Semificație pandantiv în formă de inimă: cui îi poți oferi o astfel de bijuterie?

pandantive-in-forma-de-inima-argint

Inima simbolizeaza dragostea si afectiunea profundă pe care o persoana o are pentru cineva. Deși exista de mulți ani, colierul cu pandantiv în forma de inima a devenit popular abia în ultimii ani. Toate colierele în forma de inima pot fi împărțite în următoarele grupe mari:

Locket – pandantivul care ascunde un secret

Astfel de pandantive au apărut in urma cu cateva decenii, în epoca romantică, atunci când pozele sau scrisorile de dragoste erau ținute secret. Acest pandantiv simbolizeaza o dragoste puternica. Arată foarte bine atunci cand este gravat cu anumite cuvinte sau decorat cu o pictura de epoca.

Pandantiv cu o inima taiata in doua

Acest colier este conceput pentru cupluri. Fie fata, fie băiatul îl poarta pentru a-și aminti de dragostea și afecțiunea partenerului. Acest pandantiv este perfect pentru cei care sunt nevoiți sa mențină o relație la distanță.

O inima taiata in doua arată mult mai bine atunci cand este gravata cu numele partenerului.

Pandantiv în forma de inima decorat cu o piatra pretioasa

Pandantivul în forma de inima decorat cu o piatra pretioasa este elegant. Cu ajutorul acestui pandantiv îți poți exprima sentimentele pe care le ai pentru cineva drag.

Dacă alegi un diamant pentru a scoate în evidenta colierul, asigura-te ca restul pandantivului este făcut din aur alb sau platina. Majoritatea oamenilor si-ar dori sa poarte bijuterii care transmit un anumit mesaj. Dacă dorești sa faci un cadou frumos unei persoane dragi din viața ta, poți să-i oferi o bijuterie cu un pandantiv în forma de inima.

Inima este un simbol intalnit frecvent în bijuterii. Din păcate, originea acestui simbol nu este cunoscută, insa se stie ca reprezinta inteligenta, afectiunea si fidelitatea. Peste tot în lume, oamenii oferă bijuterii în forma de inima pentru a-si arata iubirea, afectiunea și compasiunea.

lantisor-pandantiv-inima

O astfel de bijuterie poate fi oferită atat persoanei iubite, cat și unui membru al familiei sau unui prieten bun.

Colier din argint 925 Love cu zirconiu alb

Cei care poarta o bijuterie în forma de inima arată lumii ca sunt într-o relație și ca-si iubesc partenerul. De asemenea, îi lăsa pe oameni sa descopere ca sunt firi emotive, calde si feminine. Cand tu alegi sa-i daruiesti o astfel de bijuterie unei femei, ii arati practic ca vrei sa o protejezi sau ca ești în căutarea iubirii.

Ce reprezinta pandantivul cu inima dubla?

Ei bine, inimile duble, fie că vorbim despre pandantive, talismane, inele sau cercei, semnifică dragostea romantică în plină unitate, o dragoste care durează, este puternica și sinceră. Inima dubla semnifica și faptul ca inima persoanei care poarta talismanul aparține cuiva – aici putem vorbi de iubit/iubită, mamă, tată, frate/sora sau prieteni.

Pot dărui celei mai bune prietene un pandantiv în forma de inima dubla? Sigur că da – asta reprezinta dragostea si aprecierea ta pentru persoana în cauza, care, cu sigurantă, este reciprocă.

Inimile duble (impletite) denota adesea afectiunea si unirea romantică a oamenilor, ca un simbol al unitatii. Acestea sunt cele mai bune cadouri pentru aniversari, logodna sau pentru Ziua Indragostitilor/1-8 Martie.

Cu acestea, putem intalni foarte multe persoane care poarta pandantive cu inimi duble, fără ca acestea sa facă referire la simbolul romantic al inimii. Astfel, persoanele poarta astfel de bijuterii pentru a simboliza:

  • Unitatea si legatura cu alți oameni dragi din viața lor
  • O mama cu doi copii – câte o inima pentru fiecare copil
  • O fiica poate purta o inima impletita ca simbol al dragostei pentru ambii părinți
  • Cei mai buni prieteni – în acest caz reprezinta faptul ca prietenia lor continua pentru totdeauna

Bijuteriile în formă de inimă au devenit foarte populare încă din Evul Mediu, în randul aristocraților – aceștia purtau bijuterii din argint sau aur, în forma de inima simplă sau dublă.

Popularitatea bijuteriilor cu modele în formă de inimă a crescut rapid astfel ca acestea pot simboliza:

  • Inima Sacră – acest simbol a fost adoptat în multe credințe, culturi și religii, inclusive în Biserica Catolica și Hinduism
  • Feminitate – inima este, fără doar și poate, un simbol feminin. Deci, aceasta poate reprezenta valoarea și esența feminității. Prieteniile, compasiunea și dragostea sunt reprezentate printr-un simbol al inimii
  • Viața – poate semnifica direct ”inima umană” care ne ține în viață și prin urmare poate reprezenta sensul vieții, al spiritului și emoțiilor transmise către cei dragi nouă.

Ce semnifică un pandantiv cu inimă deschisă?

Un pandantiv cu o inimă deschisă poate semnifica, pe lângă dragoste și afecțiune, fertilitatea ce se regăsește în fiecare dintre noi (nu doar în cupluri). Unele persoane consideră că acest model de pandantiv cu inimă poate aduce noroc atunci când trec prin situații grele, alungă energiile negative și ghinionul.

De asemenea, colierul cu inimă deschisă poate semnifica dragostea dintre două persoane care se află la kilometri distanță.

Ce semnifică talismanele sub forma pulsului (a bătăilor inimii)?

Acest tip de talismane au semnificații diferite iar pentru unele persoane reprezintă sentimentul unic pe care l-au simțit atunci când au întâlnit pe cineva.

Brățară din șnur și argint 925 Heart Pulse

De asemenea, este extrem de simbolic atunci când îl folosești pentru tine însuți – pentru că revii mereu la ce îți dictează inima, îți amintești că trebuie să ai compasiune față de ceilalți dar și de tine însuți.

Ce semnifică bijuteriile cu inimă și lacăt/cheie?

Acestea exprimă angajamentul și încrederea pe care o oferi unei persoane. Gândiți-vă la asta (atunci când dăruiți o astfel de bijuterie) – ”Ești aici cu mine și întotdeauna vei fi”.

Inel Reglabil din Argint Love Key

În relațiile de cuplu, acest simbol este foarte important mai ales când o persoană din cuplu deține o bijuterie cu inima iar cealaltă cu o cheie/lacăt. Practic reprezintă angajamentul pe care un cuplu îl face – dragoste împărtășită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *