu peridot, folosind o carpa moale, apa caldă și săpun lichid. Produsul de curatat bijuterii fine și servetelele de curatare de la ELENI sunt, de asemenea, optiuni sigure pentru bijuteriile cu peridot. Nu folosi dispozitive cu aburi sau ultrasunete.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu peridot?
Depoziteaza bijuteriile cu perdidot departe de pietrele dure cum ar fi diamantele sau infasoara-te int-o carpa moale pentru a preveni zgarierea lor.
Cuart. Bijuteriile cu cuart sunt rezistente la uzura zilnică?
Cuartul este, de fapt, o categorie, ce include multe pietre prețioase, cum ar fi ametistul si citrinul. Cuartul are o rezistență buna, dar atrage multe particule din aer, inclusiv praf și nisip. Pentru a te asigura ca nu se zgarie, ia-ti masuri de precautie. Evita expunerea la produse chimice de uz casnic.
Cum se curata bijuteriile cu cuart?
Bijuteriile cu cuart se zgarie foarte ușor, așa ca este indicat sa le ștergi cu o carpa moale inmuiata in apa caldă și săpun. Nu inmuia bijuteriile. Clateste bine bijuteriile cu cuart înainte de a le usca cu o carpa moale. Produsele de curatare blande pentru bijuterii si servetelele de curatat sunt, de asemenea, optiuni sigure pentru bijuteriile cu cuart.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu cuart
Metodele de curatare pot varia în funcție de tipul de cuart. Vorbeste cu un consultant ELENI daca vrei sa profiți de serviciile gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu cuart?
Înfășoară bijuteriile cu cuart într-o carpa moale sau depozitează-le separat de pietrele mai dure, precum diamante, pentru a evita zgarieturile.
Rubin. BIjuteriile cu rubin sunt rezistente la uzura zilnică?
Rubinul are o rezistență excelentă și este durabil, ceea ce face ca bijuteriile cu rubin să fie excelente pentru uzura zilnica. Cu toate acestea, trebuie sa fim conștienți ca este posibil ca pe bijuteriile cu rubin să fi fost aplicate anumite tratamente.
Indeparteaza bijuteriile cu rubin înainte de a utiliza soluții de curățare de uz casnic ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum se curata bijuteriile cu rubin?
Produsul de curatat bijuterii fine de la ELENI este un produs de curatare perfect pentru rubin. Șterge bijuteriile cu rubin uscate, cu o laveta de lustruit înainte de a le depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu rubin
Nu se recomanda curatarea cu ultrasunete și cu abur. Discuta cu un consultant ELENI daca vrei sa profiți de serviciile gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu rubin?
Bijuteriile cu rubin pot zgâria cu usurinta pietrele mai moi, așa ca ar fi bine sa le depozitezi separat. De asemenea, poți infasura bijuteriile cu rubin într-o carpa moale.
Safir. Bijuteriile cu safir sunt rezistente la uzura zilnica?
Bijuteriile cu safir pot fi purtate in fiecare zi, deoarece sunt destul de dure. Ca in cazul tuturor pietrelor pretioase, si bijuteriile cu safir trebuie îndepărtate înainte de a utiliza soluții de curățare de uz casnic ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum se curata bijuteriile cu safir?
Safirul, o piatra pretioasa durabilă, este ușor de curățat. Folosește o carpa moale inmuiata in apa caldă si sapun pentru a indeparta orice urmă de murdărie de pe bijuteriile tale cu safir. Clateste bijuteriile, usuca-le si lasa-le sa se usuce la aer înainte de a le depozita.
Alte modalități de curatare a bijuteriilor cu safir
Bijuteriile cu safir pot fi curatate si cu dispozitive de curățat cu ultrasunete. Aparatele de curățat cu abur trebuie însă evitate.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu safir?
Safirul este una dintre cele mai dure pietre prețioase, deci ar putea zgaria cu usurinta alte pietre prețioase mai puțin dure. Cel mai bine este sa impachetezi bijuteriile cu safir intr-o carpa sau sa le depozitezi separat de alte bijuterii.
Tanzanit. Bijuteriile cu tanzanit sunt rezistente la uzura zilnică?
Bijuteriile cu tanzanit au devenit destul de populare datorită tonurilor sale vibrante de violet si albastru. Cu puțină grijă, tanzanitul poate fi adaugat in toate tipurile de bijuterii. Cu toate acestea, rezistență slabă il face vulnerabil la zgarieturi. Indeparteaza bijuteriile cu tanzanit înainte de a utiliza soluții de curățare de uz casnic ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum se curata bijuteriile cu tanzanit?
Bijuteriile cu tanzanit pot fi curățate cu apa caldă și săpun. Clateste bine bijuteriile cu tanzanit și sterge-le cu o carpa moale. Lasa-le sa se usuce la aer înainte de a le depozita. Servestelele de curatare de la ELENI sunt o alta opțiune sigură pentru bijuteriile cu tanzanit. Vorbeste cu un consultant ELENI si profita de serviciile gratuite de curatare a bijuteriilor.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu tanzanit?
Înfășoară bijuteriile cu tanzanit într-o carpa moale sau depozitati-le separat pentru a preveni apariția zgarieturilor la contactul cu pietre prețioase mai dure, cum ar fi diamantele.
Topaz. Bijuteriile cu topaz sunt rezistente la uzura zilnică?
Fiind extrem de puternic, topazul este o piatra ce poate fi purtata zi de zi. Popular, în special în soiurile albastre, topazul, la fel ca toate pietrele prețioase, nu trebuie expus niciodată la substanțele chimice de uz casnic.
Cum se curata bijuteriile cu topaz?
Topazul albastru și alte bijuterii pot fi curățate cu apa caldă și săpun. Poți elimina murdăria de pe bijuteriile cu topaz folosind o carpa sau o periuta cu peri moi. Asigura-te ca clatesti bine bijuteriile pentru a evita acumularea de reziduuri de sapun.
Poți utiliza în siguranța și produsul de curatare pentru bijuterii fine de la ELENI, dar si laveta de lustruit. Lasa bijuteriile cu topaz sa se usuce înainte de a le depozita. Nu utiliza dispozitive cu ultrasunete sau cu abur.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu topaz?
Pastreaza bijuteriile cu topaz departe de pietrele prețioase mai dure, cum ar fi diamantele.
Turmalina. Bijuteriile cu turmalina sunt rezistente la uzura zilnică?
Turmalina este rezistenta la zgarieturi, fiind o alegere excelentă pentru purtarea zilnică. La fel ca toate pietrele pretioase, bijuteriile cu turmalina trebuie îndepărtate înainte de folosirea produselor de curatare de uz casnic ce pot contine substanțe chimice dure.
Cum se curata bijuteriile cu turmalina?
Bijuteriile cu turmalina pot fi curățate cu apa caldă și săpun. Folosește o carpa moale sau o perie cu peri moi. Clateste bijuteria cu turmalina bine înainte de a o usca. Dispozitivele de curatare cu aburi și ultrasunete nu sunt recomandate pentru curatarea bijuteriilor cu turmalina.
Evita folosirea produselor ce conțin substanțe chimice precum amoniac sau clor cand porti bijuterii cu turmalina.
Cum se depoziteaza bijuteriile cu turmalina?
Învelește bijuteria cu turmalina într-o carpa moale pentru a preveni zgarierea sa.
Argintul sterlin sau argintul sterling este un metal ce contine cel putin 92.5% argint. Acesta este standardul legal de puritate stabilit de birourile de testare din Marea Britanie si utilizat pentru majoritatea bijuteriilor din argint din întreaga lume.
Asta înseamnă ca metalul folosit este de o calitate specifica. Argintul pur, 100% nu este folosit niciodată, deoarece este prea moale pentru a fi folosit la confecționarea bijuteriilor.
Îngrijirea bijuteriilor din argint
Argintul sterlin se va innegri odată cu trecerea timpului. Pentru a avea grija de bijuteriile tale din argint, lustruieste-le frecvent cu o carpa moale, uscata, pentru a evita patarea sau innegrirea acestora.
Îți recomand, ca atunci când nu le porți să-ți protejezi bijuteriile de argint invelindu-le in punguta de stofa pe care o primești împreuna cu bijuteriile. Pastreaza bijuteriile într-un loc răcoros și uscat. Pune fiecare bijuterie separat, pentru a evita aparitia zgarieturilor.
Pentru a reda strălucirea pietrelor prețioase, folosește apa calda, detergent de vase și o periuta de dinți moale. Evita contactul cu substanțe chimice, parfum, fixativ și deodorant.
De regula, produsele au garanție pentru defectele de fabricație, dar nu și pentru utilizarea necorespunzătoare. Pentru a menține bijuteriile într-o stare buna, scoate-le cand faci dus, cand inoti sau faci treburi casnice.
Cu timpul, orice bijuterie din argint care este expusă aerului se va innegri. Argintul sterlin este un amestec de metale cu cel puțin 92.5%argint și 7.5% alte metale. Și celelalte metale, de obicei cuprul, care oxideaza la aer, duc la innegrirea bijuteriei.
Argintul se inegreste mai repede, în zonele cu umiditate ridicată și aer poluat. În plus, contactul cu materialele, precum cosmeticele, fixativul, parfumul, deodorantul, lotiunea de corp, clorul etc, pot grăbi procesul de innegrire.
Inelul de argint poate, de asemenea, sa oxideze prin reacția cu acizii din piele, umezeala din transpiratie sau prin reacția cu o alta lotiune sau substanta chimica de pe piele.
De cele mai multe ori, argintul se inegreste din cauza machiajului de pe piele. Produsele cosmetice, de obicei, conțin compuși chimici care sunt mai duri decat bijuteriile în sine.
Pentru a preveni innegrirea argintului, folosește o laveta speciala pentru curatarea bijuteriilor de argint. Aminteste-ti sa-ti scoti inelele și celelalte bijuterii atunci cand iti aplic machiajul pe fata.
Folosind sapun si apa pentru a curata zonele pielii care vor intra în contact cu bijuteriile. Asigura-te ca ti-ai uscat bine mainile, inainte de a atinge bijuteriile.
Bijuterii placate cu argint
Bijuteriile placate cu argint își vor pierde la un moment dat, culoarea, din cauza uzurii. Eleni.ro nu comercializează bijuterii placate. Totuși, dacă ați cumpărat de undeva astfel de bijuterii, din nefericire, bijuteriile placate, uzate, nu pot fi inlocuite, deoarece nu prezinta o defectiune din fabrică.
Durata bijuteriilor placate diferă în funcție de mai mulți factori, inclusiv de cat de des au fost utilizate. O bijuterie purtată în mod regulat își va pierde culoarea mult mai repede, deoarece intra în contact cu pielea și diferite obiecte pe tot parcursul zilei.
Bijuteriile se vor innegri în mod natural, așa că, dacă dorești sa le pastrezi într-o stare buna, curata-le în mod regulat, folosind un produs de curatare profesional.
De asemenea, ai putea să-ți pastrezi bijuteriile într-o stare buna, dacă le vei depozita in cutii separate, captusite pentru a nu se zgaria.
Evita sa faci treburi casnice cu bijuteriile la mana. De asemenea, nu intra în piscină cu bijuteriile, deoarece clorul din apa le poate deteriora. Substanțele chimice, cum ar fi produsele de curatare pot, de asemenea, sa distrugă bijuteria.
Usuca-ti bine bijuteriile după ce le-ai băgat în apa. Nu lasa bijuteriile sa vina in contact cu acetona, creme, parfumuri si fixativ.
Cum poți avea grijă de bijuteriile din argint sterling?
Cand vorbim despre ingrijirea bijuteriilor din argint sterling, este important sa stim ce trebuie sa facem, insa la fel de important si ce nu trebuie sa facem. In acest articol te vom invata cum poti avea grija de bijuteriile tale preferate din argint sterling pentru a le mentine curate si totodata pentru a le prelungi viata.
Indiferent ca ai o colectie intreaga sau doar cateva piese de bijuterii din argint sterling, probabil ca la un moment dat te-ai intrebat care e cea ma buna metoda sa iti ingrijesti si sa cureti aceste piese. Iata cateva sfaturi de baza care te pot ajuta sa ai grija corect de acestea.
Colectia intreaga de bratari din argint o gasesti aici
Ce sa faci:
- Asigura-te intotdeauna ca bijuteriile tale din argint sterling sunt uscate. Daca porti o astfel de bijuterie, usuca-te bine pe maini dupa ce te-ai spalat.
- Sterge-le inainte de a le depozita. Poti folosi o panza speciala pentru stergerea jucariilor.
- Pentru bijuteriile patate facute din argint sterling pur, poti folosi o crema speciala pentru a le reoferi stralucirea si pentru a scapa de aceste pete. Aceste tipuri de curatatori nu sunt recomandati pentru bijuteriile din argint sterling oxidate.
- Depoziteaza-ti bijuteriile intr-un loc uscat
Ce sa nu faci:
- Nu fa dus, baie si nu inota atuci cand porti o astfel de bijuterie. Apa le face mai usor de patat.
- Evita expunerea bijuteriei din argint sterling la produse cosmetice cum ar fi lotiuni de corp sau parfum. Este indicat sa le dai jos atunci cand folosesti astfel de produse si sa pui bijuteria inapoi doar atunci cand nu exista riscul de a se expune la aceste produse.
- Nu fa treburi in casa purtand bijuterii din argint sterlin. Produsele de curatare a casei pot murdari bijuteriile, asadar asigura-te ca le dai jos inainte sa incepi treburile.
Argintul sterling este aliaj conceput din 92.5% argint pur alte metale. Acesta este foarte popular deoarece este accesibil la pret si tototdata foarte maleabil, insa datorita composizitiei sale, se pateaza usor.
Chiar daca aceste piese se pateaza usor, acest lcuru nu inseamna ca trebuie sa le arunci. Aceste pete sunt rezultatul reactiilor chimice dintre materialul aliajului si oxigen sau particolele de sulfur din aer. Totusi, iti poti ingriji bijuteriile din argint sterling pentru a le face sa isi pastreze culoarea pentru multi ani de acum inainte!
Cum poti preveni patarea bijuteriilor din argint sterling?
Mai simplu decat sa iti ingrijesti jucariile de pete este prevenirea aparitiei acestora. Iata cateva sfaturi pentru a preveni patarea bijuteriilor tale din argint sterling.
- Poart-o cat mai des – Pielea ta are uleiuri naturale care fac bijuteriile sa straluceasca. Una din cele mai simple metode pentru a preveni patarea bijuteriilor este sa le porti cat mai des.
- Nu le tine in razele directe ale soarelui – Inainte as mergi pe plaja, asigura-te ca lasi bijuteriile din argint sterling acasa sau in geanta. Razele soarelui pot reactiona cu materialul aliajului si poate provoca aparitia petelor.
- Cand te imbraci, pune-ti bijuteriile la final – Dintotdeauna a existat o regula nescrisa care spune ca bijuteriile trebuie puse la final. Dupa ce te-ai imbracat, machiat si parfumat, abia atunci este indicat sa iti pui bijuteriile. Motivul este faptul ca machiajul, spray-ul sau parfumurile pot accelera aparitia petelor.
Cum sa iti cureti bijuteriile din argint sterling?
Exista nenumarate metode pentru a-ti curata bijuteriile din argint sterling acasa. Probabil ca deja stii multe metode, insa nu stii care este cea mai buna. In continuare iti vom arata cele mai bune metode de curatare a bijuteriilor din argint sterling, la tine acasa.
Cu apa si sapun
Aceasta este cea mai recomandata metoda deoarece un sapun de calitate si nu foate dur ar trebui intotdeauna sa fie prima „linie de aparare”. Incearca aceasta metoda inainte sa incerci altceva.
Bicarbonat de sodiu si apa
Daca ai citit alte sfaturi care spuneau sa folosesti pasta de dinti, recomandam sa ignori acele sfaturi si sa folosesti bicarbonat de sodiu cu apa in schimb. Inainte ca pastele de dniti sa aiba tot felul de chimicale pentru albirea dintilor, ar fi putut fi folosite pentru curatarea bijuteriilor din argint sterling, insa in zilele noastre contin multe ingrediente ce pun in pericol durata de viata a pieselor tale.
Asadar, este recomandat sa folosesti bicarbonat de sodiu cu apa. Aplica o cantitate mica pe o panza sau pe o periuta de dinti si freaca usor bijuteria.
Vezi aici cele mai noi modele de cercei din argint. Nu rata ofertele!
Otet alb si bicarbonta de sodiu
Aceasta metoda usoara de curatare este extraordinara pentru indepartarea petelor puternice de pe bijuteriile din argint sterling. Inmoaie bijuteria intr-o ceasca ce este umpluta pe jumatate cu otet alb si in care au fost puse doua lingurite de bicarbonat de sodiu (pregateste amestecul dinainte si asteapta-te sa faca spuma, e normal).
Tine bijuteriile in ceasca pentru 2-3 ore, dupa care scoate-le, clateste-te si usuca-le cu o panza.
Dupa curatare, lustruieste-le
Indiferent ce metoda de cauratare ai ales, la final este indicat sa le lustruiesti pentru a prelungi durata de viata a bijuteriilor tale din argint sterling. Foloseste o panza de lustruit conceputa special pentru argint stering.
Poti repeta acest proces de ori cate ori este nevoie. TIne minte, cheia pentru a le pastra curate este sa ai grija de bijuteriile tale de argint sterling in mod constant, curatandu-le regulat. Inlatura petele atunci cand apar. Cu cat raman mai mult, cu atat vor fi mai dificil de indepartat.
Cercei finuți din argint la super oferte
Exista multe alte metode de curatare, dar acestea sunt cele mai naturale si lipsite de riscuri, deoarece sunt foarte blande cu aceste bijuterii.
Cum sa le depozitezi
- Foloseste o cutie ermetica. Orice recipient poate fi folosit pentru depozitarea bijuteriilor din argint sterling, atat timp cat este ermetic. Daca vrei, poti gasi cutiute speciale pentru depozitare.
- Depoziteaza-le intr-un spatiu rece si intunecat. Dupa cum am spus mai sus, razele soarelui, caldura si umezeala pot accelera aparitia petelor. Asigura-te ca le depozitezi intr-un spatiu rece si intunecat, ferit de razele soarelui.
- Nu depozita toate piesele la un loc. Multe persoane fac aceasta greseala: pun toate piesele in aceeasi cutie, considerand-o ca fiind „cutia cu bijuterii”. Acestea tind sa se zgarie sau sa se incalceasca intre ele. Este indicat sa le depozitezi separat.
- Foloseste niste benzi antioxidare. Poti sa folosesti nite benzi antioxidare pentru a preveni aparitia petelor pe bijuteriile tale din argint sterling
- Nu le depozita in cutii ce contin hartii, carton sau bumbac. Aceste cutii tind sa contina urme de sulfur care pot accelera aparitia petelor.
Produse care pot preveni aparitia petelor
Exista cateva trucuri pe care le poti incerca pentru a preveni aparitia petelor pe bijuteriile tale de argint
- Depoziteaza-le impreuna cu cateva bucati de creta. Creta este cunoscuta pentru faptul ca absoarbe umezeala, asadar aceasta poate preveni aparitia petelor.
- Foloseste pliculete cu gel silica. Atunci cand cumperi haine sau papuci, uneori vei gasi niste pliculete de gel silica in acestea. Nu le arunca: le poti folosi in cutia de bijuterii. Acestea sunt grozave pentru absorbtia umezelii.
- Foloseste o panza antioxidare. Curatarea bijuteriilor din argint sterling cu pante antiozidate este o idee foarte buna. Acestea pot absoarbe sulfurul si umezeala din aer si sunt tratate chimic special pentru a preveni paparitia petelor.
Accesorii din argint la preturi accesibile tuturor. Vezi toate ofertele.
Tinand cont de sfaturile de mai sus vei reusi sa ai grija asa cum trebuie de bijuteriile tale din argint sterling.
Tine minte: cea mai buna metoda de a preveni aparitia petelor este de a le curata imediat ce apar. Daca observi ca petele incep sa se formeze, curata-le imediat folosind sfaturile de mai sus. Astfel, vei prelungi semnificativ viata bijuteriilor tale din argint sterling.