Aniversările nunții, pe ani. Ce sărbătoresc cuplurile în fiecare an?

Aniversările-nunții-pe-ani

Toți am auzit de nunta de aur, de nunta de argint, dar câți dintre noi am auzit de nunta de hârtie? Cu toate că cele două sunt cele mai importante, există multe altele de care mulți nu au auzit, cum ar fi nunta de hârtie, nunta de bumbac, de porțelan și așa mai departe. Dacă vrei să afli despre ce sărbătoresc cuplurile în fiecare an de la nuntă, citește în continuare.

Obiceiul de a sărbători aniversarea nunții a început în Germania, încă din Evul Mediu. Pe atunci, prima aniversare avea loc când un cuplu împlinea 25 de ani de căsătorie iar evenimentul era sărbătorit cu familia și alte persoane apropiate. Evenimentul se numește „nunta de argint”. Conform tradiției, ca semn de apreciere pentru longevitatea cuplului, în timpul ceremoniei femeia purta o coroană de argint.

Următoarea aniversare era la 50 de ani după căsătorie, eveniment numit „nunta de aur”. Principala diferență între cele două era că la aceasta se purta o coroană din aur. Cu toate că evenimentele erau puțin diferite față din zilele de astăzi, așa s-au născut nunțile de argint și aur. În prezent însă, tradițiile au evoluat și noi am început să sărbătorim aniversarea în fiecare an, cu toate că principalele aniversări rămân cele de la 25 și 50 de ani. Acestea fiind spuse, iată ce simbolizează fiecare an care trece de la nuntă și ce sărbătoresc cuplurile.

Ce simbolizează fiecare an de căsnicie

Toți am auzit de nunta de argint și cea de aur, dar ceea ce probabil că nu știai este că în anumite tradiții, fiecare an care trece de la nuntă are o anumită semnificație. Așadara iată ce se sărbătorește și ce simbolizează fiecare an care trece, de la nuntă, până la împlinirea a 100 de ani de căsnicie.

Nunta de hârtie – Primul an de la nuntă

În primul an de la nuntă se sărbătorește „nunta de hârtie”. Hârtia este simbolul firavului, deoarece în această perioadă căsnicia se poate rupe mult mai ușor. Totodată, în primul an de căsnicie se conturează viața de familie și se scrie cursul poveștii pe care îl va avea relația pe viitor. De aici poate veni și hârtia, ca simbol a paginilor pe care se scrie povestea căsniciei.

De asemenea, într-o notă mai amuzantă, semnificația hârtiei provine și de la gluma „hârtia de divorț”, la care multe cupluri ajung după primul an de la nuntă.

Cadouri potrivite la nunta de hârtie: Cele mai potrivite cadouri la această nuntă sunt cele de hârtie. Scrisorile pe care și le trimiteau cei doi înainte să se căsătorească, o fotografie imprimată de când erau adolescenți sau orice alte amintiri de hârtie sunt cadoul perfect pentru această aniversare. De asemenea, se pot alege și două bilete la un film sau într-o vacanță exotică – după posibilitățile financiare.

Nunta de bumbac – Aniversarea a 2 ani de căsătorie

Bumbacul este o plantă fină catifelată, naturală, cu o culoare albă, pură. Cu toate că este firav, este mai rezistent decât hârtia, ceea ce semnifică faptul că relația dintre parteneri începe să devină mai puternică, deși încă rămâne în stadiul incipient, de puritate. Cuplurile care ajung însă în acest punct încep să se obișnuiască unul cu obiceiurile celuilalt și astfel, relația lor se întărește.

Cadouri potrivite la nunta de bumbac: La această aniversare se pot oferi drept cadou orice cadouri din material textil – de la lenjerie din bumbac până la halate, prosoape, bluze și orice știi că își dorește partenerul de viață.

Nunta de piele – Aniversarea a 3 ani de căsnicie

Pielea este un material mult mai rezistent decât hârtia sau bumbacul. La 3 ani de căsătorie, cuplul deja este mult mai solid decât în primii doi ani. Precum pielea, și relația începe să se „tăbăcească”. Abia după această perioadă începe se ajunge la adevărata experiență unei căsnicii.

Cadouri potrivite la nunta de piele: La această aniversare, cadourile cele mai potrivite sunt în general o pereche de încălțăminte, genți, curele, portofele și chiar bijuterii frumoase. Orice cadou cumperi, este important să fie făcut din materialul reprezentat de aniversarea nunții – pielea.

Nunta de flori sau de pânză – Sărbătorirea a 4 ani de la nuntă

Pânza este una din cele mai importante materiale pe care le conține o corabie. După 4 ani de la nuntă, pânza simbolizează corabia, călătoriile îndelungate, ceea ce semnifică faptul că relația începe deja să se solidifice și își creează propriul drum. După 4 ani de la nuntă, un cuplu căsătorit ridică pânzele corabiei și se aventurează împreună în minunata lume a căsniciei.

Cadouri potrivite la nunta de flori– Șervețelele din pânză sau o floare artificială sunt cadoul perfect.  Dacă vrei să faci un cadou special, poți oferi o baie relaxantă partenerei, cu lumânări parfumate și petale de trandafiri în cadă.

Nunta de lemn – După 5 ani de nuntă

Lemnul este un material care devine rezistent în timp, însă să nu uităm că înainte ca un copac să devină lemn puternic, începe ca o plantă mică și firavă – exact ca și o căsnicie. În acest caz, lemnul simbolizează faptul că o relație nu mai este ca un copac abia plantat ci ca unul matur, făcut din lemn puternic.

Cu toate astea, nu totul este definitiv. Lemnul are un punct slab, și anume că poate arde foarte ușor. Lemnul este astfel simbolul perfect pentru sărbătorirea de 5 ani de la nuntă, deoarece arată că, deși relația este puternică, această încă trebuie îngrijită pentru „a nu arde”.

Cadouri potrivite la nunta de lemn: O piesă de mobilier este cadoul perfect pentru această aniversare. O poză cu rama din lemn sau chiar și o vacanță la munte, în pădure sau o plimbare într-un parc sau o pădure împădurite, toate sunt acceptate drept cadou la această nuntă, în funcție de posibilitățile financiare.

Nunta de zahăr sau fier – 6 ani de căsnicie

După 6 ani de la nuntă, relația devine mult mai solidă. În timp ce zahărul semnifică faptul că o relație încă este dulce și acea scânteie între parteneri încă este aprinsă, fierul simbolizează un material rezistent, ceea ce arată că relația devine puternică și nu se mai rupe atât de ușor.

Cadouri potrivite la nunta de zahăr – La această aniversare, se pot oferi cadouri mai delicioase. Un tort făcut de tine sau o cutie cu bomboane, toate sunt cadourile perfecte. De asemenea, există foarte multe modele de bijuterii frumoase făcute din fier.

Nunta de lână sau cupru – Sărbătorită la 7 ani de căsătorie

Lâna este un material confortabil și călduros, ceea ce semnifică faptul că o relație deja ajuns într-un punct confortabil, în care ambii parteneri se cunosc deja foarte bine. Cuprul este un material conductor foarte bun atât pentru electricitate cât și pentru căldură, ceea ce semnifică faptul că în această perioadă, cu toate că partenerii se simt confortabil unul în prezența celuilalt, relația încă nu și-a pierdut dinamismul și scânteia dintre cei doi încă mai este aprinsă.

Cadouri potrivite la nunta de lână sau cupru – Poți oferi drept cadou un fular, o pereche de șosete, pulover din lână sau chiar și bijuterii din cupru. Sunt nenumărate cadouri din care poți alege, făcute din lână sau cupru.

Nunta de lut sau bronz – După 8 ani de la nuntă

Lutul este materialul biblic din care a fost făcut omul de către Dumnezeu, simbolizând astfel fertilitatea, împerecherea, viața nouă, ceea ce semnifică faptul că o relație în această perioadă este gata să se procreeze. Bronzul este un material ce dur și rezistent, ce arată că relația în continuare continuă să se stabilizeze și să devină din ce în ce mai puternică.

Cadouri potrivite la nunta de bronz sau lut – Sunt foarte multe cadouri pe care le poți cumpăra. O vază din bronz sau diferite figurine din lut. De asemenea, poți să nu te gândești la bronz neapărat ca la materialul propriu-zis, ci la bronzul oferit de soare. Astfel, poți oferi partenerei o vacanță pe plajă sau într-un loc exotic.

Nunta de salcie – La 9 ani de căsătorie

Salcia este o plantă cu totul deosebită. Cu toate că la se îndoaie ușor, secretul său este că e incredibil de elastică. În cazul nunții, salcia simbolizează faptul că o relație de cuplu se adaptează foarte ușor. Chiar dacă partenerii își cunosc defectele unul celuilalt mai bine ca oricând, relația se adaptează ușor la problemele vieții și le face față așa cum și o salcie face față vânturilor puternice.

De asemenea, salcia se regenerează foarte repede atât timp cât se află lângă apă. În cazul unei relații, acest lucru semnifică faptul că atât timp cât există iubire (simbolizată de apă), relația poate trece peste orice probleme și se poate reface ușor.

Cadouri potrivite la nunta de salcie – Poți cumpăra drept cadou orice este făcut din ramuri de salcie – un buchet, o brățară sa chiar un inel. De asemenea, puteți merge într-o vacanță pe marginea unui râu, lângă o salcie. Poate o vacanță de camping în doi? Alegerea este a voastră.

Nunta de tinichea sau aluminiu – Aniversarea a 10 ani de căsătorie

Tinicheaua este materialul ales pentru a simboliza aniversarea a 10 ani de la nuntă. Cu toate că la prima vedere acest material poate părea neprețios și de calitate proastă, are o calitate rar găsită la metale: nu ruginește în timp. Astfel, tinicheaua semnifică faptul că o căsnicie, după 10 ani de nuntă este mai rezistentă și mai dură ca oricând. Chiar dacă cei mai frumoși ani pare că au trecut (tinicheaua nu este considerat un material foarte frumos), acesta arată faptul că o relația va rezista în timp și nu va „rugini”.

Cadouri potrivite la nunta de tinichea sau aluminiu – De la genți pentru cosmetice din aluminiu până la obiecte personalizate cu un gravaj ce conține cuvintele „Te iubesc” și numele soțului/soției. Acestea sunt considerate cele mai potrivite cadouri la această nuntă.

Nunta de oțel – Sărbătorirea a 11 ani de la nuntă

Oțelul este un material ce simbolizează puterea, durabilitatea, rezistența la rupere dar și la coroziune. Cuplurile care ajung să sărbătorească 11 ani de căsnicie sunt rezistente precum un oțel și rezistă încercărilor pe care le aduce viața. Faptul că ruginește greu semnifică faptul că relația nu mai devine afectată de trecerea timpului – cei doi sunt gata să îmbătrânească împreună.

Cadouri pentru nunta de oțel – Sunt nenumărate bijuterii din oțel pe care le poți cumpăra. De asemenea, poți alege diferite accesorii cum ar fi ceasuri de calitate, un breloc sau multe altele.

Nunta de mătase – După 12 ani de căsătorie

Mătasea este un material delicat, fin, foarte valoros. Acest material simbolizează faptul că după 12 ani deja se poate vedea că adevărata valoare a unei căsnicii. Căsnicia este fină și catifelată precum mătasea.

Cadouri potrivite la nunta de mătase – O batistă, o lenjerie intimă din mătase sau o bluză, toate acestea sunt cadouri potrivite la această aniversare.

Nunta de dantelă – Aniversarea a 13 ani de căsătorie

Dantela este un material foarte frumos și valoros, dar necesită muncă pentru a se obține. La 13 ani de la nuntă, acest material semnifică faptul că un cuplu a lucrat mult până să ajungă în acest punct, în care căsnicia este atât de valoroasă. După 13 ani de căsnicie, putem vorbi de o relație foarte stabilă, de o echipa care trece împreună peste orice greutăți.

Cadouri potrivite la nunta de dantelă: Precum și la nunțile anterioare, materialul ales trebuie să fie cel simbolizat de aniversare. În acest caz, poți cumpăra orice haine, fețe de masă sau de pat, lenjerie intimă sau mănuși, atât timp cât sunt dantelate.

Nunta de fildeș – Aniversată după 14 ani de căsătorie

Fildeșul este un material foarte prețios, și este simbolul a 14 ani de la nuntă. Este rezistent, precum și relația dintre parteneri și arată faptul că o căsnicie este rezistentă. Fildeșul aparține elefantului, care este simbolul înțelepciunii, ceea ce arată că un cuplu aflat la 14 ani de căsătorie deja poate oferi sfaturi cuplurilor mai tinere pentru a ajunge în acest punct.

Cadou pentru nunta de fildeș – Există nenumărate bijuterii din fildeș. Dacă însă nu dorești să ai pe conștiință aceste animale, poți oferi cadouri simbolice, cum ar fi haine sau papuci ce au doar culoarea fildeșului și nu au fost luate de la acest animal. De asemenea, dacă vă permiteți, puteți merge într-o escapadă romantică pe Coasta de Fildeș din Africa.

Nunta de cristal – După 15 ani de căsătorie

După atât timp de la nuntă, deja putem vorbi de o căsnicie strălucitoare. Cristalul simbolizează atât frumosul cât și prețiosul, fiind perfect pentru a reprezenta 15 ani de căsătorie. Cu toate astea, este un material fragil, semnificând faptul că oricât de prețios este, încă este nevoie de grijă și iubire pentru a aniversa împreună și alte nunți.

Nunta de topaz – 16 ani de la nuntă

Nunta de topaz nu se referă neapărat la materialul în sine. Cu toate că putem vorbi de o relație rezistentă precum această minerală, în sanscrită „tapas” înseamnă foc, ceea ce semnifică faptul că în cei 16 ani de căsnicie, s-a trecut prin multe încercări și momente „de foc” pentru a ajunge aici.

Cadouri potrivite la nunta de topaz – Bijuteriile frumoase ce conțin topaz sunt cele mai bune cadouri, însă dacă posibilitățile financiare nu permit, se pot oferi și cadouri care imită acest material, cel puțin la culoare.

Nunta de ametist – După 17 ani de căsnicie

Ametistul este un material rezistent și prețios, exact ca relația voastră după 17 ani. Este adesea asociat cu calmul și senzația de siguranță, ceea ce arată că partenerii pot conta unul pe celălalt și sunt o echipă fiind acolo unul pentru celălalt.

Cele mai bune cadouri pentru nunta de ametist: Orice bijuterii ce conțin o piatră de ametist sau dacă acestea sunt prea scumpe, pietre ce imită acest material.

Nunta de granat – Aniversarea a 18 ani de căsătorie

Nunta de granat este simbolică. Acest material are semnificație biblică: Granatul i-a luminat calea lui Noe în timpul celor 40 de zile de potop. Granatul l-a ajutat să ocolească obstacolele și să ajungă la Muntele Ararat. În cazul căsătoriei, granatul semnifică faptul că partenerii deja au un drum pe care merg împreună și că cei doi se asigură că merg împreună pe același drum, „luminându-și calea” precum granatul, unul altuia.

Ce cadouri sunt potrivite la nunta de granat – O sticlă de vin de culoare rubinie sau o bijuterie de granat sunt cadoul perfect – după posibilitățile financiare.

Nunta de acvamarin – Se aniversează la 19 ani după nuntă

Acvamarinul este o piatră ce simbolizează calmul, pacea dar și energia pozitivă și căldura. În cazul căsniciei, această piatră reprezintă faptul că relația de cuplu a ajuns într-un punct foarte confortabil, în care cei doi se simt fericiți împreună și trăiesc împreună în pace. După 19 ani de căsătorie, toate nemulțumirile au fost spuse și rezolvate – acum rămâne doar să se ajute reciproc pentru a trece în continuare împreună peste greutăți.

Cadouri potrivite la nunta de acvamarin – O bijuterie de acvamarin sau aldamarin sunt cadoul perfect. Dacă nu se poate, se poate oferi o escapadă la mare sau lângă un lac sau râu. Orice are legătură cu apa sau cu piatra în sine. Dacă vrei să cumperi o bijuterie iar piatra de acvamarin este peste bugetul tău, te poți rezuma la o imitație.

Nunta de Porțelan – După 20 de ani de nuntă

Porțelanul simbolizează frumusețea, fragilitatea care însă trebuie îngrijit pentru a străluci. Acest simbol arată că o căsnicie care a ajuns în acest punct a fost „hrănită” cu iubire și că partenerii acum relația dintre ei este frumoasă și strălucitoare, fiind un exemplu pentru proaspeții căsătoriți, la care mulți tineri aspiră să ajungă.

Cadouri pentru nunta – Cele mai bune cadouri pentru această nuntă sunt obiectele din porțelan. Puteți reînnoi vesela din casă cu un set nou de farfurii sau puteți să vă invitați partenera la un restaurant, pentru o masă romantică în doi.

Nunta de argint – Sărbătorită la 25 de ani de la căsătorie

Această aniversare se numește Nunta de Argint deoarece, de-a lungul istoriei, soții dăruiau soțiilor o coroană de argint. Este una din cele mai cunoscute aniversări, pe care majoritatea cuplurilor le aniversează, chiar și cele care nu au auzit de restul aniversărilor. Prima dată aceasta s-a sărbătorit în 1624, în Anglia. În Germania, obiceiul a fost preluat de Germania care l-a răspândit în întreaga lume sub numele de „Petrecere de argint”, după care s-a ajuns la denumirea de ”Nuntă de argint”. Puține cupluri ajung până la această bornă, așadar este prilejul pentru o aniversare pe cinste.

Cadouri potrivite la nunta de argint: Pentru Nunta de argint, cele mai potrivite cadouri sunt bijuteriile frumoase din argint. Multe cupluri la această aniversare își reînnoiesc jurămintele și unele chiar își oferă sau alte inele din argint. Având în vedere că vorbim de o aniversare recunoscută la nivel mondial, și participanții la petrecere trebuie să ofere cadouri. În general, o pereche de cercei din argint pentru soție sau orice alte bijuterii, atât timp cât au legătură cu materialul vedetă de la această aniversare sunt considerate potrivite.

Nunta de Perle – La 30 de ani de căsătorie

Nunta de Perle și-a primit numele din mitologia Indiană, în care perlele sunt precum niște picături din Rai, care au căzut în mare. Acestea sunt simbolul longevității, al eleganței și al frumuseții. De-a lungul istoriei, perlele au fost purtate de nobilime, semnificând totodată bogăția, ceea ce arată că această aniversare este cu adevărat valoroasă.

Cele mai potrivite cadouri pentru nunta de perle – La această aniversare se pot oferi diferite bijuterii frumoase cu perle. Există nenumărate modele din care poți alege, de la lănțișoare deosebite până la bijuterii mai accesibile la preț. Important este să includă perle.

Nunta de Coral – După 35 de ani de căsătorie

Nunta de coral și-a obținut acest nume deoarece coralii nu sunt atât de ușor de obținut, aceștia aflându-se pe fundul oceanului și este nevoie de scufundare pentru a fi colectați. Acest lucru semnifică faptul că nu oricine poate ajunge la 35 de ani de căsătorie, deoarece, precum coralul, este greu să ajungi la o căsnicie de 35 de ani.

Ce cadou poți oferi la nunta de coral – Cele mai potrivite cadouri ar fi o vacanță exotică în care să faceți scuba diving sau bijuterii din coral sau alte materiale ce imită acest material.

Nunta de Rubin – După 40 de ani de la nuntă

Rubinul este a doua cea mai prețioasă piatră după diamant, adesea considerată „piatra nemuritoare”. După 40 de ani de căsătorie, căsnicia este la fel de valoroasă precum un rubin. Precum diamantul, și rubinul devine mai frumos după șlefuire, ceea ce semnifică faptul că relația voastră „s-a șlefuit” frumos de-a lungul timpului.

Ce cadouri poți oferi la nunta de rubin – După cum spuneam, rubinul este a doua cea mai prețioasă piatră după diamant, așadar poate fi greu să oferi o bijuterie ce conține acest material partenerului. Se poate oferi în schimb un colier elegant cu o piatră prețioasă ce imită rubinul.

Nunta de Safir – La 45 de ani de la nuntă

Safirul este o piatră foarte prețioasă, precum rubinul, făcând parte din aceeași clasă, singura diferență fiind culoarea acestora. Rubinul este roșul iar safirul albastru precum cerul, reprezentând puritatea, claritatea și infinitul, ceea ce arată că o căsnicie acum este mai pură și mai clară.

Cadou potrivit pentru nunta de safir – Bijuteriile cu safir sunt cadoul potrivit dar dacă sunt peste bugetul tău, poți oferi o bijuterie cu o piatră ce imită acest material.

Nunta de aur – Sărbătorită la 50 de ani de la nuntă

Nunta de aur este cea mai cunoscută și foarte puține cupluri ajung să o sărbătorească. Aurul este simbolul bogăției, al înțelepciunii și al longevității. Dacă ați petrecut jumătate de secol împreună, înseamnă că ați trecut peste foarte multe obstacole. Ați plâns și v-ați bucurat și meritați o sărbătoare pe cinste. În Epoca Medievală în Germania, soții obișnuiau să ofere coroane de aur soțiilor când ajungeau la această vârstă.

Cadouri potrivite la nunta de aur – La această vârstă, cuplurile uneori obișnuiesc să își reînnoiască jurămintele și să ofere cadouri din aur. Dacă însă acestea sunt peste buget, se pot oferi bijuterii cum ar fi un inel frumos suflat cu aur.

Nunta de Smarald – După 55 de ani de căsnicie

Smaraldul este piatra ce semnifică dragostea infinită. Foarte puține cupluri ajung să sărbătorească 55 de ani împreună iar cei ce ajung cu siguranță sunt cei mai fideli parteneri. Există de asemenea o legendă care spune că smaraldul își schimbă culoare dacă partenerul este necredincios, ceea ce semnifică faptul că dacă unul din parteneri a fost infidel, până la această aniversare totul se află.

Cadouri potrivite la nunta de smarald – Bijuteriile din smarald sunt cele mai recomandate dar pot fi foarte scumpe. Se pot oferi alte bijuterii ce imită acest material sau orice bijuterie care pur și simplu simbolizează devotamentul tău față de partener, deoarece semnificația smaraldului este însăși loialitatea partenerilor.

Nunta de ametist – După 60 de ani de nuntă

Ametistul este o piatră ce simbolizează trăinicia, pacea interioară și loialitatea partenerilor. Este un material foarte prețios, ce semnifică de asemenea valoarea unei acestei căsnicii.

Cadou la nunta de ametist – O bijuterie cu o piatră de ametist este cel mai potrivit cadou. Dacă este peste buget, orice cadou ce imită culoarea ametistului este potrivit.

Nunta de platină – Sărbătorită la 70 de ani de căsătorie

Platina este cel mai rar și prețios material din lume. Este simbolul acestei nunți deoarece, precum platina, o aniversare de 70 de ani de la nuntă este foarte rară și prețioasă. Platina este un metal ce simbolizează de asemenea echilibrul, semnificând astfel că doar o căsnicie echilibrată poate ajunge la această aniversare.

Ce cadouri se oferă la nunta de platină – La nunta de platină, bijuteriile din acest material sunt cele mai recomandate. Totuși, având în vedere că este atât de rară și scumpă, puteți alege o alternativă: bijuterii precum o pereche frumoasă de cercei din argint sau alte bijuterii asemănătoare sunt cadoul perfect, deoarece argintul seamănă foarte bine cu platina.

Nunta de Diamant – Aniversată la 75 de ani de la nuntă

Diamantul este cea mai prețioasă și rezistentă piatră. Numele său provine din cuvântul grecesc „adamas”, ce înseamnă „de neînvins”. Acesta semnifică faptul că o relație de căsnicie după 75 ani a ajuns într-un punct atât de rezistent încât nimic nu o poate învinge. Semnifică faptul că iubirea dintre parteneri i-a ajutat să ajungă în acest punct, trecând împreună peste toate greutățile vieții.

Cadouri pentru nunta de diamant: Diamantul este cea mai prețioasă piatră, așadar bijuteriile ce o conțin sunt cele mai scumpe, astfel ca nu mulți își permit să le cumpere. Totuși, există multe materiale ce imită această piatră în cazul în care sunt peste bugetul partenerilor.

Nunta de Stejar – Sărbătorită la 80 de ani de la nuntă

Stejarul este un arbore care ajunge foarte bătrân, simbolizând nemurirea. Un cuplu ajuns la această aniversare este cu adevărat nemuritor – Dacă partenerii ajung să sărbătorească 80 de ani de căsătorie, se poate spune că iubirea dintre cei doi este nemuritoare.

Cadouri potrivite la nunta de stejar – Conform tradiției, rudele soților obișnuiau să facă un mobilier special din stejar pentru ei, pentru a le oferi cadou. Există de asemenea nenumărate cadouri pe care și le pot oferi partenerii, de la mobilier până la diferite obiecte pentru casă.

Unul din cele mai frumoase cadouri ce pot fi făcute la această vârstă este ca partenerii să planteze împreună un stejar care să dăinuiască în timp, simbolizând iubirea veșnică a celor doi chiar și după trecerea lor în neființă.

Nunta de Marmură – Sărbătorită la 85 de ani

Marmura este o rocă prețioasă dar în același timp foarte rezistentă, exact ca relația dintre parteneri. Foarte puține cupluri ajung să o sărbătorească, fiind astfel un prilej de sărbătoare la care se adună rudele apropiate.

Cadouri la nunta de marmură – La această aniversare există nenumărate cadouri ce pot fi oferite. Atât timp cât conțin marmură drept material, nu ai cum să dai greș.

Nunta de Granit – Se sărbătorește la 90 de ani

După 90 de ani de căsătorie se sărbătorește nunta de granit. Acest material este foarte puternic și rezistă testului timpului, exact ca și căsnicia. Este un material ce simbolizează rezistența, duritatea, fiind astfel precum și relația dintre cei doi parteneri. Ca o alternativă, partenerii mai obișnuiesc să își ofere un cadou mult mai simbolic, și anume o sticlă de vin, deoarece și această băutură rezistă în timp, precum granitul.

Cadouri pentru nunta de granit – La nunta de granit se oferă cadouri ce conțin această rocă. Atât timp cât conțin granit, sunt potrivite drept cadou. De asemenea, se obișnuiește să se ofere drept cadou o bijuterie ce conține un mic diamant sau smarald.

Nunta de Onix – Aniversată la 95 de ani

Nunta de onix este sărbătorită la 95 de ani și reprezintă una din cele mai longevive căsnicii. Cuplurile care ajung să sărbătorească 95 de ani de la nuntă sunt extrem de puține, astfel că această ocazie este un prilej de sărbătoare la care se adună foarte multe rude, pentru a felicita cuplul longeviv.

Cadouri potrivite pentru nunta de onix – Cadourile ce conțin piatra onix sunt cele mai potrivite, cum ar fi un inel frumos sau un colier cu talisman.

Nunta de Os sau de Diamant de 10 Carate – Sărbătorită la 100 de ani

Foarte puține persoane ajung să sărbătorească 100 de ani de la căsătorie. De fapt, cei ce o fac, ajung să fie cunoscuți în întreaga lume, precum soții Bhagwaan Singh și Dhan Kaur care în 2018 au sărbătorit 100 de ani de la căsătorie. Cei doi parteneri din India sunt dovada vie că iubirea poate trece peste toate greutățile și atât timp cât partenerii sunt unul alături de celălalt, iubirea dintre cei doi poate dăinui chiar și timp de un secol. Este ultima aniversare de nuntă.

Cadou la nunta de os – La această nuntă se oferă drept cadou bijuterii nemuritoare și rezistente. De exemplu, o bijuterie cu diamant poate fi nemuritoare. Totodată, cadourile nostalgice sunt bine-venite. O poză de când cei doi erau tineri sau un album în care sunt prezentate toate evenimente, greutățile și fericirile peste care au trecut cei doi de-a lungul căsniciei sunt considerate cele mai potrivite cadouri.

Acestea sunt toate aniversările de nunți care au loc în fiecare an. Sper ca acest articol să te fi ajutat să înțelegi atât simbolul acestor nunți cât și cadourile pe care le poți face la acestea. Indiferent că ești unul din parteneri sau pur și simplu vrei să aniversezi alături de ei o nuntă longevivă, este important să îi feliciți și să-i încurajezi. Succes!

One thought on “Aniversările nunții, pe ani. Ce sărbătoresc cuplurile în fiecare an?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *