Târguri de Crăciun – Vezi Care Sunt Cele Mai Frumoase Târguri de Crăciun

targ-de-craciun-in-romania

An de an, așteptăm cu drag Crăciunul pentru a ne strânge în jurul mesei alături de toți membrii familiei. Însă, Crăciunul nu ar trebui să ne ducă cu gândul doar la mesele îmbelșugate, ci și la târgurile minunate care se organizează în întreaga lume.

Anual, în majoritatea orașelor se pun luminițe și se împodobesc brazi cât mai înalți pentru a înfrumuseța străzile și cartierele. De asemenea, se organizează târguri minunate cu intrarea liberă unde atmosfera este magică.

Bineînțeles că nu poți merge la toate târgurile din lume, însă ar fi bine să știi unde se organizează cele mai frumoase târguri, pentru a-ți lua bilete din timp.

Istoria târgurilor de Crăciun

În Austria s-a organizat primul târg de Crăciun, în secolul XIII, iar după câțiva ani, Germania i-a copiat modelul. Din 1294, în Viena se organizează an de an târgul de Crăciun la care participă o mulțime de oameni. Germania a început să organizeze târgul de Crăciun, 6 ani mai târziu, în 1300.

Organizarea unei vacanțe la un târg de Crăciun

Dacă vrei să faci o excursie în timpul iernii, nu ezita să mergi la târgurile de Crăciun. Nu trebuie să-ți iei concediu de câteva săptămâni pentru a pleca într-o astfel de călătorie, deoarece este suficient să pleci două zile pentru a te bucura de atmosfera minunată din cadrul târgurilor organizate în această perioadă minunată a anului.

Desigur, chiar dacă este o excursie scurtă, trebuie organizată cu mult timp înainte. Dacă îți dorești să vizitezi un târg de Crăciun trebuie să alegi cu grijă următoarele:

Destinația: Mai întâi trebuie să te decizi asupra târgului de Crăciun la care îți dorești să ajungi, pentru a-ți putea găsi o cazare în orașul respectiv. Dacă este pentru prima dată când mergi în acel oraș, nu trebuie să te oprești doar la târgul de Crăciun ci poți vizita și alte locuri interesante.

Mijlocul de transport: Dacă ai ales destinația, trebuie să te interesezi cu ce ai putea ajunge acolo. Foarte mulți oameni călătoresc în perioada sărbătorilor, așa că ar fi bine să-ți cumperi din timp biletele, mai ales dacă urmează să pleci cu avionul. În cazul în care te hotărăști să mergi cu mașina, trebuie să ții cont doar de condițiile meteo și de trafic.

Cazare: Dacă urmează să stai câteva zile în orașul respectiv, trebuie să-ți găsești o cazare pe placul tău. Totuși, dacă ai vreo rudă care locuiește în zona cu pricina ai putea să o rogi să te găzduiască pentru câteva zile. Dacă te hotărăști să te cazezi la o pensiune sau la hotel, fă-ți rezervare din timp, pentru că există riscul să nu mai găsești nicio cameră liberă dacă lași totul pe ultima sută de metri.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Dacă nu îți permiți să pleci în străinătate, poți vizita unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

Târgul de Crăciun de la Sibiu

targ-de-craciun-la-sibiu

La Sibiu se organizează de câțiva ani unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun, deci nu este de mirare că și străinii vin aici pentru a se bucura de atmosfera minunată din Piața Mare a orașului. Aroma de vin fiert te întâmpina chiar de la intrarea în târg, la fel și mirosul de turtă dulce.

Părinții care vin cu copiii la târgul de Crăciun din Sibiu le pot face acestora o surpriză lăsându-i să participe la activităție organizare în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun. De asemenea, turiștii se pot plimba prin centrul istoric al orașului cu trenulețul turistic.

Târgul de Crăciun de la București

De îndată ce intri în târgul de Crăciun din București simți un miros plăcut de scorțișoară și vin fiert cu portocală. Standurile cu produse tradiționale îți vor atrage privirea, la fel și cele cu bijuterii handmade sau ornamente de Crăciun.

Tot în cadrul târgului se organizează și spectacole artistice care întrețin atmosfer minunată.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

targ-de-craciun-la-cluj

Târgul de Crăciun care are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca atrage ani de ani o mulțime de turiști. Oamenii vin aici pentru a vizita căsuța lui Moș Crăciun și a-și cumpăra bucate gustoase.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

În cazul în care ți-ai propus ca anul acesta să mergi la un târg de Crăciun din străinătate, trebuie să știi că multe orașe din Europa organizează târguri spectaculoase.

Târgul de Crăciun din Viena (Austria)

targ-craciun-viena

Fie că vrei să mergi într-o vacanță pentru a te relaxa sau a te distra, nu ai cum să dai greș dacă alegi să călătorești în Viena. Târgul de Crăciun care se organizează aici îi așteaptă pe vizitatori cu ateliere de creație și multe bunătăți.

Târgul de Crăciun din Strasbourg (Franța)

craciun-paris

Dacă vrei să vizitezi unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa, trebuie să mergi în Strasbourg. În centrul vechi vei vedea un brad uriaș, împodobit într-un mod deosebit. De asemenea, și clădirile și străzile sunt împodobite cu decorațiuni luminoase.

Târgul de Crăciun din Budapesta (Ungaria)

targ-de-craciun-la-viena

Dacă vrei să mergi într-un oraș nou din străinătate, dar nu vrei să pleci prea departe de casă, poți alege să vizitezi târgul de Crăciun din Budapesta. An de an, la acest târg vin o mulțime de turiști din toată lumea care sunt atrași de bucatele tradiționale și de decorațiunile pe care le găsesc aici.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume

Târgurile de Crăciun nu se organizează doar în Europa, ci în lumea întreagă. Așadar, dacă ai mai mult timp liber de Crăciun și vrei să mergi la un Târg de Crăciun de care să-ți amintești toată viața, alege să călătorești pe un alt continent.

Târgul de Crăciun din Sydney (Australia)

Dacă te-ai săturat de iernile geroase din țara noastră, poți merge în Sydney, deoarece aici temperaturile sunt mai ridicate. La târgul de Crăciun din Sydney poți vedea o mulțime de căsuțe cu bucate tradiționale și decorațiuni frumos colorate. Sigur nu vei pleca cu mâna goală de aici.

Târgul de Crăciun din Montreal (Canada)

Oamenii care aleg să viziteze acest târg de Crăciun se bucură de o atmosferă minunată și chiar au ocazia să-l întâlnească pe Moș Crăciun. Vizitatorii sunt întâmpinați cu căsuțe colorate și bucate delicioase. De asemenea, în cadrul târgului se organizează diferite spectacole.

Târgul de Crăciun din Hong Kong (China)

Dacă vrei să participi la un târg diferit de cele organizate în România, ar fi bine să mergi la târgul de Crăciun din China. Vei avea ocazia să afli multe lucruri noi despre cultura și tradiția chinezilor.

Acum nu-ți mai rămâne decât să alegi târgul de Crăciun la care dorești să mergi anul acesta. Cumpără toate bunătățile și lucrurile care îți fac cu ochiul și nu uita să iei un cadou frumos și pentru cei de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *