Cristale Swarovski – cristalele care au cucerit toate femeile. Daniel Swarosvski a fost fiul unui tăietor de sticlă din Boemia. În anul 1892, acesta e reușit să inventeze mașina de tăiat electrică, folosind hidroelectricitatea, utilizată la producerea sticlei de cristal.
Swarovski are două activități majore: producerea și vânzarea de elemente către industrie și tăierea cristalelor pentru bijuterii, figuine și obiecte de decor pentru casă. În anul 1956, Swarovski, împreună cu Christian Dior a creat efectul „Aurora Borealis” care oferă o strălucire uimitoare cristalelor. Mai târziu în anul 1977, acesta și-a lansat propria colecție de bijuterii și ceasuri. Cristalele Swarovski pot fi văzute în diferite creații fabuloase D&G, Chanel și Louis Vuitton. În 1955, Swarovski a deschis un muzeu în Austria, unde și-a prezentat colecția extinsă de cristale strălucitoare.
Ce sunt cristalele Swarovski?
Cirstalele Swarovski sunt pietre artificiale fabricate în Austria. Mașina de tăiat electrică, inventată în 1892 a fost folosită la crearea unor cristale frumoase, de înaltă calitate, tăiate cu precizie. Proporțiile exacte ale materiilor prime folosite de această companie a rămas un secret.
De cinci generații, familia Swaroski continui tradiția și produce cele mai recunoscute cristale din lume, în fabrica din Wattens, Austria.
Cristalele Swaroski argintii sunt din argint pur?
Lina de cristale argintii a fost creată de un meșter care a reușit să capteze o strlucire arginție în fațetele cristalelor. Cristalele argintii sunt realizate folosind o combinație de minerale naturale și nisip de cuarț, apoi sunt răcite lent, ceea ce ajută la evitarea apariției imperfecțiunilor. Cristalele au o strălucire aparte, care le conferă culoarea argintie unică, dând impresia că sunt create din argint.
De ce cristalele Swarovski sunt mai scumpe decât cele alte tipuri de cristale?
Metode de producție a resurselor brute este un factor important în calitatea cristalelor. Swarovski folosește doar materiale foarte fine pentru a modela sticla fațetată, cunoscută în întreaga lume pentru strălucirea sa. Materialele folosite și modul de tăiere fac diferența dintre cristalele Swarovski și alte produse similare.
Potrivit lui Swarovski „tăierea materialelor dure precum cristalul și pietrele prețioase, astfel încât să aibă o sută de fațete identice este o sarcină foarte complicată, fiecare direcție a luminii reflectate trebuie calculată mai întâi de un computer, apoi aceasta trebuie simulată în 3D, optimizată și, în cele din urmă, covertită în programe pentru mașinării complexe”.
Cum se folosesesc cristalele Swarovski în bijuterii?
Cristalele Swarovski sunt utilizate la fabricarea mai multor tipuri de bijuterii. Aceste cristale sunt, de obicei, combinate cu pietre prețioase și semiprețioare și metale placate cu aur sau argint. Swarovski are o gamă largă de bijuterii atât pentru femei, cât și pentru bărbați, ce includ coliere, brățări, inele, cercei și ceasuri.
Acest producător de cristale are, de asemenea, o gamă largă de charmuri, din care clienții pot alege pentru a-și crea coliere sau broșe. Mai mult, există și charmuri pentru telefoane mobile și genți.
Ce este Swarovski Elements?
Swarovski Elements este numele dat mărcii de cristale tăiate cu precizie și utilizate în industria modei, bijuteriilor și accesoriilor. Cristalele Swarovski autentice sunt utilizate în produse proiectate și realizate de alți producători.
Eticheta „Fabricat cu Swarovski Elements” de pe anumite produse certifică faptul că acele piese au fost realizate cu cristale autentice.
Cum trebuie îngrijiți cerceii cu cristale Swarovski și celelalte bijtuterii cu cristale?
Bijuteriile din cristale trebuie îngrijite la fel ca toate bijuteriile fine. Se recomandă evitarea expunerii cristalelor la apă, substanțe chimice sau tratamente dure. Înainte de a înota sau a folosi produse cosmetice îndepărtează bijteriile.
Pentru curățarea și lustruirea bijuteriilor se recomandă folosirea apei cu săpun și a unei cârpe moi. Dacă este posibil, depozitează bijuteriile din cristale în ambalajul lor original.
Dacă nu mai ai ambalajul original, poți să înfășori bijuteria într-un șervețel de hârtie sau o cârpă moale pentru a o proteja împotriva zgârieturilor.
Cum poți face diferența dintre un cristal Swarovski real și unul fals?
Există mai multe moduri prin care îți poți da seama dacă un cristal este real, sau este doar o imitație. Un cristal real:
- Nu are bule în interior
- Are o strălucire puternică, care nu poate fi egalată de un cristal fals
- Fiecare cristal are dimensiuni și tăieturi identice, deoarece toate sunt fabricate automat
- Cristalele din aceeași familie de culori sunt identice
Dacă un cristal este zgârat, s-ar putea să nu fie real. Pentru a fi sigur că achiziționezi un cristal original. Pentru a evita situațiile în care cumperi fake-uri, cumpără bijtueriile din cristal doar din magazine autorizate.
Din 1989 toate produsele originale au sigla Swarovski. Din 1976 pănâ în 1988 sigla Swarovski a fost un pătrat cu un S în interior, însă din 1989 aceasta a fost schimbată cu logo în formă de lebădă.